Обява

Свий
Няма добавени обяви.

иж спорт мнения искам ако може като цяло технически ме инт. как е

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• иж спорт мнения искам ако може като цяло технически ме инт. как е

иж спорт мнения искам ако може като цяло технически ме инт. как е БЛАГОДАРЯ предварително

От: иж спорт мнения искам ако може като цяло технически ме инт. как е

Първоначално публикуван от go6ko_909 Преглед на мнение
    иж спорт мнения искам ако може като цяло технически ме инт. как е БЛАГОДАРЯ предварително
    Спорт само оригинално където е с карбуратор Микуни и маслена помпа,това е първият модел.

Коментар

Ако е нов,(което е малко вероятно) - бива. Но, ако искаш да станеш майстор или да си затвърдиш техническите умения, това е мотора. Частите са кът, съеденителя изчезва като загрее малко ,след време почва да изключва 2-ра скорост и трябва да му подлагаш шайби. За колянови валове пък да не говорим, трябва резервен да чука на оборот, (а частите са кът). С оригиналното запалване и зареждане, бял ден няма да видиш. Има и вариант да се преправи запалването, но и там има тънкости, защото Спорта върти наляво.......С две думи, не се захващай с Ямаха, копирана и произведена във СССР.
      Силата е нищо без контрол.

Коментар

При леко каране гори около 4.5л/100км.За 2ра скорост е така, но се изпилват под ъгъл така че да се зацепят една в друга зъбчатките и няма мърдане !.За зареждането сложих ладово реле и въобще никакъв проблем не съм имал откакто го сложих. За коляновия вал проблема е голям, това ми беше проблема с този мотор.И това се прави по принцип, но не си струва особено, освен ако не си фен на марката.

Коментар

Притежавам Иж Планета Спорт от 1983 г.В момента е на 80 000 км.Сменени са цилиндърът и буталото и два пъти дискове на съединителя.Не съм имал никакви сериозни проблеми с него - нито със съединител, нито със скорости, нито със зареждане.Чувал съм за разбиване на лагерите на коляновия вал заради недобро смазване, но моите и досега са добре.Сравнително често се налага регулиране на запалването.Части наистина вече се намират трудно.И още нещо - не е копиран от Ямаха, добре е да е с карбуратор Микуни.През последните години от производството му руснаците слагаха под главата дебела медна гарнитура, за да намалят степента на сгъстяване.Така можеше да работи с калпаво гориво.Мнението ми е, че е много здрав, лесен за поддръжка и дуракоустойчив мотоциклет.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X