Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Топъл старт" на карбуратор Делорто-предназначение, функция и употреба???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Топъл старт" на карбуратор Делорто-предназначение, функция и употреба???

Колеги пускам тази тема, защото тук във форума намерих само една подобна, която не отговаря на въпросите ми!Интересува ме конкретно, какво е предназначението на този бутон наречен "топъл старт", каква функия изпълнява и каква е нуждата от него!В моя случай се касае за карбуратор Делорто, но ако някой има виждания и над другите карбуратори, нека ги сподели.Интересното е, че доколкото зная и си мисля, при този курбуратор "топлия старт" се включва с натискане на бутона навътре, а не с неговото издърпване, както е например смукача при японските карбуратори И също така при натискането на този бутон при работещ двигател се увеличават оборотите му, това нормално ли е
    SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

От: "Топъл старт" на карбуратор Делорто-предназначение, функция и употреба???

Повечето кросови мотори го имат ,когато моторът вече е работил и е загрял за по-лесно палене
    Последно редактирано от viki terzieva; 31-05-10, 08:47.

Коментар

Очаквам още мнения по въпроса
      SUZUKI DRZ SuperMoto

Коментар

На моя КТМ го имам но не го ползвам.Работи с натискане както си писал и увеличава оборотите на празен ход.

Коментар

Не съм запознат конкретно с този карбуратор ,но при студен старт трябва богата смес а при топъл обеднена . Както казваш при работещ двигател и натиснат бутон , оборотите се увеличават също напомня за обеднена смес. Според мен този бутон е за обедняване на сместа при топъл старт или за изключване (ако има) някакъв автоматичен обогатител при стартиране. И в двата случая е нормално да се увеличат оборотите щом се обедни сместа. Мисля че предназначението на бутона е да се предотврати "задавяне" на мотора при топъл старт.
          Dimitar Dyakov

Коментар

Колеги благодаря за мненията Ви, горе-долу ми стана ясно за какво иде реч, но все пак темата остава отворена за още мнения
            SUZUKI DRZ SuperMoto

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X