Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да извадя лагера останал в картера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да извадя лагера останал в картера?

Здравеите,
    По стечение на обстоятелствата се наложи да сменявам лагери на ямахата...та един от лагерите на скоростите е в картера и не може да се избива от другата страна...има ли някаква скоба или нещо подобно за вадене на такива лагери?

?
    MG RACING

До: Как да извадя лагера останал в картера?

С обратен чук и точковане за лагера ще стане най бързо,иначе има скоби,но докато намериш.

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
      С обратен чук и точковане за лагера ще стане най бързо,иначе има скоби,но докато намериш.
      +1 Точно така вадихме с Taran лагера от вала на Ферозата, в който лагерува опашката на скоростите.

Коментар

Ако нагрееш картера трябва да излезе лесно
        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Имам специален инструмент, но няма как да ти го дам. Затуй налей лагера с бензин, запали го като изгори бензина алуминия се е разширил, обърни картера и го почукай в нещто дървено и лагера пада.
          МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

По принцип с обратен чук както писаха по горе, но ако нямаш слагаш картера във фурната с лагера надолу и го загряваш( не помня до какви градуси 100-150) до като в един момент лагера изпадне ( не съм го пробвал, но го пише в някои сервизни ръководства ).
            motobattalion

Коментар

Първоначално публикуван от vaskosi Преглед на мнение
              По принцип с обратен чук както писаха по горе, но ако нямаш слагаш картера във фурната с лагера надолу и го загряваш( не помня до какви градуси 100-150) до като в един момент лагера изпадне ( не съм го пробвал, но го пише в някои сервизни ръководства ).
              Става. Над 200С. С мотори нямам голям опит, ама така си обърнах зъбния венец на маховика на ЗАЗа.
              Падна като презряла круша.

Коментар

Разчита се на по-голямото температурно разширение на единия метал спрямо другия, защото и двата се нагряват едновременно във фурна. Може да капнеш и течен азот по лагера и със сигурност ще падне, но послушай колегите за обратния чук.
                OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Като слагаш новите лагери пак нагрей картера , така няма да превърти лагер след няколко смени
                  В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Направих си обратен чук и го избих...

Благодаря за отговорите
                    MG RACING

Коментар

Станка извинявай за глупавия въпрос ама понеже сме от един отбор (Ямаха) да те попитам стана ми интересно защо се наложи да ги сменяш тия лагери.
                      0878424143
                      0887424150

Коментар

Първоначално публикуван от BATKO PEPI WR Преглед на мнение
                        Станка извинявай за глупавия въпрос ама понеже сме от един отбор (Ямаха) да те попитам стана ми интересно защо се наложи да ги сменяш тия лагери.

Скъсах веригата(вторичната)и счупи картера.Като го отворих,този лагер и лагера под предният пиньон бяха с прецакани капсуловки(по моя вина) и затова ги сменях.Мотора си е ЧУК,собственика нещо не е
                        MG RACING

Коментар

Ако леглото на лагера е затворено може да се избие с вестник. Говоря съвсем сериозно,нищо че съм напред с бирата.Весника се мокри и се набутва през лагера и с дорник колкото вътрешният диаметър на лагера се набива вестника и лагера излиза. Как съм се смял на времето като вадехме по този начин паразитните лагери на коляновите валове не е итина хе хе!!!

Коментар

Първоначално публикуван от raico Преглед на мнение
                            Ако леглото на лагера е затворено може да се избие с вестник. Говоря съвсем сериозно,нищо че съм напред с бирата.Весника се мокри и се набутва през лагера и с дорник колкото вътрешният диаметър на лагера се набива вестника и лагера излиза. Как съм се смял на времето като вадехме по този начин паразитните лагери на коляновите валове не е итина хе хе!!!
                            Колегата е прав, но аз използвам булкит става много лесно, но има опасност да се пукне капака .И аз до ден днешен така си ги избивам такъв вид лагери.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X