Здравейте. За пръв път пиша във форума и моля да ме извините, ако съм нарушил някое правило. Нека минем направо към въпроса. Ще си купувам мотор (под 400 куб. - първи мотор). Ходих да гледам едно Kawasaki KLX 300. Доста ми хареса (допадна ми - даже мисляу че се влюбих
). Имаше проблем със съединителят (увличаше) и човекът каза, че почнало да прави така като сменил маслото (15/50) с някакво фалшиво (,но като тръгнахме да се прибираме се обади и каза, че го сменил с MOTUL 15/50 и сега няма проблеми). Също така доста странно пали с манивелата (оригинално няма стартер). За да запалиш, трябва първо да прекараш манивелата (риташ леко докато препука в аспуха - изпусне компресия) и чак тогава връщаш манивелата и риташ и пали (пали хубаво с изключение на това прекарване на манивелата). И така въпросът ми е дали това е оригинално така или е някакъв проблем и на какво се дължи, ако е проблем. Също така искам да попитам моторът има ли ключ (контактен), защото този нямаше (само копчето за палене и гасене). Благодаря предварително за отговорите.

Коментар