Колеги,искам да попитам възможно ли е това - стартер от WR да се сложи на YZF!? Аз съм го чувал,че става, но до сега несъм го срещал нагледно...Моля компетентните по въпроса да обяснят...Поздрави!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Запалване /стартер/ от Wr на Yzf
Свий
X
-
До: Запалване /стартер/ от Wr на Yzf
Невъзможни неща в механиката и електрониката няма,но понякога всичко излиза много скъпо за ,да си заслужава инвестицията.
За да се направи това което искаш трябват:
Ротор за генератора с бендикс,друг статор ,ляв страничен капак от WR 450,ос с междинна зъбчатка ,Картер от Wr 450 с място за тази ос,още една междинна зъбчатка,стартер,акумулатор,промени по инсталацията... ,и все нещо съм изпуснал.Другото което ме съмнява е ,че на коляновия вал на YZ няма как да стане ротора на генератора,което означава и нов колянов вал отWr.
И все пак всяко правило си има изключения,а ние сме велика нация.
Няма да се учудя ако някой е монтирал стартер от Москвич (примерно с верига и бендикс към предния пиньон)та би накарал японските конструктори да прежълтеят още повече от яд ,че не са се сетили първи
.
ПП.Като закъса за бензин изключва от скорост и се прибира на стартер (ако е монтирал и акумулатора от Москвича разбира се).Последно редактирано от MOTORGHOST; 16-04-10, 22:40.
Коментар
-
Първоначално публикуван от MOTORGHOST Преглед на мнениеНевъзможни неща в механиката и електрониката няма,но понякога всичко излиза много скъпо за ,да си заслужава инвестицията.
За да се направи това което искаш трябват:
Ротор за генератора с бендикс,друг статор ,ляв страничен капак от WR 450,ос с междинна зъбчатка ,Картер от Wr 450 с място за тази ос,още една междинна зъбчатка,стартер,акумулатор,промени по инсталацията... ,и все нещо съм изпуснал.Другото което ме съмнява е ,че на коляновия вал на YZ няма как да стане ротора на генератора,което означава и нов колянов вал отWr.
И все пак всяко правило си има изключения,а ние сме велика нация.
Няма да се учудя ако някой е монтирал стартер от Москвич (примерно с верига и бендикс към предния пиньон)та би накарал японските конструктори да прежълтеят още повече от яд ,че не са се сетили първи
.
ПП.Като закъса за бензин изключва от скорост и се прибира на стартер (ако е монтирал и акумулатора от Москвича разбира се).[SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]
Коментар
-
Иво,първото разбира се ,че съм го правил,но с Honda XR600.
Второто е секретна разработка,но жена ми спря финансирането,защото не усвоявам фондовете по предназначение/около проекта се бяха натрупали много празни бирени бутилки/
Сега съм се заел с нещо по-евтино.Как на ароматизатор с батерии от "левчето" да му хакна една бутилка смазка за веригата и докато си карам мотора на всеки 7.5 , 15 или 30мин /според настройката на уреда / да впръсква към веригата.
Така е то.На трезва глава какви ли не щуротии му идват на човек.
Коментар
-
Първоначално публикуван от MOTORGHOST Преглед на мнение
Иво,първото разбира се ,че съм го правил,но с Honda XR600.
Второто е секретна разработка,но жена ми спря финансирането,защото не усвоявам фондовете по предназначение/около проекта се бяха натрупали много празни бирени бутилки/
Сега съм се заел с нещо по-евтино.Как на ароматизатор с батерии от "левчето" да му хакна една бутилка смазка за веригата и докато си карам мотора на всеки 7.5 , 15 или 30мин /според настройката на уреда / да впръсква към веригата.
Така е то.На трезва глава какви ли не щуротии му идват на човек.
По-добре опаковка от боя за коса със старо масло и на всяко спиране цъъъррррр колкото искаш.КТМ 400 EXC
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар