Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигателят жужи студен - повод за безпокойство?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Двигателят жужи студен - повод за безпокойство?

    Здравейте,

    от съвсем скоро съм горд собственик на мотоциклет със сух картер (Доминатор 650) и съм свидетел на нещо, което малко ме кара да се чувствам притеснен. По-конкретно, когато престои непален известно време (поне една нощ), следващият старт на машината е съпроводен с едно неприятно жужене идващо от дясната страна на двигателя (около съединителя, маслената помпа и незнам още какво). След 30-40 секунди работа изведнъж проблемът изчезва и повече не се проявява - дори след гасене и палене е ок.

    Смених маслото (10w40) и филтъра, промих едната цедка разположена в долния край на рамата (почти нямаше нужда) и ... все тая
    Нещо което ми се видя странно е, че двигателя глътна около 2.5 литра масло при предписано около 1.9. На самата смяна налях 2 литра и нивото беше малко под минимума. Преди малко долях още 0.5 за да стигне поне средата на скалата. Утре едва ще мога да тествам дали е от недостиг на масло, в което се съмнявам.

    Някой от вас сблъсквал ли се е с подобен проблем и дали изобщо е повод за притеснение, след като след това двигателя мърка?

    Предварително благодаря за всякакви предложения и съвети!

  • #2
    Абе през ноща маслото от рамката се източва бавно в двигателя. Колкото ти е по износена маслената помпа- толкова по бързо. После като го запалиш треябва да миат няколко минути да го върне в рамката. Ако е на пачи крак пак няма да ти покаже вярно ниво, трябва да е равен. Незнам дали жужи от това, но е възможно, защото ако картера ти е пълен с масло и разните там неща се въртят в маслото, а като го качи горе и спират да се плискат в маслото.

    Коментар


    • #3
      Приятел не се притеснявай, в нашата компания има седем Хонди и всичките "жужат" както го наричаш ти, когато го запалиш студен. Шума се далжи на това че веригата е все още суха, след като маслото се разварти през нея тя отихва. Само го изчаквай хубаво да загрее преди да почнеш да го юркаш.

      Коментар


      • #4
        Благодаря за отговорите!

        @sabin: има логика - като посипах повечко масло от предписаното, интервала на 'жужене' чувствително се скъси (но не изчезна). Интересно какво ли ще стане ако продължа да наливам масло (рамката има преливник и ще се отърве от излишното) ?

        @janko:
        не мисля че е от веригата - имах разтегната верига на CBR600 и 'жужеше' по-различно, а и там оптегача е хидравличен та му трябва време да вдигне налягане и да опъне веригата.

        Ениуей, щом не е само при мен проблема значи ще го паля с глухите уши;-)

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X