здравейте,аз съм нов във форума,първият ми мотор бе мз251, наскоро си купих кавазаки клр 600 и имам проблем с паленето ???когато е студен мотора ,на манивела и на стартер не иска да запали,единствено на скорост пали и то след като сваля и изчистя свеща.мисля че доста бързо я цапа докато ритам манивелата.пробвах със смукач и без смукач и с газ и без газ и никак не иска.пускам го пали,и след това като загреее няма проблем пали и на стартер и на манивела без газ,оставя ли го един час да изстине пак не пали.моля ако някои е имал такъв проблем или има идея какво може да е,да ми помогне.благодаря предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Трудно студено палене на Кавазаки КЛР ?
Свий
X
-
До: трудно студено палене на кавазаки клр ??????
Първоначално публикуван от Газ 24 Преглед на мнениеЗдравеи колега смени свеща защото тази на мотора маи не е със правилното топлинно число
Коментар
-
До: трудно студено палене на кавазаки клр ??????
Първоначално публикуван от Я.Стоичков Преглед на мнениеТочно това е отговора на въпроса ти, защото и с моя КЛР някога стана същото, след смяна на свеща моторчето запя...Поздрави!!!
Щом ти цапа свеща ти е богата сместа; изпери си филтъра, после регулирай карбуратора най вероятно поплаваците да не държат ниво.
Направи следното: когато двигатела работи спри бензина от кранчето и го изчакай да изгасне докато му свърши бензина в карбуратора, ако малко след като си спрял бензина оборотите на двигатела започнат да се вдигат сами значи наистина ти е богата сместа. След като ти изгасне мотора(оставяш го) остави кранчето за бензина затворено, изчакай 1 час да истине двигателя; пусни бензина и след 10-15сек. почти да палиш но по добре на стартер със смукач без газ от ръчката. Aко тогава пък мотора запали без проблем значи 100% е от поплаваците на карбуратора[SIZE=4]HONDA CRF 450 R 2005[/SIZE]
Коментар
-
До: Трудно студено палене на Кавазаки КЛР ?
Благодаря колега за съвета купил съм нова свещ ще пробвам както казваш.но първо трябва да направя друго, ангренажната верига ми е разпъната и прескача центровката на изпускателния вал,предишните собственици са удължили обтегача с 1 см но това е било само временна мярка и веригата пак прескача,та някои може ли да ми даде тел. на някой магазин от който да си поръчам нова верига (евентуално и сегменти защото мотора бара маслото) и някои други неща (и цена а също въобще има ли ги в наличност някаде в бг.или трябва да чакам за поръчка от чужбина).
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар