Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно автоматичния декомпресор на Доминатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Относно автоматичния декомпресор на Доминатор

Здравейте колеги,имам нужда от малко помощ относно този автоматичен декомпресор при Доминатора.Каква е ногавата функция? Кога работи?

За отговорите мерси предварително!

До: Относно автоматичния декомпресор на Доминатор

Първоначално публикуван от mitaka_cbr Преглед на мнение
    Здравейте колеги,имам нужда от малко помощ относно този автоматичен декомпресор при Доминатора.Каква е ногавата функция? Кога работи?

За отговорите мерси предварително!
    Работи когато започнеш да натискаш манивелата и малко след средата се връща автоматично и палиш
    0888 074 049

Коментар

Каква е ногавата функция?
      При ритането на манивелата декомпресора притиска един от изпускателните клапани и го държи отворен, което отнема компресията в цилиндъра докато се задвижи вала с буталото. Това е така, за да можеш да завъртиш цялата композиция вал-бутало с достатъчна скорост, за да може да запали мотора лесно. Както е писал колегата Наско преди мен, след като си стигнал средата на хода на манивелата - декомпресора "пуска" клапана и компресията вече си е истинската, но при по-висока скорост на въртене на вала - това значи по-лесно запалване. Дано съм бил полезен.
      Honda XR600
      Kawasaki KLX650
      Honda XL600V Transalp
      +359 888 6З5 9З4

Коментар

Колеги,нали знаете,че на доминатора не е като на ХЛ-и те?А като е само със стартер без манивела,как работи?

Коментар

Да, прав си, при Доминатора мисля, че беше на разпределителния вал автоматичния. Но принципа и функцията са същите.
          Honda XR600
          Kawasaki KLX650
          Honda XL600V Transalp
          +359 888 6З5 9З4

Коментар

Проблема при мен е следния че след запалване се чува едно чукане от двигателя след достигане на работна температура чукането НЕ ИЗЧЕЗВА.
            Чувал съм че имало някакви хлабини на декомпресора и си мисля дали не е от него.Веригата съм я проверил не е от нея.Някой ако знае тези хлабини моля да сподели.

Коментар

Много е вероятно да е от него. Доколкото знам, колеги също са патили с този декомпресор и някои го заменят с ръчен. Симптомите са точно чукане в капака и в главата. Обаче....такива симптоми има и от други проблеми - нерегулирани клапани, износени кобилици...
              Хубаво би било да го прегледа специалист - тук във форума има доста разбиращи момчета от всички региони на страната.
              Honda XR600
              Kawasaki KLX650
              Honda XL600V Transalp
              +359 888 6З5 9З4

Коментар

Митак, декомпресора работи само при запалване.Чукането от него отпада.Провери си оптегача на веригата.Успех.
                "Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя. "о8894оЗ81З

Коментар

Проблема при мен е следния че след запалване се чува едно чукане от двигателя след достигане на работна температура чукането НЕ ИЗЧЕЗВА.
                  Чувал съм че имало някакви хлабини на декомпресора и си мисля дали не е от него.Веригата съм я проверил не е от нея.Някой ако знае тези хлабини моля да сподели.
                  Верига или обтегач.

Коментар

Ако е поизносена кобилицата под декомпресора , е напълно възможно тя дя се удря в него. За съжаление лечението е - нова кобилица .
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Подобно чукане и при при мен се чуваше. По някога се усилваше понякогя изчезваше. Дори имаше моменти когато мотора направо си гаснеше. Виновника се оказа една плаваща гърбица на която шпонката се заклинва и задеиства изпускателния клапан когато си иска.

Коментар

Първоначално публикуван от raico Преглед на мнение
                        Подобно чукане и при при мен се чуваше. По някога се усилваше понякогя изчезваше. Дори имаше моменти когато мотора направо си гаснеше. Виновника се оказа една плаваща гърбица на която шпонката се заклинва и задеиства изпускателния клапан когато си иска.

Оооох .... опитвам си го визуализирам и не успявам. Кое наричаш "плаваща гърбица" и коя "шпонка" се заклинва.
                        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Тя се намира на разпределителния вал до самата гърбица,която натиска изпускателният клапан. Вътре в нея има и една много мека пружинка.
                          Последно редактирано от viki terzieva; 05-01-10, 18:45.

Коментар

Мнение на raico

Оооох .... опитвам си го визуализирам и не успявам. Кое наричаш "плаваща гърбица" и коя "шпонка" се заклинва.
                            Предполагам колегата има в предвид онази част от декомпресора,който държи клапана отворен при обороти под 800/мин.от центробежните сили,над 800об/мин.гърбицата се прибира и клапанът работи нормално.Другата част на декомпресора сработва когато изгасиш двигателя,тогава при спиране коляновия вал се връша малко назад и отваря изпускателния клапан,така двигателя стартира от безкомпресорно положение и стартера по-лесно го развърта.Дано съм го обяснил разбираемо.

Коментар

Да точно това исках да кажа.Много добре си го обяснил.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X