Здравейте колеги.Имам едно питане към вас.Става въпрос за зъбното колело, което е закачено на коляновия вал и през него минават ангренажната верига и силовата верига(тази която идва от скоростите и върти водната помпа). Та въпросът ми е знаете ли по какъв начин се сваля въпросното колело.Пробвах с скоба да го избия и доста чукане по него но не става.Незнам по какъв начин е захванато за вала(шлици,резба някаква или шпонка) Чух също, че може да е захванато и с топлинна обработка.Моля който се е зблъсквал с този проблем или знае някакво решение да сподели.Благодаря предварително. Поздрави.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с Кавазаки КЛР 600
Свий
X
-
До: Проблем с Кавазаки КЛР 600
На мен не ми стана съвсем ясно какво точно се опитваш да свалиш. Снимай!
Много често зъбчатката задвижваща ангренажния ремък си е част от коляновия вал.....0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
До: Проблем с Кавазаки КЛР 600
Здравейте. Ходих до един майстор, и той каза че ги избива но се нагрява и трябва специална скоба. Аз го отрязах с един малък флекс,и го свалих със скоба.Оказа се че се монтира чрез топлинно обработване. Нагрява се и се набива на вала, още докато е много горещо. След като изстине метала се свива и няма мърдане. Сега остава поръчка на части и така. Чао за сега и поздрави.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар