Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със зареждане на WR 450

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със зареждане на WR 450

Здравейте от скоро притежавам Ямаха Вр 450 - 2003 година, проблема е че като работи мотора, към акумолатора отиват кам 8-9 волта. А след като опитам да го запаля на стартер има едно цъкане под седалката точно до акумолатора, а самият стартер нейска дори и да заварти.
    Някой има ли представа от какво е станало така и как може да се оправи.
    Предварително ви Благодаря колеги.

До: Проблем със зареждане на WR 450

Докато работи мотора до акумулатора трябва да ходят 12-13... явно зареждането ти не е в ред.
    Цъкането е защото няма достатъчно ток в акумулатора за да захрани стартера.
    KTM Fen

Коментар

Моят ХЛ 600 го има същият проблем в момента и се оказа от акумулатора - трябва и това да се има впредвид! Зареждането трябва да е 14-15 В при нормална система, мери при работещ двигател ако дава примерно 10 и като го загасиш /от стопа/ да падне до 8 - много вероятно да е акумулатора, а не реле-регулатора. Иначе шалтера на стартера щтрака поради ниското напрежение.
      Honda XL600LM, 1987
      Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
      Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

работата отива на реле регулатор пробвай с акумолатор за кола посредством щипки ако няма 13-14.4 волта е релето или може някоя намотка да е спекла
        vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
        Suzuki GSR600 98 hp
        Nissan Pathfinder 174 hp
        0878222 три 3 шест

Коментар

Първоначално публикуван от Marti_WR Преглед на мнение
          Здравейте от скоро притежавам Ямаха Вр 450 - 2003 година, проблема е че като работи мотора, към акумолатора отиват кам 8-9 волта. А след като опитам да го запаля на стартер има едно цъкане под седалката точно до акумолатора, а самият стартер нейска дори и да заварти.
          Някой има ли представа от какво е станало така и как може да се оправи.
          Предварително ви Благодаря колеги.
          Здравеи колега според мен относно подчукването от акомулатора според мен е защото акомулаторът няма достатачно ток зада заварти стартера. А относно това че не зарейа има 2 варианта или релето за зареждането се е повредило нещо или някоя от намотките на звездата е изгоряла. Ако питаш мен пробваи парво раскачи релето за зареждане и напраскаи буксите с контактен спреи (мисля че така се казваше) ако греша неко да ме поправи .Успех

Коментар

Днес пробвах пак дали зарежда и се оказа че зарежа акумолатора. След тва закачих акумолатора от колата. Като натиснах копчето за стартера пак се чу тва щракане ( от тва малкото с бушона до акумолатора, незнам как се казва).
            Някой има ли си на идея от каде може да е проблема. А между другото от време на време стартера си хваща и пали ама много рядко

Коментар

Последно редактирано от Marti_WR; 20-05-10, 23:05.

Коментар

Първоначално публикуван от Marti_WR Преглед на мнение
                Днес пробвах пак дали зарежда и се оказа че зарежа акумолатора. След тва закачих акумолатора от колата. Като натиснах копчето за стартера пак се чу тва щракане ( от тва малкото с бушона до акумолатора, незнам как се казва).
                Някой има ли си на идея от каде може да е проблема. А между другото от време на време стартера си хваща и пали ама много рядко
                Колега може бендикса да тисе е прецакал пройината да му се е растегнала и да не иска да варти ! А относно бушончето защо не слойиш ново ? Успех

Коментар

А има ли Вариант Четките да се инатят и да не прави добър контакт. Доколкото бушончето е здраво имах предвит че не знам как се казва тая цялата джиджавка И как мога да тествам стартера

Коментар

сваляй стартера тогава работата отива на четки търси по магазините за моточасти или японски автомобили но са по големи и искат малко пристъргване
                    vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
                    Suzuki GSR600 98 hp
                    Nissan Pathfinder 174 hp
                    0878222 три 3 шест

Коментар

От: До: Проблем със зареждане на WR 450

Свалих стартера и като го разглобих ми се стори, че са се допирали статора и ротора. Обаче не обърнах внимание дали има фтулки някакви и дали са се разбили. Някои знае ли да е на фтулки.

Коментар

От: Проблем със зареждане на WR 450

Коментар

Виж намотките за зареждане на акумолатора , може да имат нужда от навиване , пък за да си по сигурен измери тока , който зарежда акумулатора при запален мотор , успех!

Коментар

Виж, има един пич Боби, който се занимава с ел.инсталации на мотори.Не знам като цяло какви са отзивите от работата му, но на мен винаги ми е решавал проблемите с тоци.Включително ми направи релерегулатор за WR-а, който си работи и до ден днешен.Телефона му (или поне такъв беше преди 2 год.) е 0888407143.
                            offroad фен
                            1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                            TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Колега, има ли развитие по темата? Моя е 2004г. и понякога завърта но не със завидна сила, друг път само "чука", пробвах и с голям акумулатор.Иначе зарежда на 12.8V, това не са ли малко?, мисля, че трябва да е над 13V? Според мен са или четки или фтулки на ротора? Като има развой ше пиша.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X