Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маншон м/у карба и главата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Маншон м/у карба и главата

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
    замери разстоянието между двата болта и диаметара на отвора
    Naj posle namerih vreme da go svalja i izmerja! Ta razmerite sa kakto sledva:
    mezdu dvata bolta 60mm, vqtre6nija diametqr na man6ona ot starana na glavata e 24mm a gumenija otvor (kqm karba) e 33mm. Na man6ona pi6e samo 42U (tova e vqn6iaj razmer na gumenata 4ast deto se slaga skobata)
    Ako tvojite man6oni sa sq6tite shte ti pratja na LS adresa na kojto da mi prati6 edin.
    born to be wild
    Кольо Ковачев

Коментар

Някой има ли ги тези маншони?
      Моят единият се скъса! /ХТ600 91/
      Lesidren.com

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
        Здравейте,имам ги тези маншони-0888300834-Асен.
        Ами човека е имал, а може и сега да има - освен да го пробваш!

Коментар

Първоначално публикуван от iceman1234 Преглед на мнение
          Ами човека е имал, а може и сега да има - освен да го пробваш!
          Да ама не!
          Миналата седмица е продал последните(( и сега или ЯМАХА БГ или сръчни ръце БГ
          born to be wild
          Кольо Ковачев

Коментар

Първоначално публикуван от 678 Преглед на мнение
            Да ама не!
            Миналата седмица е продал последните(( и сега или ЯМАХА БГ или сръчни ръце БГ
            Аз нямам сръчни ръце БГ и избрах Ямаха БГ, на цена 70лв. и 102 лв, и ме заболя сърцето БГ!
            Lesidren.com

Коментар

До: Маншон м/у карба и главата

спуканите маншони може да ужиете с хоби лепенка има я в повечето магазини около 10-15 лв. ролката много надежни пробал съм на водно съединение, а за силикона по гарнитурите има специален спреи за гарнитури на локтаит скъпичко но много ефикасно няма никакав риск от запушване и други проблеми

Коментар

Първоначално публикуван от mahoni Преглед на мнение
                спуканите маншони може да ужиете с хоби лепенка има я в повечето магазини около 10-15 лв. ролката много надежни пробал съм на водно съединение, а за силикона по гарнитурите има специален спреи за гарнитури на локтаит скъпичко но много ефикасно няма никакав риск от запушване и други проблеми
                Kаква е тази хоби лепенка? Какво е търговското и име? Издържа ли на температура? Прозиводител?
                born to be wild
                Кольо Ковачев

Коментар

Мисля че става дума за онази сивата лента, с която американците лепят всичко - Duck Tape.
                  Буквално всичко:

Коментар

аз моя го залепих с поксипол на парво го изпилих малко с шкурка да може да хване лепилото и сега няма праблеми
                    KTM EXC 250 2т.1999г/BETA Tehno 250 Trial/KTM EXC 300 2006.

Коментар

На доминатора това му е болното място и го реших по следният начин:свалих го изчистих го намазах го със силикон тънко ,изчаках го да изсъхне,и отгоре намотах високоволтов изолирбант,струва към 30лв/на мен ми е без пари/и готово,забравих да спомена че въпросният изолирбант след време се вулканизира и си става като истински маншон.
                      MG RACING

Коментар

Същия проблем и при мен сега.единия маншон е скъсан.Имам друг почти нов ,но е за ХТ600,защото е с по-голям отвор и по широко разстояние между болтовете.Временно съм решил проблема с един маркуч,но трябва да се отстрани този проблем някак си
                        YAMAHA WR450F

Коментар

Такьв маншон трудно ще намериш втора рьк ,щото това е слобо място и на повечето ХТ та .Нов е кьм 50-60 лв ,можеш да го направиш с гумен маркуч мосло устойчив ,армиран .Гарнитурата на главата е хубаво да не се маже с силикони щот парченца от него може да ти запуше нещо по маслената магистрала по добре е да се намаже с графитна смазка Ако го правиш от маркуч трябва да се сменят и на двата карборатора . По принцип оригинално то захващане на карбораторите на ХТ в долния край от кьм страната на главата ,завьршва на планка с две трьбички на които са заляти оригиналните гумички ,трябва да ги резнеш и да завариш малко по дьлги за да захванеш сьс скоби новите маркучи
                          Ако питате мен този вариант става вечен. Днес го испробвах и влезнах да го споделя. Но явно някой се е досетил по рано от мен, но за съжаление никой не се вслушва и казва за варианта със силикон, които не е достатъчно надежден. Първоначално и аз ги залепих но след 2000 км се наложи отново да свалям карборатора и да ги направя по посочения по горе начин. Ако ви интересува нещо по-подробно как става цялата история със маркучите 0878616866. И между другото цената на нов тампон е 109 лв бройката а на мен със сичко ми излезна 20 лв и стана много здраво!

Коментар

Имах същият проблем с ямаха тт600,и по същият начин като го правих със поксипол и резултатът беше временени плачевен.След 2 карания се сцепиха и двата маншона и това ми се случи в гората,едвам се прибрах мотора почна да гърми в аспуха и да излиза огън и компресия през маншоните.Пробрах се и реших този проблем с нови маншони от колегата никомоторс на цена 50 лева броиката чисто нови.Като ги сложих двигателя почна да мърка като мерцедес и от тогава нямам никакви проблеми.Просто тея маншони са измислени много глупаво понеже карборатора на ямахата се държи само само на тях и няма стоика и рано или късно от вибрациите се късат.
                            0 8 76 36 8 542

Коментар

От: Маншон м/у карба и главата

И при мен се разлепи гумата от фланеца и се отказах да поръчвам нов.
                              Тъй като нямаше кой да ми завари тръбичка (варианта на който се спрях), реших, че може самия детайл да се изработи на струг и мисля, че стана много добре. Надявам се занапред да нямам проблеми, а и да имам поне е лесно обслужваемо вече. Проблем се оказа намирането на маслоустойчив маркуч ф35, но в крайна сметка открих.
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0249.jpg
Прегледи:1
Размер:23.4 КБ
ID:5317577

Име:IMG_0248.jpg
Размер:22.8 КБ
ID:5317576

Име:IMG_0247.jpg
Размер:20.8 КБ
ID:5317575

Име:IMG_0250.jpg
Размер:22.9 КБ
ID:5317578
                              Последно редактирано от Chinela; 13-11-11, 12:03.
                              Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
                              Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

От: Маншон м/у карба и главата

много добре е станало
                                0 8 76 36 8 542

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X