Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запалване /стартер/ от Wr на Yzf

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Запалване /стартер/ от Wr на Yzf

Колеги,искам да попитам възможно ли е това - стартер от WR да се сложи на YZF!? Аз съм го чувал,че става, но до сега несъм го срещал нагледно...Моля компетентните по въпроса да обяснят...Поздрави!

До: Запалване /стартер/ от Wr на Yzf

На първо четене, предполагам знаеш, че и WR426 няма стартер, т.е. за този модел въобще не е предвиден. А да сложиш стартер от WR450 на YZ426 няма как да стане - има доста разлики.

Коментар

Казвали са ми,че се слагало някаква допълнителна бобина,имало човек в Троян, който ги прави, но все пак както казах,несъм го виждал нагледно...Даже както каза колегата може и въобще да не е възможно..!

Коментар

Невъзможни неща в механиката и електрониката няма,но понякога всичко излиза много скъпо за ,да си заслужава инвестицията.
        За да се направи това което искаш трябват:
        Ротор за генератора с бендикс,друг статор ,ляв страничен капак от WR 450,ос с междинна зъбчатка ,Картер от Wr 450 с място за тази ос,още една междинна зъбчатка,стартер,акумулатор,промени по инсталацията... ,и все нещо съм изпуснал.Другото което ме съмнява е ,че на коляновия вал на YZ няма как да стане ротора на генератора,което означава и нов колянов вал отWr.
        И все пак всяко правило си има изключения,а ние сме велика нация.
        Няма да се учудя ако някой е монтирал стартер от Москвич (примерно с верига и бендикс към предния пиньон) та би накарал японските конструктори да прежълтеят още повече от яд ,че не са се сетили първи.
        ПП.Като закъса за бензин изключва от скорост и се прибира на стартер (ако е монтирал и акумулатора от Москвича разбира се).
        Последно редактирано от MOTORGHOST; 16-04-10, 22:40.

Коментар

Първоначално публикуван от MOTORGHOST Преглед на мнение
          Невъзможни неща в механиката и електрониката няма,но понякога всичко излиза много скъпо за ,да си заслужава инвестицията.
          За да се направи това което искаш трябват:
          Ротор за генератора с бендикс,друг статор ,ляв страничен капак от WR 450,ос с междинна зъбчатка ,Картер от Wr 450 с място за тази ос,още една междинна зъбчатка,стартер,акумулатор,промени по инсталацията... ,и все нещо съм изпуснал.Другото което ме съмнява е ,че на коляновия вал на YZ няма как да стане ротора на генератора,което означава и нов колянов вал отWr.
          И все пак всяко правило си има изключения,а ние сме велика нация.
          Няма да се учудя ако някой е монтирал стартер от Москвич (примерно с верига и бендикс към предния пиньон) та би накарал японските конструктори да прежълтеят още повече от яд ,че не са се сетили първи.
          ПП.Като закъса за бензин изключва от скорост и се прибира на стартер (ако е монтирал и акумулатора от Москвича разбира се).
          Няма да се учудя ако ми кажеш, че си го правил.
          [SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

Коментар

Иво,първото разбира се ,че съм го правил,но с Honda XR600.
            Второто е секретна разработка,но жена ми спря финансирането,защото не усвоявам фондовете по предназначение/около проекта се бяха натрупали много празни бирени бутилки/
            Сега съм се заел с нещо по-евтино.Как на ароматизатор с батерии от "левчето" да му хакна една бутилка смазка за веригата и докато си карам мотора на всеки 7.5 , 15 или 30мин /според настройката на уреда / да впръсква към веригата.

Така е то.На трезва глава какви ли не щуротии му идват на човек.

Коментар

Първоначално публикуван от MOTORGHOST Преглед на мнение

Иво,първото разбира се ,че съм го правил,но с Honda XR600.
              Второто е секретна разработка,но жена ми спря финансирането,защото не усвоявам фондовете по предназначение/около проекта се бяха натрупали много празни бирени бутилки/
              Сега съм се заел с нещо по-евтино.Как на ароматизатор с батерии от "левчето" да му хакна една бутилка смазка за веригата и докато си карам мотора на всеки 7.5 , 15 или 30мин /според настройката на уреда / да впръсква към веригата.

Така е то.На трезва глава какви ли не щуротии му идват на човек.
              Едно впръскване на 7 минути с какво ще помогне на веригата?
              По-добре опаковка от боя за коса със старо масло и на всяко спиране цъъъррррр колкото искаш.
              КТМ 400 EXC

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X