Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карбуратор на YAMAHA WR 450f

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Карбуратор на YAMAHA WR 450f

Здравейте колеги искам да попитам за карбуратора на моя ВР.Значи проблема е следния като дам газ до край през ауспуха започва да излиза черен пушек което ме навежда на мисълта,че е много богата горивната смес.В момента съм с горивен жиглор 170.Това ли е оригиналния жиглор или е слаган по-голям?Надявам се някои да знае какъв ще е най-добре да сложа.Също така да спомена,че мотора е с ауспух от YZF 450R и можеби затова е сложен по-голям жиглор за да се конпенсира доста по-отворения ауспух.Благодаря ви
    Прикачени файлове

До: Карбуратор на YAMAHA WR 450f

Моторът ти е преди 2007 нали?
    Бог обича смелите!

Коментар

Да колега 2006г.
      Прикачени файлове

Коментар

а иначе заглъхва/прекъсва ли мотора? ако нямаш оплаквания може просто и от калпав бензин да пуши.

Коментар

А въздушния филтър как е Ако е мръсен сместа се обогатява и почва да пуши. А има друг момент. Като са ти сложили генерацията и са ти праснали 170 main jet отпушили ли са ти въздушната кутия Тоест шнорхела там ли си е?
          KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

2006 съм почти сигурен че няма шнорхел. А ако има, махни го. Щом ти сменяна и генерацията, като махнеш и шнорхела, сложи жикльор от уз450ф 2006 (твоята година) просто защото си си отпушил мотора. Мисля, че не би трябвало да има проблем, а ако пак не е наред си сложи оригинален жикльор с какъвто мотора е излязъл ор магазина. (ако не става, а си сигурен, че проблема е от карбуратора повери го на някого когото разбира от карбуратори, че там е много пипкава работа.
            Бог обича смелите!

Коментар

Мотора си варви идеално и няма шнорхел.Друго което ми прави впечатление е че дори като не е каран доста време пали безпроблемно без никакъв смукач.Тоест е ного богата горивната смес и всеедно го карам постоянно на смукач.Много ще съм благодарен ако някой може да ми каже какъв е оригиналния жиглор на моя мотор и на YZF 450R 2006.Благодаря ви за помоща.

Коментар

WR450F 2006 - main jet - 165, pilot jet - 42
                YZ450F 2006 - main jet - 150, pilot jet - 70

но това са заводски щатски настройки, за европа може да идва с други
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Добре бе градски много ми е интересно къде му смазваш веригата на тоя мотор?
                  Иначе не разбрах като му подадеш газта докрай или и като я задържиш го прави това?
                  [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Веригата я смазвам на пистата на Дъбрава там при паметника на Парапунов сигурно я знаеш.А иначе черния пушек го прави като му дам газта до край и можеби по-точно като е в защитата на високите .
                    И благодаря на Краси!
                    Последно редактирано от cobrata3; 24-09-09, 10:59.

Коментар

може би и иглата/позицията ти е сменена и жигльора за празен ход....и т.н.......ама не го пипай-сега като станат температутите около 0-5 градуса всичко ще си дойде на място
                      A stupid man's report of what a clever man says is never accurate because he unconsciously translates what he hears into something he can understand

Коментар

Първоначално публикуван от suhoi27 Преглед на мнение
                        ама не го пипай-сега като станат температутите около 0-5 градуса всичко ще си дойде на място
                        А аз като имах проблеми с паленето зимати ми отговаряха:Карай си сега колата,или мотора е правен за топло време а не за -20градуса като дойде лятото ще се оправят нещата
                        И аз така помислих че изпушва от защитата защото и моя го прави ,но незнам да ли е нормално.
                        [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

нормално е за всяка промяна от 10-15 градуса в температура, 500 метра промяна във височина и всички останали промени по терен и състояние на мотора да се прявят съответните корекций по карбуратора (говорим за карбуратори в тази тема)...тези корекции не се правят с писане във форума, защото няма как всички гадатели да са наясно със ситуацията......тук може да се получат само общи указания и настройки.....

Правилно е да се започне от тях, да се види състоянието с помоща на О2 сензор, да се направят необходимите н+1 корекций и така до победата..аз лично използвам jet4power-достатъчно добро средство за гадатели...останалто е трупане на думи-
                          A stupid man's report of what a clever man says is never accurate because he unconsciously translates what he hears into something he can understand

Коментар

Колеги мерси много за отговорите мисла че ще е най-добре да сваля мануала и да видя заводските жиглори и настройката на въздух и гориво и така всичко ще си е както трябва.

Коментар

Заводските настройки са леко "скопени"
                              по добре си купи един jet kit и тогава ще се родиш
                              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X