Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha wr 400 ремонт водна помпа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Yamaha wr 400 ремонт водна помпа

здравеите колеги протече водната помпа на вр 400 99г,знае ли някои как се разглобява и какво и от каде трябва да се купи ,благодаря предварително.

До: yamaha wr 400 ремонт водна помпа

Отвиваш трите болта на капака,отвиваш перката и сменяш семеринга,който в Ямаха е около 7 лв.После по обратния ред и готово.Успех

Коментар

свалих перката и семеринга ,но ми се струва че оста има повече луфт от нормалното ,има ли лагер там и как се сменя

Коментар

Първоначално публикуван от batchi Преглед на мнение
        свалих перката и семеринга ,но ми се струва че оста има повече луфт от нормалното ,има ли лагер там и как се сменя
        Да има лагер,и той е отвътрешната страна,демек махаш манивелата и капака в който влизат маслените магистралки....интересно как си успял да развиеш перката без контра,която е точно отвътрешната страна на оста когато демонтираш капака,но щом си успял и не си повредил нещо браво....после като слагаш капака обратно малко се завърта от външната страна перката да си влязат зъбите,и капака си ляга перфекно,та там цялата манипулация е проста,като повечето неща,просто човек трябва да го направи веднъж...малко по смело и успех

Коментар

Аз заради този луфт купих нов лагер но това не оправи проблема . Стигнах до заключението че този луфт е нормален . Нещо много важно семеринга се поставя с пружинката към антифриза в противен случаи дори с оргинален семеринг и нова ос пак тече.
          Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Аз имах същия проблем и за целта купих нова ос(старата беше изядена),вътрешния и външния семеринг и мисля,че сега нещата се оправиха...А за луфта на оста несе притеснявай точно така трябва да е..! Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Я.Стоичков Преглед на мнение
              Аз имах същия проблем и за целта купих нова ос(старата беше изядена),вътрешния и външния семеринг и мисля,че сега нещата се оправиха...А за луфта на оста несе притеснявай точно така трябва да е..! Поздрави!
              Колега, от къде купи оста и семерингите и на каква цена, че и моята ос не е добре.
              Последно редактирано от Chinela; 14-04-10, 20:41. Причина: Правопис.

Коментар

Преди две години още когато официалните дилъри на ямаха не бяха осъзнали че не се печели от високи цени а от голям оборот на ниски такива закупих ос и семеринг за около 90 лв.
                Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Първоначално публикуван от batchi Преглед на мнение
                  Колега, от къде купи оста и семерингите и на каква цена, че и моята ос не е добре.
                  Оста и семерингите закупих от Ямаха...Цената на оста е 69 лв, семерингите са по 8лв...Цените са от преди 1 седмица!!! Успехи!

Коментар

От: Yamaha wr 400 ремонт водна помпа

Здравеите протече ми водната помпа на Ямаха ВР 400 някои може ли да ми каже колко струва ? Мерси

Коментар

Пак толкова но ако си намериш свестен стругар там където е изядено от водния семеринг да се навари или да се набие втулка ще спестиш 80 лв.

Коментар

Влизаш в нета пишеш Ямаха България...... и ти излизат телефоните, звъниш и питаш.
                        По принцип заварката.... е най гадното нещо за един стругар и не само за него. Защото за да стане като хората ще трябва да се навари от човек който знае какво прави. Оста може да се изкриви........ по добре втулка или най добре нова. Това е изкарало 10+ години та сега ще надживее всичко останало по мотора.
                        EXC TPI 2019

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X