Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как де се предпазим от ръжда по тръбите за изходящите газове?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как де се предпазим от ръжда по тръбите за изходящите газове?

Колеги,
    Имам Yamaha XT660R 2004-2007 модел. Тръбите на ауспуха (двуцевката) атакуват фронтално. Изложени са на непрекъсната температурна промяна, мърсотия, вода и т.н. Виждам че постепенно започва да избива ръжда на най-натоварените места. Ще съм благодарен ако някой ме посъветва как мога да забавя процеса. Мога примерно да ги мина с ръждепреубразовател и да ги боядисам с нещо, но незнам какво да е то. Трябва да е термоустойчиво.
    Благодаря предварително за съветите.
    Поздрави

До: Как де се предпазим от ръжда по тръбите за изходящите газове?

Това нещо е термоустойчив спрей(на базата на финни алуминиеви частици ),за боядисване на печки и кюнци.
    Намира се в почти всички железарски магазини предимно от производителите "Cosmos" и"Bodi".Има го в няколко нюанса-черно,сребристо,тъмно червено и др.Издържа известно време (половин-един сезон),след което отново се боядисва.Около кривката след цилиндъра не държи много дълго,защото температурата е доста над тази на домашните кюнци.

Коментар

Моят ауспух на хл200 го боядисах със вапросния спреи който издаржа до 600 градуса,но след като запалих мотора и след 2 минути голяма част от боята падна,но само около кривката до цилиндара на зад още даржи.Ако някои знае друго по качествено боядисване да казва ще ми е от полза и на мен.

Коментар

А преди да го боядисваш почисти ли го от ръжда?
        Поздрави

Коментар

И аз на стария ми мотор обаче пръсках с такъв спреи но не издаржаше много.Аз преди пръскане почиствах от ръжда.
          Поздрави,
          [FONT=Arial Narrow][SIZE=5][COLOR=black]SUZUKI DRZ[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

От: Как де се предпазим от ръжда по тръбите за изходящите газове?

Темата е стара , но за мен в момента актуална.
            На субаруто ми изпускателната система назад е впечатляващо корозирала, надявам се само външно, а цената на всеки един нов детайл-говорим за оргинален е леко солена. Моля , знаещите да споделят има ли някакъв начин , да се опитам да и удължа живота. Почистването на ръждата е ясно, но после , има ли някакъв грунд който може да се ползва, след това температуроустойчива боя... или всичко ще бъде труд на вятъра?

Коментар

От: Как де се предпазим от ръжда по тръбите за изходящите газове?

Странна работа- на хонда цбр 900рр 1992 година Й свалих колекторите , махнах им каквото там беше покритието - на нула с телената четка. После ги минах с 4-5 слоя БЯЛ термо спрей на Cosmos и вече 3 година са като нови. малко мръсни и тука таме чукнати но боята си стоИ и не е мръднала. Малко е пожълтяла на кривките точно след двигателя, ама е ок иначе.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X