Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с токовете BETA RR 350 2012

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем с токовете BETA RR 350 2012

    Здравейте и се извинявам ако има вече подобна тема!

    Имам нужда от мнение и съвет относно един проблем от вчера...

    Таа моторчето е BETA RR 350 и вчера му отказа стартера, бутона изобщо не функционира. Чува се от време на време едно леко цъкване от релето под седалката но дотам.
    Снощи вечерта се качих до едно лежерно планинско връхче на фарове и ми направи впечатление, че като се поддава газ било то леко или слабо фара отслабва осезаемо. Също и клаксона при подаване на газ едва се чува..
    Според мен проблема най вероятно е свързан, но нямам понятие от инсталации и токове та ще се радвам ако някой сподели дали се е сблъсквал с нещо подобно и вероятните причини за това.

    Поздрави !

  • #2
    Първо тръгни от акумулатора - ако можеш да сложиш зареден и да видиш как е, ако не си подай ток от колата и виж дали стартера пак само ще цъка или ще си запали нормално.

    Ако запали значи проблема ти е или заради повреден акумулатор, или не добро зареждане или просто някоя хлабава връзка, към клемите на пример. Ако знаеш как се борави с волтметър (мултицет) замери напрежението между клемите - на загасен мотор трябва да е поне 12 V, на запален мотор - около 14V.

    Ако не запали нормално тогава проблема може да се търси по на дълбоко - "звезда", реле-регулатор или друга повреда по инсталацията.

    Коментар


    • #3
      Благодаря за съвета, оказва се повреден акумулатор.

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X