Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ямаха тт350-Пуши бяло,гори масло и изключва от скорост?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ямаха тт350-Пуши бяло,гори масло и изключва от скорост?

Здравейте! Моля за помощ, ако някой може да ми помогне.
    Имам 2 проблема.
    Първият е, че като подам малко повече газ и моторът ми започва да пуши бял пушек и ми гори доста масло(на едно излизане до планината,преход 120 км.може би изгаря 200-300 гр.) По този въпрос мисля, че са сегменти и гумички на клапани. Може би????
    2-ият е, че ако тръгна примерно да се дърпам с много газ 3-та,4та скорост все едно се изключват и моторът се форсира яко. И като пусна газта и като паднат оборотите, сам си се включва, на която скорост е станало това.
    Благодаря ви!!!
    Последно редактирано от viki terzieva; 06-02-10, 11:05.

До: Имам проблем с Ямаха тт350

Първият проблем ти е ,смяна на бутало/ремонтно/и шлайф.А вторият проблем ще се види като се разглоби двигателя,но със сигурност трябва да смениш някое зъбно.

Коментар

Koлега направо ме озадачи с този проблем в скоростите имах ТТ-350 но никога не съм имал такъв проблем.Иначе по първия въпрос работата е ясна щом харчи масло и пуши трябва разглобяване.Може преди това да му замериш компресията това също може да ти послужи за ориентир ако е малка си трябва ремонт.
      пп. Ако откриеш проблема в скоростите от какво е пиши че ми е любопитно.
      0878424143
      0887424150

Коментар

До: Ямаха тт350-Пуши бяло,гори масло и изключва от скорост?

Буксува ти съединителят.
        Сложи си правилното масло и може да спре и да пуши.
        Ако не - ремонт на двигател и съединител.

Коментар

Благодаря ти за отговора но:
          Наистина ли бутало,защо мислиш че не са сегменти и гумички???

Коментар

Първоначално публикуван от BATKO PEPI WR Преглед на мнение
            Koлега направо ме озадачи с този проблем в скоростите имах ТТ-350 но никога не съм имал такъв проблем.Иначе по първия въпрос работата е ясна щом харчи масло и пуши трябва разглобяване.Може преди това да му замериш компресията това също може да ти послужи за ориентир ако е малка си трябва ремонт.
            пп. Ако откриеш проблема в скоростите от какво е пиши че ми е любопитно.

На мен приятеля който ми го продаде (а той моторист от както е роден,но сега е в чужбина)ми беше казъл че точно този модел ямахи имат нещо като защита на скоростите и за да не се повреждат те се смена горепосоченото незнайно от мен нещо.

Сърдечно ви благодаря за отговорите

Коментар

На 1000км. средно 2л. масло , от сегментите нищо не е останало или дупка на буталото , износени водачи на клапаните , спукана глава. От някъде смуче яко.
              В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

няма да е лошо ако кажеш с какво масло караш в момента, ако си с масло за автомобил ще буксува съединителя и ако е по-редко ще го гори... а имаш ли загуба на антифриз?(ако не е с въздушно охлаждане TT350)

Коментар

С въздушно охлаждане е.Маслото си е за 4 т-ви мотори мисля че беше 15в 50,но не помня какво точно мисля,че беше на кастрол. И сега само доливам защото малко няма до ми излезе сметката да го сменям цялото и в момента нямам финансови възможности да го карам на майстор. Дано до лятото се завъртя с някой лев да го ремонтирам.

Коментар

от отдушника пуши ли?
                    моя е ТТ250 и пушеше много и се наложи ремонтно бутало и шлайф
                    сегментите бяха станали като конци тънки
                    YAMAHA WR450F

Коментар

Решението е само едно - ново бутало и обслужване на глава, и клапани.

А това за скоростите както си го описал на мен ми прилича само на едно - буксува ти съединителя.
                      Т.е. имаш нужда и от нов съединител.

И най-важното - преди да предприемеш каквото и да било, закарай мотора на специалист да направи правилната диагностика.
                      Че тук очевидно ще е трудно и да не те подведем да се набуташ с излишни кинти.

Коментар

След като нямаш възможност да го направиш както трябва, мога да ти предложа вариант да закрепиш положението.
                        Размени местата на дисковете на съединителя(обикновено се износват най-външните) и подложи шайби на пружините, доливай си масло и карай.
                        Ако имаш мануал, виж допуските за дисковете и пружите и премери твоите,за да знаеш ,когато имаш възможност ,какво да търсиш.
                        При мен само два от дисковете бяха със стотни под лимита и имах подобен проблем,направих това същото и карам над година.
                        Трябва обаче да си сигурен,че маслото ти е каквото трябва,защото на един приятел ,какво ли не правихме, докато разберем,че съеденителят буксува от маслото.
                        Последно редактирано от viki terzieva; 08-02-10, 09:01.
                        Когато няма друг изход- използвай централния вход!

Коментар

Ако нямаш мануал за този мотор мога да ти го кача някъде има едно момче което купи мойто tt 350 преди доста време и има двигател за части ако ти трябва нещо успех.
                          Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Можеш ли да дадеш някакви координати на този твой приятел, който има двигател на ТТ350 за части или да провериш дали има ремонтно бутало или друго комплект с цилиндър.
                            Последно редактирано от viki terzieva; 11-02-10, 18:53.

Коментар

Няма бутало и цилиндър знам със сигурност има стари от двигателя но те според мен не стават.Телефона му го нямам има го Данко от форума а телефона на Данко е 0897757035.
                              Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X