Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Перка на радиатора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Перка на радиатора

Ще ми се да си сложа нещо такова. Дали ефекта е само психически, и къде се продават подобни перки?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:fan1.jpg
Прегледи:1
Размер:241.0 КБ
ID:5937433

От: Перка на радиатора

Аз на моя мотор сложих перка 15см от скутер 250 кубика, и мога да ти кажа,че има ефект и то много голям (поне при мене) .
    Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

И аз се каня да сложа на моя КТМ!Гледах ги нета,продават се с датчик и всичко необходимо за монтажа!Но все още не съм сигурен,че имам нужда от него!
      Тези които гледах са универсални!

Коментар

Имаш ли линкче да ги погледна? Мерси.

Коментар

Ако става въпрос за мен , утре ще ти снимам и ще ти покажа, аз съм си го направил като съм го вързал директно към акомулатора,сложил съм и бушон и едно
          "цък" копче. И така пускам перката принудително и я спирам когато ми потрябва. (може да се направи и с датчик да си се стартира автоматично като вдигне градуси, но аз предпочетох така защото моята машинка и без това си грее в повече, и когато не ми трябва при спускания и т.н си я гася, проблеми с акомулатора никакви нямам). Поздрави !!!
          Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

И аз не съм фен на автоматизацията с датчици, ще го вържа с копче.
            За линка имах предвид тонито21 да сподели тия универсални къде се продават.

Коментар

Ахаа ясно еми нищо. Ето аз как съм си направил перката.

Сложил съм я зад радиатора да тегли въздух и да я пази от кал.

А тук съм сложил бушона и ''цък'' копчето.

Дано съм бил поне малко полезен.

Коментар

От вентилаторите има смисъл и е хубаво да имат датчик за да се включват сами защото когато се заиграеш и той кипнал.

Обезателно трабва да имаш и манивела иначе рискуваш да останеш някаде без ток и да бедстваш ако е дере или река(визирам КТМ SXF или HUSABERG 570 FE )

Като цяло оригиналния вентилатор на КТМ свършва акумулатора за 6-7 включвания и после само манивела.

А иначе си пазите двигателя плюсовете са повече от минусите.
                ГЛАВИ МЕ БОЛИЧКАТА

Коментар

Ако се одираш по трудни пътеки вентилаторът е задължителен особено за КТМ-ите.Моят е с копче за да пазя акумулатора...

Коментар

Правилно го е направил колегата зад радиатора и да смуче, но според мен трябва да има и датчик който да включва вентилатора защото акумулатора отива на кино.Освен това е хубаво зад вентилатора да се монтира екран който да насочва топлият въздуха надолу ,под мотора , а не срещу него.При моят мотор датчика сработва от 102-106 градуса.

Коментар

Колега МАНИАКОВ,извинявай за късния отговор!Гледах такива комплекти в e-bay!Но има и по евтини вариянти!Продават се такива датчици в магазините за авточасти,а вентилатор става също и от тези за компютрите,12V може да се вземе от жичкаджиските магазини(радиус и др.).Аз на моя мотор всеоще не съм си сложил!

Коментар

Първоначално публикуван от tonito_21 Преглед на мнение
                        вентилатор става също и от тези за компютрите,12V може да се вземе от жичкаджиските магазини(радиус и др.).Аз на моя мотор всеоще не съм си сложил!
                        Ще стане и струва 5лв. И аз си мисля за такъв, но колко ще издържи на тези условия- кал, вода и т.н. не се знае...
                        Yamaha WR 200

Коментар

Ако ти грее мотора , тея перки от компютър не вършат работа, едно че дебита им не е достатъчен и другото е ,че за да са ефективни трябва да са залепени за радиатора, а залепиш ли ги от топлината дифузиорите на вентилаторчетата се кривят и перките закачат и спират да работят. Поне при мен се получи тоя номер още на първото излизане. Затова се принудих и си взех перка от скутер 250 цц. А пък и една перка от скутер като моята ,която взех втора ръка, струваше 25 лева !!! Правете си сметка сами , кое е по-изгодно и по ефективно
                          По въпроса с датчика, за момент и за моя мотор специално ми е по-добре с копче(принудително да я включвам и изключвам) понеже знам кога ми грее мотора и кога не, а и самия мотор грее повече (все пак се води шосейно ендуро). Скоро мисля да пробвам и с датчик да видя какъв ще е резултата.
                          Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 18-12-11, 22:30.

Коментар

Виждал съм нови вентилатори от китайски АТВ-та, по 20-25лв. с най-различни размери, с пластмасов и с метален дифузьор.
                            Силата е нищо без контрол.

Коментар

И варианта от скутер също съм го мислил и може би е по удачен!Моят мотор по принцип не ми е кипвал,но лятно време го карам на супермото в града и на светофарите загрява малко!Иначе на офроуд нямам проблеми!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X