Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонинговане в домашни условия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хонинговане в домашни условия

Достстъчно ви е да имате дрелка или ел. отверка и вижте какво се случва:
    http://www.youtube.com/watch?v=C7OpHrRkSQI
    според мен е необходим и индикаторен часовник/ микрометър/ все пак да се следи за промяната на размера.
    Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

От: Хонинговане в домашни условия

малко ме съмнява цялата работа , май го надра повече от колкото да го хонингова , по добрия вариант си остава машината да ти го хонингова от колкото тази четка ,като гледах клипа този както държеше бормашината поднаклон едвали е разпределил силата на триене равномерно по целия цилиндър , НЕПРАВЕТЕ ТОВА У ДОМА , само съвет
    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Тоя идиот си съсипа цилиндъра - собственоръчно.

Ако не беше ползвал тая четка за кюнци, а нормална хон-глава, бих се съгласил, че нещо е направил.

Доколкото си спомням, височината на главата трябва да е по-голяма от дълбочината на цилиндъра, и при осцилация да не потъва или излиза в/от цилиндъра.

Това е част от принципа на самоцентроване на главата, което гарантира съосност на новополучената повърхнина с изходната, която е базираща.

И аз поддържам идеята, че това не бива да се прави у дома, на собствения двигател, или на приятели.

Коментар

Той просто почисти нагара хахаха.

Коментар

Момчета,не сте прави!! Същата "четка ",няколко вида разбира се,моя син се е сдобил . При направа на пробен опит на един стар цилиндър,резултатите бяха смаиващи!! Явно новите технологии са нещо непознато за нас! Тъи че недеите дума- Такова животно нема!!
          Най-добре е да имаш богати приятели!!!
          Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Тука според мен, идеята е следната -човека си прави един вид хонинговане, което само по себе си не само дава крайния размер на цилиндъра, а целта е да се получат тези х-образни драскотини, които задържат микроскопичен филм масло и от там се намалява триенето между буталото и цилиндъра.Просто на така направения цилиндър, се слага следващото по-плътно +1 стотна буталце и гааааааз.
            Силата е нищо без контрол.

Коментар

Тези четки са специално разработени за хонинговане на цилиндри и вършат много добре работата си, така че който не е запознат да не коментира, аз работя с тях, така че резултата е смайващ, а цената им е 70 евро и не напразно!
              Научих,че колкото и да знаеш,все още има какво ново да научиш!

Коментар

Първоначално публикуван от rumen_maiko Преглед на мнение
                Тези четки са специално разработени за хонинговане на цилиндри и вършат много добре работата си, така че който не е запознат да не коментира, аз работя с тях, така че резултата е смайващ, а цената им е 70 евро и не напразно!
                И аз само добри отзиви съм чел, въпреки че когато хонинговах моя решиш че за еднократна употреба не си струва да купувам.
                offroad фен
                1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Дали може да се направи точен размер с тази четка , и ако я държиш на криво какво ще стане

Коментар

Първоначално публикуван от ktm125sx Преглед на мнение
                    Дали може да се направи точен размер с тази четка , и ако я държиш на криво какво ще стане
                    Не. Не може да се направи точен размер с тази четка. Предназначението й е да възстанови "чертите" по цилиндъра които са излъскани от буталото за да се задържа маслото по стените.
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
                      И аз само добри отзиви съм чел, въпреки че когато хонинговах моя решиш че за еднократна употреба не си струва да купувам.
                      Да разбирам ли нещата така че да сваля здравия си цилиндър и да го зажуля с дрелката.
                      Това е май поредната търговска дяволия.Да си продават скъпите четки!
                      То квото е трябвало да се направи по цииндъра,производителя го е направил с подходящите машини и приспособления!

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                        Да разбирам ли нещата така че да сваля здравия си цилиндър и да го зажуля с дрелката.
                        То квото е трябвало да се направи по цииндъра,производителя го е направил с подходящите машини и приспособления!
                        Да съгласявам се напълно.
                        По скоро е "четковане" на цилиндър.
                        [SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                          Нещо тотално си се объркал.Фабрично всички цилиндри имат хонинг.Въпроса е че по време на експлоатацията той почва да изчезва и резултата е по лошо мазане и по висока работна температура на двигателя.Бетата като я отворих преди месец хонинга едвам личеше.Естествено направих нов, но на машина, защото ми се видя безмислено да давам 150 кинта за четка, при условие че ми взеха 10.Но хората които работят с такова пособие дават добри отзиви.Тъсете някъде в Тъмпар-а и вижте.
                          offroad фен
                          1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                          TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Аз имам също,само че моя е с 3 камъка,като главата на хонинг машината,и няма как да се повреди цилиндъра,утре мога да го снимам.

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
                              Аз имам също,само че моя е с 3 камъка,като главата на хонинг машината,и няма как да се повреди цилиндъра,утре мога да го снимам.
                              То и въпросния tool си е измислен....ама нали ние от всичко разбираме
                              offroad фен
                              TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X