Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Манивела на др 650

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Манивела на др 650

    здравейте мечтата ми от както карам мотор е да натисна копчето и мотора да запали , но ето имам др 650 с стартер но нещата съвсем не са розови акомулатора е 12 в 9 ач и ако е студен посмъртно няма да запали ако е загрял има някаде към 20% шанс да запали и само ако се включи добре де компресора та решил съм да си му туря и на него 1 манивелка да не ме е страх да изляза с него щот винаги се прибирам с бутане има си място за манивела запушена с тапа та въпроса ми е следния :
    какво трябва да взема само манивела или и сички джаджи закачени на нея (прожини зъбчатни и прочие и евентуално ако си има вътре тия неща ще ми се размине ли без да отварям капака
    Благодаря предварително на оказалите ми помощ

  • #2
    До: Манивела на др 650

    Колега,трябват ти всички части,даже и цепене на двигатела,а не само капака.

    Коментар


    • #3
      OOOO отказвам се. Имаше вариант да отварям двигателя, защото си мислех, че гори масло, но се оказа, че карбУратора не е бил добре центрован и гори бензин, ама много.
      След центровката изчисти и обороти, и дим няма.
      Сега ще гледам или да смажа някак си декомпресора или да го направя ръчен, защото не винаги отваря и акумулатора бързо пада. Иначе нормално ли е за такъв мотор 9 ач акумулатор?

      Да си отговоря сам : за да се сложи манивела на модел със стартер без манивела, е нужно да се имат необходимите части, да се цепи двигателя или само да се отвори десния капак(на съединителя), но манивелата няма да се връща, защото не се поставя пружината, дето върши тая работа. Но все пак мотора пали, има и вариант да се сложи външно пружина или ластик за връщането на манивелата. За пореден път се убеждавам, че невъзможни неща няма, но трябва да го направиш, за да го разбереш.
      Последно редактирано от viki terzieva; 02-12-10, 09:12. Причина: Правопис и пунктуация!

      Коментар


      • #4
        От: Манивела на др 650

        След 7 месеца си направил велико откритие..Сега изпрати протестно писмо до завода на сузуки и ги питай аджеба защо слагате пружината вътре в двигателя,като може да минете много по-лесно с един ластик отвън.

        Коментар


        • #5
          От: Манивела на др 650

          Ами да, 7 месеца едвам се намери един колега да ми каже: да, става, но пружината няма да я слагаш и то от друг форум. И писмото е добра идея. Защо на ижето пружината и всички механизми са само зад капака на съединителя? И още една забележка - защо трябва да давам 400 лв за електронно, като мога да мина с 20 лв. за чукче, а?
          Последно редактирано от viki terzieva; 02-12-10, 09:08. Причина: Използвайте главни букви, точки и запетаи!

          Коментар


          • #6
            От: Манивела на др 650

            Комутатор трета ръка спокойно се намира за около 100-150 лв. С това "чукче" за 20 български лъва едва ли ще събудиш и 20 от заспалите 45 коне на този ДР. Ако го направиш да пали лесно(малко предварение) няма да имаш високите обороти.Ако го направиш да има някакви високи(по-голямо предварение)- тогава вероятноста да го запалиш без да те ритне клони към минус безкрайност. Остава ти някакъв среден компромисен вариант,при който си мислиш,че върви и направо летиш върху крилата на радоста от спестените много пари. А реалноста е съвсем друга...... Има стари японски мотори,даже и 4 цилиндрови бързооборотни,които в запалването оригинално участва и чукче(може и 2 броя),но освен него има и още някои други неща,за да станат нещата истински.

            Коментар


            • #7
              От: Манивела на др 650

              Колега,веднага съм ти писал,че можеш да сложиш манивела.

              Коментар


              • #8
                От: Манивела на др 650

                Да, но целта беше да не се цепи двигателя и съм доволен от резултата. По-добре да си вдигам манивелата с крак и да я закачам с тел, отколкото сама да си рипа и да ми гори масло или да губи компресия мотора. Не можеш да го познаеш, че е др. Сълзи масло само от капака на магнета и то малко.
                Последно редактирано от viki terzieva; 03-12-10, 09:15. Причина: Четете си постовете, преди да ги публикувате. Трудно се разбират поради лош правопис и липсваща пунктуация!!!

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X