Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Наклонена гума спрямо предната вилка хр 400

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Наклонена гума спрямо предната вилка хр 400

Здравйте колеги много ще съм благодарен ако някой има решение за моя проблем.Преди месец купих хонда хр 400 и не след дълго открих че мотора има някаква кривина центрирах задна гума и сега тя е в линия с предната но предната ми гума е наклонена така че е по близо до единия телескоп разхлабих тройниците и г и регулирах , не е от тях ,коловете са на едно ниво спрямо тройниците чудя се от какво може да е ? Аз съм от пазарджик но тук "майсторите на мотори " само си придават важност и ми говорят глупости така че ако някой има идея ще съм благодарен

От: Наклонена гума спрямо предната вилка хр 400

Наклонена ли е спрямо коловете , или е изместена към единия кол. Ако е наклонена , значи има нещо криво. Качи мотора на стойка и завърти колелото да видиш дали каплата е права. Ако е права я свали от мотора , разхлаби болтовете на двата тройника така , че да можеш да ги въртиш , като ги въртиш ще видиш дали са криви или са прави.
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Има и вариант да липства някоя дистанционна втулка.

Коментар

"Наклонена ли е спрямо коловете , или е изместена към единия кол. Ако е наклонена , значи има нещо криво. Качи мотора на стойка и завърти колелото да видиш дали каплата е права. Ако е права я свали от мотора , разхлаби болтовете на двата тройника така , че да можеш да ги въртиш , като ги въртиш ще видиш дали са криви или са прави."

Мисля че е наклонена спрямо коловете а не е изместена към единия от тях но как мога да проверя със сигурност преди да разглобявам ,не съм от най сръчните , по близо е към кола от която страна е закачено жилото за километража а откъм страната на спирачния диск е по отдалечена, втулка между машинката за километража и кола не вярвам да има ,самия апарат на километража мисля че служи за дистанциране и ако все пак се установи че някой от коловете е крив има ли лек за това

Коментар

Може да отвиеш маншоните в горния край , и като ги смъкнеш надолу може да провериш коловете за удар , точно под долния тройник дали има пукнатини по кола. Но това се вижда ако е имало по-сериозен удар и са изправяни , ако са леко криви трябва да свалиш каплата за да разбереш , така ще може да провериш и състоянието на лагерите. Няма нищо страшно да го разглобиш , може да снимаш всяка една част къде е , та да не объркаш нещо при монтажа , и най вече ще знаеш какво да правиш като спукаш гума в гората.
          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Ще проверя дали са криви и пак ще пиша но моите колове нямат маншони имат само пластмасови кори ,те са така наречените "inverted forks" обратни колове ,мотора е XR 400 R 2005 година и мисля че ползва коловете на црф поне така ми казаха иначе видимо по тях няма и драскотина ,благодаря за съветите ако ви хрумне нещо друго пишете

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X