Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аспух TTR 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Аспух TTR 250

Здравейте, Аз от скоро съм ви колега и не съм особено наясно с ендуро машините. Карам един TTR 250 . Дочух от един приател, че ако му сменя или му изтърбуша аспуха мотора щял да върви малко повече. Има ли такова нещо и ако има как точно се прави това?

Вариант е да си купиш тунингов аспух (ако има за този модел) ... има и други работи за тунинговане...

С изтърбушването - със сигурност ще бучи повече, ама за вървенето не съм сигурен. По-добре не разваляй хубавото моторче. Продай го и си вземи по-голям (350 например).
    Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

преди време имаше такава тема -с много отговори дискусии и тн
      -намерия ще ти е от полза -виж още в първите страници на форума имаше няколко теми за ттр и за аспуха му и много други неща

Коментар

Аз също карам ТТR и съм му изтърбушил ауспоха и да ти кага няма никаква разлика във вървенето обаче сръвнително по добре бръмчи и е по готино. Обаче имай впредвит че тая процедуда трябва да ти я направи майстор, който го е правил това, защото може да ти преебе гарнето и да започне мотора да глахне. До колкото знам все пак има някъква вата във гърнето, и се променя само тръбичката.
        Не съм много на ясно как става но определено бръмченето става по добро.

Коментар

здравеите аз съ6то карам ТТР250 исъм стра6но дожолен от него купих го с тунинг ауспух супертрап които е за модела ако иска6 да си го сменя6 това е марката
          SUPER-MOTO VIJ ASVALTA OT BLIZO

Коментар

Само за инфо ... намерих го случайно:

http://www.ttr250.com/
            Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Ако си тьрсиш ауспух само заводски,защото ако го истьрбушиш,ще почне да ти гори масло мн .скоро.При тази кубатура не мисля че ще усетиш някаква разлика с тунингов ауспух,освен звука.Не го пипаЙ .Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp
                Ако си тьрсиш ауспух само заводски,защото ако го истьрбушиш,ще почне да ти гори масло мн .скоро.При тази кубатура не мисля че ще усетиш някаква разлика с тунингов ауспух,освен звука.Не го пипаЙ .Успех.

И каква е връзката между горенето на масло и ауспуха
                offroad фен
                1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

МИисля,че по бьрзо заминават сегментите,поне на няколко мотора така ми се е случвало.

Коментар

За тези които не са отваряли ауспух:

Повечето фабрични ауспуси на ендуро моторите вътре имат бая карантия под формата на разминати тръби и преградки с цел искрогасене ,нисък шум и т.н. еко тъпотии.Дори има и система за връщане на част от изгорелите газове обратно към еърбокса при някои модели.
                    (това не важи за чист крос моторите,там ауспуха е отворен в максимално допустима степен;ограничението идва от ФИМ и е за ниво на шум).
                    Та всички тези нещица пречат в значителна степен на бързината на изхвърляне на изгорелите газове,което води до "спъване" на мотора.Поставянето на отворен ауспух е ПЪРВОТО нещо което се прави ако си решил да похарчиш малко пари за тунинг по мотора си.Държа да подчертая че за да усетиш ефекта едновременно с поставянето на ауспуха трябва да си поиграеш с размера на жигльорите.В противен случай мотора става "беден" откъм горивна смес и ефекта може дори да е обратен.Би било добре да сложиш и отворен възд.филтър и тогава да регулираш сместа.Освен няколкото коня отгоре тази процедура води и до по-плавна крива на въртящия момент и както и до много по-добър контрол върху газта.
                    Виж в ТТР-форума кой модел препоръчват пичовете и го слагай.Цените само за задната част (silencer) на реномирана марка започват от 300$.По-евтина алтернатива е да преработиш твоя ауспух,обаче гаранция за успех няма.Събин имаше в сервиза едни ауспуси от WR 450 (фабрично разглобяеми) които се преправяха без проблем и заедно с преработката излизаше към 200 лв,така че можеш да му пуснеш ЛС
                    offroad фен
                    1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                    TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp
                      МИисля,че по бьрзо заминават сегментите,поне на няколко мотора така ми се е случвало.
                      Сменяй си по-редовно маслото!
                      Ако само си изтърбушвал ауспуха и не си пипал сместа може и да има някаква логика,но трябва мотора ти да е бил доста беден и отваряне на ауспуха съсвсем да го е обеднило.Гледал ли си свещта какъв цвят е?
                      offroad фен
                      TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X