Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Yamaha wr 450

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем с Yamaha wr 450

    Здравейте колеги!Имам следния проблем с мотора Yamaha wr 450 2003г.Когато го карам с средна газ се получава едно придърпване без значение на коя скорост е.А ако го карам на 2-ра бавно и както върви придърпва и забива и след това изгасва.Когато го оставя на обороти си работи без да гасне.Мотора не пуши и не гърми като го карам.Някой има ли с подобен проблем и как го е разрешил?

  • #2
    Това е нормално. Този тип мороти фабрично са настриени да им се дава яко газ. Ако искаш да работи добре на равна/средна гас, без да ускоряваш, трябва да си свалиш иглата надолу с половин клип. Това се прави като качиш скоба на иглада с едно деление на горе и слагаш тънка шайба под скобата, така реално сваляш само с половин позиция. Може и да си поръчаш друга игла, на която позицийте се разминават с половин клип от тази, която имаш. За да ти кажа кой номер игла трябва да си поръчаш, ако решиш, трябва да ми кажеш с каква игла си в момента. Моя мотор си го карам с шайбичка, излишно е купуването на нова игла ако питаш мен. Успех.

    Коментар


    • #3
      Ще го разглобя тези дни и хем ще видя на коя позиция е в момента.А случайно да имаш проблем с паленето на стартер?От манивела пали от първи път, а от стартер отива да припалва и понякога пали но не всеки път?

      Коментар


      • #4
        Да, това си е проблем с тези ямахи. Така и не намерих време да пробвам да им сложа по-дебели кабели към стартера да видя дали ще върти по-бързо. Имах идея също да измеря напрежението на акумулатора и на стартера по време на въртене, да се види дали е горе-долу еднакво и колко е загубата от кабелите. Нямам представа дали това е проблема, но мисля че някъде през годините го четъх някъде по чуждите форуми, че се оправял този проблем с по-дебели кабели. Тествай ако не те мързи и кажи

        Коментар


        • #5
          Ами ще видя дано дази седмица съм свободен събота или неделя да си поиграя ще пиша като съм готов.Мерих компресията и ми показва 3 бара.Това нормално ли е?Странното е че мотора върви доволно,не гори масло и не пуши и на които съм дал да го кара ми казват че върви повече от техните ямахи.Но тази ниска компресия ме навежда на мисълта,да не е тя проблема?

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X