Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на масло на WR 450F

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на масло на WR 450F

Днес смених маслото на ВР-ката, Започнах да източвам отдолу от пробката, обаче изтече около половин литър отначало. Развих и филтъра. Ритнах 5-6 пъти да развъртя двигателя и изтече още около 300 грама. Мотора е 2008 година и по каталог го дават 1,2л масло. Отначало помислих ,че преди смяната маслото е било по малко от нормалното , обаче като взех да наливам и на около 900 грама ми показа 1 мм над максимума. Според мен не съм успял да източа всичкото старо и затова така се получи. Това нормално ли е ??? Според мен не . И ако знае някой дали нещо съм пропуснал, моля да сподели.
    Диян Димитров

До: Смяна на масло на WR 450F

Две пробки трябва да развиеш за да изтече всичкото масло ,на различно ниво са. Махай скарата и търси втората отдолу
    Стефан Дянков

Коментар

Само тази под скарата намерих, а тя е най отдолу. И предварително загрях мотора за да се разреди маслото.
      Диян Димитров

Коментар

В рамката няма ли масло?За тези с алуминиевата не знам,но на другите има и в рамката.
        [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

две са пробките на картера и на самата рамка пред двигателя се пада пробката махни скарата и ще видеш на рамката трябва да има и цетка която се чисти също

Коментар

Ето клип за смяна на маслото на предния модел с желязната рама, не знам дали ще ти помогне с нещо.

Последно редактирано от Chinela; 30-10-09, 06:43.

Коментар

Благодаря на всички които се отзоваха . Но аз си намерих книжката и си разбрах грешката или по точно пропуснатата пробка.Тя е в задната долна част (под дясната степенка). Моделите с алуминиева рамка (от 2006г. нагоре) нямат масло в рамката. Прилагам схема с трите пробки на двигателя за тези които ги интересува.
              Прикачени файлове
              Диян Димитров

Коментар

И да добавя още нещо, препоръчва се след наливането на маслото да се провери налягането на маслото. Това става от обозначеният на рисунката болт (1).
                Прикачени файлове
                Диян Димитров

Коментар

WR 2008 год.е с алуминиева рамка и вече не качват маслото в рамката
                  Имат два пробки за източване на маслото-една на лявия картер под капачката със сондата за нивото на маслото и втора на десния картер ,отдолу откъм дясната стъпенка
                  Хубаво е преди да се източи маслото да се развият и свалят капачката със сондата и на тази масленото резервоарче....успех
                  "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
                  MG Racing Team

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X