Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Веригата падна.. два пъти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Веригата падна.. два пъти

Колеги нов съм - моля не се смейте

Взех една Honda XR 125 преди нова година, супер е моторетката, но имам някои настройки да направя.
    Онзи ден я покарах малко из балкана и на два пъти ми пада веригатата. Поразгледах и е очевидно, че е по-дълга отколкото трябва. Обтегачите са изпънати докрай. Луфта е от порядъка малко над 5 см, което е ужасно много. В мануала пише 2-3 см.

Вариантите са или да премахвам звено/звена (изобщо нямам идея как) или нова верига. Зъбните колела са ОК от беглите ми разбирания и по обясненията в мануала.

Дайте съвет
    Последно редактирано от naughty; 28-01-11, 19:14. Причина: допълване

От: Веригата падна.. два пъти

Първоначално публикуван от naughty Преглед на мнение
    Колеги нов съм - моля не се смейте

Взех една Honda XR 125 преди нова година, супер е моторетката, но имам някои настройки да направя.
    Онзи ден я покарах малко из балкана и на два пъти ми пада веригатата. Поразгледах и е очевидно, че е по-дълга отколкото трябва. Обтегачите са изпънати докрай. Луфта е от порядъка малко над 5 см, което е ужасно много. В мануала пише 2-3 см.

Вариантите са или да премахвам звено/звена (изобщо нямам идея как) или нова верига. Зъбните колела са ОК от беглите ми разбирания и по обясненията в мануала.

Дайте съвет
    Ако решите да премахнете звено е решение но само времено,защото веригата е разпъната.Това означава,че вече стръпката на веригата не е същата и ще прецака и зъбчатките.След като засега поне те са добре,най-добрия вариянт е нова верига.
    0885719173-Красимир

Коментар

ОК, задължително ли е при смяна на веригта да сменям и зъбчатките?

Коментар

ОК, задължително ли е при смяна на веригта да сменям и зъбчатките?
        Ако се сменя навреме веригата преди да се е разпънала и увредила зъбите може да се смени само верига.Но ако се кара със разпъната верига тя започва да стъпва само по върха на зъбите и ги уврежда.Тогава вече е задължителна смяната и на зъпчатките.
        0885719173-Красимир

Коментар

Принципно, се сменят и веригата и пиньоните едновремнно.Но щом казваш че пиньоните не са износени, не е фатално да смениш само веригата.
          Поздрави и успех!
          MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
          (А1+)
          О877ООО98О

Коментар

Прегледай и зъбчатките за луфт - основно задната.
            Honda XR600
            Kawasaki KLX650
            Honda XL600V Transalp
            +359 888 6З5 9З4

Коментар

При леко хлабава верига може и клон да я бутне в гората,но я по добре качи някоя снимка да видим дали наистина пиньоните са добре.
              0888 074 049

Коментар

Да дай снимки да видим

Коментар

Може да погледнеш и плъзгача на веригата под чупещата рама,ако се е изял е много вероятно и от там да идва проблема.

Коментар

Благодаря за мненията, ето малко снимки:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC05873.jpg
Прегледи:1
Размер:85.0 КБ
ID:5250173Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC05879.jpg
Размер:163.7 КБ
ID:5250174Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC05871.jpg
Размер:153.0 КБ
ID:5250175Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC05869.jpg
Размер:113.3 КБ
ID:5250176Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC05878.jpg
Размер:138.2 КБ
ID:5250177Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC05875.jpg
Размер:170.8 КБ
ID:5250178

Коментар

По снимките луфта е около 3-4см., което си е почти нормално. Когато си на мотора - луфта става още по-малък. Дори и пиньоните да ти бяха свършили тотално (а те изглеждат поне на 40% според мен), веригата щеше да ти прескача, не да пада. Темата ти ме подсети да погледна моята верига - луфта беше два пъти колкото твоя (7-8 см.... срам), но не ми е падала. Търси разковничето другаде - разминаване в линията на пиньоните, луфтове. Пробвай и страничния луфт на веригата - може би там е обяснението. Нормално не би трябвало да има повече от няколко милиметра (за стара верига).
                      Honda XR600
                      Kawasaki KLX650
                      Honda XL600V Transalp
                      +359 888 6З5 9З4

Коментар

страничният луфт е ... 6см..
                        ясно къде е проблема. поръчах нова верига и пиньони (за всеки случай)
                        Гайките крепящи задният пиньон са позаоблени от търкането на падналата верига. ще се озоря със смяната

Коментар

Някой да ми препоръча верига за ХР 600r защото незнам каква да взема а искам добра верига мс предварително

Коментар

Моята верига е сериозно разтегната искам да попитам каква верига да си взема за ХР600р

Коментар

страничният луфт е ... 6см..
                              ясно къде е проблема. поръчах нова верига и пиньони (за всеки случай)
                              Гайките крепящи задният пиньон са позаоблени от търкането на падналата верига. ще се озоря със смяната
                              а каква верига би си купил ако ти се беше наложило

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X