Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да увелича количеството на въздуха в сместта на този карбуратор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да увелича количеството на въздуха в сместта на този карбуратор?

Здравейте, с 300 зора мотора запали, но свеща веднага става черна като катран.
    Прилагам снимка и схема на карбуратора.
    Има едно единствено болтче и както и да го въртях - докрай завито и докрай развито все се получава черен нагар на свеща .Единствено ако оставя малко развита свеща да смуче от там въздух горе-долу нещо става , но това не е вариант. Ето го и болтчето дето вътях:
    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1...lcGfkfK4kD.JPG

Това е снимка на карбуратора доколкото мога да го снимам(това е от другата му страна,срещупложната на тази с болтчето ):
    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2...duTl7XgsI5.JPG

Това е компютърчето:
    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2...VoAJNtU3tV.JPG

Другото е че като подавам газ и мотора тръгва да угасва или да губи мощност.Може да се каже че и "киха" понякога.
    Малко съм бос относно този скутер та това е дето мога да обясня.
    Тука в този сайт има още схеми на карбуратора.Ако се приеме за рекалама кажете да го махам:
    http://www.piaggiospareparts.co.uk/s...A&modelID=7228

Карбуратора е почистен.

Помощ!Help! SOS! Полудях с този мотор, 2 дена се разправям - ръцете ми се напукаха... И не става. Нямам знанията и имам нужда от помощ.

CITYEL

До: Как да увелича количеството на въздуха в сместта на този карбуратор? АДИВА

Май няма да е лесно през клавиатурата ама ...... Провери ли мембраната , реакцията на дросела при подаване на газ? Абе кофти е без да го види и чуе човек.

Филтъра и филтърната кутия как са? Нивото в камерата? Много въпроси....
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Вчера запали, поработи малко и изведнъж реши, че трябва да угасне.
      Пак се скапа. Не ще да запали изобщо, както преди ..
      Особенно на по-студено. В това време има китаици дето са пушка.. , а моето Бенели не ще.
      Филтъра го прах 2 пъти кутията за филтъра, каво да и е (дай жокери ) здрава си е изчистена от гняс вътре кавото е имало..
      Бубината си работи..
      Нивото в камерата и мембраната не са ми ясни - ще имам нужда от насоки..
      Като разглобих карбуратора преди 2 дена имаше едно много дулга пружина и около нея някакво гумено като гумиран тънък найлон. Ако това е мембраната значи е здрава. Карбуратора е промит и изчистен целия.
      CITYEL

Коментар

Понеже питаш за увеличаване на въздуха- питах дали е чист филтъра и дали по кутията му няма някъде запушвания и пречки. Щом няма , значи проблема е в карбуратора. Едното от винтчетата служи за регулиране на подавания въздух при тихи обороти и след като се завие до край /без да се затяга/ се отвива с от 1 до 2 оборота назад. Ще го познаеш по това , че под него има пружинка а върха му е изострен.

Някаквото гумирано /мембрана/ освен , че е здраво , трябва и да е монтирано съвсем правилно . Вакумните /въздушните/ пътища към него също трябва да са почистени и свободни , така че като бутнеш шибъра с пръст отдолу да оказва леко съпротиление но да върви свободно в двете посоки . Опитвам се да опиша нещо дето ..... иска опит.

Сега ми идва на акъла - виж свещта дали не е влажна. Щото може да не ти затваря смукача и да го дави. Поне така описваш симптомите.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Ами да . Винаги когато не запали свеща е влажна .И като се навлажни свеща започва искрата да се появява не където е необходимо, а отстрани и тогава съвсем загива цялата патаклама
          Последно редактирано от kirech; 13-11-09, 12:08.
          CITYEL

Коментар

Добре свеща смени ли я?? защото може да неможе да направи хубава искра и затова да неможе да възпламени както трябва сместа.
            Последно редактирано от Silvestar; 13-11-09, 12:53.

Коментар

Проблема е решен или поне за сега - времето ще покаже.

Свеща беше нова на 5 дена.. Обаче преди да сменим чофката на кабела идващ от бубината с нова, старата е пробила и новата свещ. Старата чофка направо ще ме утепа - като "Тейзър" ме тресеше защото беше пробила.. И сега всичко ново, само скапаната свещ си е останала пробита и фърля една искра горе не електрода, пет искри долу настарни.
              И отидохме да търсим уж ефтина свещ за експерименти ама нъцкии.. И пак зехме такава скъпа "Ен Же Ка " за 15 лева.. И като запалииии..
              Е до са се резахме с него двама души тука по задните улици дето има прави и нямаше движение.
              Та минаха случайно и френдове с чопъри та се засекохме и се събрахме и така...

Балагодарско за помощта и съветите.
              CITYEL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X