Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изядена резба на XT600

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изядена резба на XT600

Привет на всички и предварително благодаря
    Случая е следния:вчера сменях маслото на мотореката (XT600 3TB) за първи път от както го имам.Направи ми впечатление че единия от трите болта на капачето на филтъра не е оригинален шестограм като другите два.Отвих го внимателно,НО излезна 3-4мм изядена резба.При навиването вече превърта и от капака "сълзи" масло.
    Какво да правя-да навивам метчик(7)+нов болт или да пробвам да залепя (с поксипол някакъв) шпилка и да стягам с гайка или...
    Моля за съвет,може би някои е имал подобен проблем?!
    [B]VFR 800FI[/B] :wink: [B] AB(-)[/B]

До: Изядена резба на XT600

По принцип най-добре е да навиеш нова резба/ако можеш/, но ако мястото позволява да сложиш гайка може да се пробваш на навиеш шпилка със същата резба като стария болт прдварително намазана с някакво подходящо лепило/от рода на течните метали. Или ще стане или не. Ако не - свредло и метчик Успех
    Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
    0894328706

Коментар

Колега има едни пружинки за възтановяване на резбата. Прокарва се с метчик и после се навива пружинката която се залепва и си използваш стария оригинален болт, става доста здраво.
      [B][COLOR=Red]
      SUZUKI DR 650 RS
      [/COLOR][COLOR=Red]
      [/COLOR][/B]

Коментар

Според мен вариантите са тези,който си посочил,но поксипол не издържа на висока температура,а 1или2-а от болтовете минават през капака на съединителя и се навиват в картера.Ако този е такъв и го залепиш,като ти се наложи да отвориш големия капак ще е проблем.За това най-лесно е да премериш колко ти е дълбок отвора и да сложиш болт с такава дължина,защото винаги остава малко резба след болта,а и стария след като не е оригинален може дори да е по-къс за да извади само 3-4мм резба(оригиналният се навива около 20мм).Успех
        Когато няма друг изход- използвай централния вход!

Коментар

Мерси за бързите отговори.Това на снимката е вредителя-мисля че не минава през капака на съединителя.За въпросните пружинки не съм чувал-от къде да намеря.Ако ще е лепило ще търся такова за глава на двг.Като начало ще измеря дълбочината и дано болта е къс
          Прикачени файлове

Коментар

И при моя ттр 600 го има същия проблем.Сега е с 2 шпилки и държи здраво.

Коментар

С какво лепило точно ги залепи

Коментар

Точно тоя влиза чак до картера. Въпросните пружинки се продават в Улмер и в Бета и вероятно на други места. Но комплекта съдържа метчик 10тина пружинки и още един инструмент. Скъп е и не си струва да го купуваш. Дотътри се до свестен мотосервиз. Там това възстановяване е ежедневие.
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Още веднъж благодаря на всички за помоща!Май ремонта ще остане за напролет(или за по-топли дни)

Коментар

Правиш голяма грешка! Точно сега е момента за ремонти-много е яко точно в средата на лятото да ти се счупи мотора-направо ти се реве!
                    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                    Джон Кенеди

Коментар

Със сигурност ще го оправя преди началото на следващия сезон

Коментар

Здравей,от кога го имаш този мотор,че за първи път му сменяш маслото,питам защото по снимките които си дал ми прилича на този...

Прикачени файлове

Коментар

Мотора е същия според мен-аз го купих края на миналия сезон(от Търново)-това му е трета смяна и първа която правя сам........

.......Shifta е Стефан а?!!Разгледах снимките от пещерата-познал си твоя си мотор а?Същия е -върви на пушка (след е едно осн.ремонтче-то си му беше време)
                          Радвам се да се видим-пишем колега-как е WR-чето

Коментар

Първоначално публикуван от Shegy Преглед на мнение
                            Мотора е същия според мен-аз го купих края на миналия сезон(от Търново)-това му е трета смяна и първа която правя сам........

.......Shifta е Стефан а?!!Разгледах снимките от пещерата-познал си твоя си мотор а?Същия е -върви на пушка (след е едно осн.ремонтче-то си му беше време)
                            Радвам се да се видим-пишем колега-как е WR-чето
                            Здрасти Жорка,радвам се ,че се намерихме и тукпознах го рабира се че го познах,но си мислех ,че си го продал и щях да пиша на "новия" собственик ,че моторчето е добро-а то ко се оказа,че си е още в теб....с това болтче съм го купил и аз,гледах снимки които имам и там е с него,незнам защо е оттървало,но го направи,болта минава и хваща чак на картера,още вчера пробвах да ти пратя ЛС/лично съобщение/ но си младши учасник-и разговора ще го водим тук занапред:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...=52677&page=11

Ще кажеш как е маторя,как мина лятото и снимки ще гледам ли,поздрави

Коментар

Как да не го познаеш-с такива лепенки втори няма!Кво да ти кажа-не съм го спирал-даже и миналата зима-има ли топъл ден-на вън
                              Като го взех от теб му смених ангренажа(масло,филтри-в сервизче) и фланците (маи така се казват) м/у цилиндър и карба(а забравих и верига с бързи зъби).След което онова чукане изчезна и направо заспаГаз-доливай-газ-доливай и сега на 1юли се изтрелях до Гела(Пампорово)-не долях как трябва и го опрасих.Веднага нов коплект цилиндър,сегменти,болт+шлайф(ПЪРВИ ремонт!)
                              В момента е мечта-мислех да го сменям(искам Transalp)ама в това състояние ще си го карам поне още един сезонКойто и да го пробва вика нема толкова стегнато XT
                              На кратко тва е
                              Ето и малко снимки
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X