Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със стартера на XT600

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със стартера на XT600

Здравейте съфорумци.

Проблема е следния....
    Днес на 4то-5то то завъртане на стартера нещо му стана.
    При последните 1-2 завъртания сякаш изгуби ток и мощност.
    Придружено със странен леко чукащ и не познат за мен мъчителен звук.
    Нищо не се чува при натискането на старт-бутона.
    Нито пукане, нито върти нито звук! - НИЩО!
    Освен осезаемо намаляване на силата на светене на зелената лампа за скоростите.

акумулатора е зареден
    пробвах ЗА ВСЕКИ случай и с кабели от автомобил.
    бензин има. не че в случая има някакво значение
    всички фарове, мигачи и клаксон работят.

Въпроса ми е дали има някакви релета, бушони или нещо с електрониката е станало, която май е на опашката на мотора.

Или ако имате някой майстор, който да ми препоръчате.
    ЗА КОЕТО ВИ БЛАГОДАРЯ МНОГО!

Най странното, е че не го бях палил цяла зима 5-6м. и миналата седмица, когато времето беше 25градуса от третия път въртене запали. Изкефих се много разбира се.
    Особено при факта, че е уличен мотор и седи на вън, само с покривало. Само акумулатора е у нас на топло
    YAMAHA XT-600E - the best motorbike!

До: Проблем със стартера на XT600

Провери за хлабав или клеясал кабел , тези дебелите.
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

А след това четки...

Коментар

И в тоя ред на мисли огледай и електромагнитния шалтер. Там нЯкЪде има и предпазител за него
        Последно редактирано от viki terzieva; 02-03-10, 15:55.

Коментар

На ХТ-то слаба черта е релето на стартера.Направи му мост и пробвай.

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
            На ХТ-то слаба черта е релето на стартера.Направи му мост и пробвай.

електромагнитния шалтер и релето едно и също нещо ли са???

и къде се намират?

ако са различни, предполагам едното е в самия стартер а другото ...къде да го търся?

И в този ред на помощ от Ваша страна, трябва ли задължително да свалям стартера, защото ми се струва, че е адски гадна операция.

От предната страна има 4 болта, лесно достъпни и са с шестограм, ама от там нищо не се вижда и нищо не става. Свалих капачето , което е с гарнитура и ......се виждат само някви зъбчатки и оста на самия стартер. Но това не помага с нищо.

Между другото всички кабели са здрави и много добре затегнати.

Коментар

На повечето мотори релето(шалтера) се намира близо до акомулатора.
              Ще го намериш ,като проследиш дебелата жица от плюса на акомулатора влиза в него ,а другата дебела излизаща от него(от релето) отива в стартера.
              Трябва да свържеш двете жици на късо и стартера трябва завърти,ако е наред.
              Няма нужда да сваляш стартера,ако проблема е в релето.Успех.
              Последно редактирано от yaha_yamaha; 02-03-10, 05:52.
              Когато няма друг изход- използвай централния вход!

Коментар

Първоначално публикуван от V8esko Преглед на мнение
                Нито пукане, нито върти нито звук! - НИЩО!
                Освен осезаемо намаляване на силата на светене на зелената лампа за скоростите.
                Това ме навежда на мисълта за голяма консумация на ток при опит да завърти стартера. Ако проблема е в релето - няма да има такава консумация. Блокирал стартер е възможен вариант.
                Другия вариант е често срещан и при колите - недобър контакт на клемите на акумулатора или основните кабели, но колегата казва, че ги е проверил.
                Honda XR600
                Kawasaki KLX650
                Honda XL600V Transalp
                +359 888 6З5 9З4

Коментар

Първоначално публикуван от dmihailov Преглед на мнение
                  Това ме навежда на мисълта за голяма консумация на ток при опит да завърти стартера. Ако проблема е в релето - няма да има такава консумация. Блокирал стартер е възможен вариант.
                  Другия вариант е често срещан и при колите - недобър контакт на клемите на акумулатора или основните кабели, но колегата казва, че ги е проверил.

Още веднъж Ви БЛАГОДАРЯ МНОГО!

dmihailov, май си най-прав в диагнозата!
                  и на мен ми се струва, че е това.
                  Защото ако не протича силен ток не би трябвало да примигва зелената лампа.
                  За целта май ще трябва да се сваля проклетия стартер, - нали?
                  Странно, на колите, като се случи нещо подобно по някога се оправя, като размърдаш на скорост. ама явно тук няма - бендикс. май са зацепени винаги зъбите.

А дали играе роля стартера и на алтернатор???? - само за инфо.

Коментар

А дали играе роля стартера и на алтернатор???? - само за инфо.
                    Ако правилно съм разбрал въпроса - не.
                    Ето ти една схема на стартера за улеснение:
                    http://www.cmsnl.com/yamaha-xt600ef-...list/B-12.html
                    Мисля, че е твоя.
                    Honda XR600
                    Kawasaki KLX650
                    Honda XL600V Transalp
                    +359 888 6З5 9З4

Коментар

Колега,като разбереш,какъв е проблема,и ако имаш нужда от някоя част звънни.Трябва да имам всичките части.

Коментар

И според мен са ти залепнали четките на стартера Пробвай да го удариш с нещо докато си натиснал копчето. Внимание!!! не задържай копчето дълго време за да не изгори стартера.
                        понякога четките не са залепнали зловещо и от почукването се оправят.
                        П.С. мотора си има бендикс но той е малко забутан под капаците има във форума информация ако имаш желание провери.
                        KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Първоначално публикуван от GSXR Преглед на мнение
                          И според мен са ти залепнали четките на стартера Пробвай да го удариш с нещо докато си натиснал копчето. Внимание!!! не задържай копчето дълго време за да не изгори стартера.
                          понякога четките не са залепнали зловещо и от почукването се оправят.
                          П.С. мотора си има бендикс но той е малко забутан под капаците има във форума информация ако имаш желание провери.

Благодаря ти!
                          Ами почукнах го ама леко, щото ми се стори много мек корпуса на стартера. Като спре да вали ще пробвам с нещо дървено и малко по-силно. Пък дай БОЖЕ да се получи.

Много е не удобно да се прави каквото и да е по моторите. Освен за маслото, всичко друго е адски трудно достъпно.
                          Свалянето на генерацията ми се струва, мисията не възможна. Така са се запекли болтовете, че не знам.....май флекса ще трябва.

И на мен ми изглежда да е нещо подобно. Защото спирането беше някак изведнъж на последния опит да запаля.
                          Ама знае ли човек. Като отвориш бисквити КАТЕРИЧКА, май никога не изкача животното.

нещо ВАЖНО! :
                          Ако АДМИН. не го приеме, като вид реклама.
                          За да не пускам нова тема, имате ли възможнот да ми препоръчате някой читав и на нормални цени майстор за мотора ми. Щото знае ли човек кога какво ще му потрябва. Не съм на 20год., за да си го оправям сам. Пък и с мотори се занимавам от скоро, 2-3год. но до сега само от козметика имаше нужда и почти сам се оправях.
                          А и цял живот лежах под автомобили-кочини, май вече нямам сили за тая работа.

Коментар

Може просто да му е дошло времето и да е изгорял , пробвай да запалиш мотора с бутане и после опитай пак със стартер.
                            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

да ми препоръчате някой читав и на нормални цени майстор
                              От кой край на София си?
                              Honda XR600
                              Kawasaki KLX650
                              Honda XL600V Transalp
                              +359 888 6З5 9З4

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X