Колко струва заден амортисьор за Хонда хл250 ??? И от къде мога да намеря????
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Няколко въпроса за хонда хл250
Свий
X
-
Няколко въпроса за хонда хл250
Привет на всички.
Това ми е първото съобщение в този форум.
Имам няколко въпроса към вас:
1.Моторат ми много кади, и много дърпа нивото на маслото?(4 тактова хонда хл250-малко стара но засега ме задоволява)
2.С какво масло да я карам(сега слагам Валволине 4Т)
3.Като подам изведнъж повече гас и мотора заглухва и трябва да върна пак гаста иначе мотора изгасва,а ако давам постепенно гас си варви без проблеми.
Това са засега ако има още ще побликувам в същата тема
Моля ако местото на темата не е тук,администраторат да я премести.
Ако има нередности по темата пишете,че сам малко зле с тези работи
Мерси предварително
Коментар
-
До: Няколко въпроса към хонда хл250
А, незнам как да си поправя горе даденият текст такаче моля ако може ми кажете и как да си проверявам маслото?Как е най-вярно?
Аз го проверявам когато мотора нее карам 10 часа някаде и го изправям в напълно изправено положение и гледам щеката да е посредата между маха и минимума?Поправетеме ако нее така.
Коментар
-
До: Няколко въпроса за хонда хл250
Първоначално публикуван от maistoe Преглед на мнениеПривет на всички.
Това ми е първото съобщение в този форум.
Имам няколко въпроса към вас:
1.Моторат ми много кади, и много дърпа нивото на маслото?(4 тактова хонда хл250-малко стара но засега ме задоволява)
2.С какво масло да я карам(сега слагам Валволине 4Т)
3.Като подам изведнъж повече гас и мотора заглухва и трябва да върна пак гаста иначе мотора изгасва,а ако давам постепенно гас си варви без проблеми.
Това са засега ако има още ще побликувам в същата тема
Моля ако местото на темата не е тук,администраторат да я премести.
Ако има нередности по темата пишете,че сам малко зле с тези работи
Мерси предварително
Мотора ти има нужда от ремонт и това е. Ако си го взел от моргата за мотори е нормално да пуши.
Това че заглъхва при рязко подаване на газ може да е от запушени жигльори в карбуратора или от недобре регулирана горивна смес.2010 CRF 250 R
Коментар
-
Аз също карам XL само че 500. Миналата година започна да ми гори маслото и съответно да пуши.
В началото на сезона смених гумички на клапаните и сигменти и проблема се реши. Сега не харчи повече от 80 - 100 грама масло на 1000 км което за мен си е пренебрежимо малкоВида и марката на маслото също са от значение - аз в момента карам с 15W40
За заглъхването - трябва да е от настройките на карбуратора - като подадеш рязко ускурителната помпа подава повече бензин, ако не е добре дави двигателя.
Коментар
-
Много съм малак и несъм добре в нещата,е сега неска пак го карах доста и непушеше много, после като видях маслото небеше барнато.Вече ще слагам като това масло което купих преди няколко дни и се надявам данезапочне пак да пуши като комин.Хайде някой да ми каже как точно да си меря маслото.
Благодаря предварително.
А за карбуратора немие голям проблем такаче засега несмятъм да го баръм.
Коментар
-
Първоначално публикуван от maistoe Преглед на мнениеХайде някой да ми каже как точно да си меря маслото.
Проверка масло ДОМИНАТОР
Проверка на нивото на маслото при Honda XR400
Yamaha XT 600-Проверка на маслото при работещ или загасен двигател?
Обърни внимание и на тази тема - Защо не се задържа масло в рамката на Honda ???????
А по въпроса какво масло да му слагаш - Само 20W50!
Каквото и друго да сложиш от порядъка на 5W...; 10W... и 15W... ще ти го изяжда за доста кратко време.
Дори и ремонт да му направиш пак си слагай 20W...
Коментар
-
Първоначално публикуван от maistoe Преглед на мнениеСамо неразбрах сега как да си гледам маслото,но си го гледам по моят начин.
Благодаря много за помоща на всички Ви който ми помогнахте,ако имам други въпроси ще питам в същата тема!
Е какво точно не разбра ?!?!
Всичко е описано в горните теми - ПРОЧЕТИ ги и ще разбереш.
P.S. А след като си имаш "твой" начин и ти върши работа, явно няма проблемPer aspera ad astra.
Коментар
-
Е,вече ще копувам само 20W50 масло и дано всичко си е фред.А за проверяването просто гледам колко е маслото на щеката,като преди това несъм го палил въобще и това е.И пак Благодаря на всички който ми помогнахте
Коментар
-
Аз меря маслото след като двигателя поработи няколко минути. След това пъхам щеката до резбата без да я завивам.
При този метод ако на студен двигател маслото е на максимум то при мерене след няколко минути работа резултата е малко над средата. Мисля че важно е да се галеда нивото когато маслото е разкарано из двигателя тъй като точно това става в работен режим. Ако мериш когато по голямата част се е стекло в картера може да получиш подвеждащи резултати.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар