Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преработка на KLX от 250 на 300сс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Преработка на KLX от 250 на 300сс

Абе аз тото пускам ама на...
    Предположението за спукана глава идва от това, че гарнитурата на главата ми е нова, цилиндъра е шлайфан отгоре както и главата тоест няма кривини. Стягам с динамометричен ключ та даже последния път стегнах повече от предписаното. Пезбите на болтовете са почистени и няма възглавници, стягах ги на няколко пъти през интервал от около 20 минути.
    Паля мотора работи малко и почва да прекъсва и гасне. Продухвам без свещ и пак паля, в радиатора се появяват малки мехурчета и когато дам гаЗ нивото на водата играе и пак гасне.
    Източих водата, оставих мотора да изстине напълно, прдухах и запалих без вода мотора пали веднага и работи стабилно а аз започвам да му наливам вода в радиатора колкото повече наливам толкова по-нестабилно почва да работи мотора и гасне. Без вода не е работил повече от 10 секунди
    Последно редактирано от Тануцо; 13-11-09, 18:53.
    KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Добре ама при това положение това трябва да е някаква клапаноподобна пукнатина , която да пуска антифриз навътре /при налягане-засмукване под 1 атм./ и после да не пуска изгорели газове на обратно / при доста по-високо налягане/. Ако е една честна пукнатина трябваше да бълбука яката радиатора и да намирисва на изгорели газове. А то само играе нивото. При това най-вероятно от помпата. Ама знае ли човек?.... Много ми е любопитно какво ще излезе.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Аз затова предполагам че пукнатината е в всмукателния колектор.
        Точно поради тези гореспоменати от теб причини.
        Иначе немога да си обясня как при наливането на водата мотора просто гасне бавно и мъчително

Коментар

Не разбрах мотора преди разглабянето нормално ли работеше,ако е така направи си на главата един хидро тест преди буталото да и направи на ней един воден чук .Знаеш ли що мисля тьй,на мен майстор-шлайфист ми е пукал глава сьс изтарване като са направи на ни лук ял -ни лук мирисьл.Дано не е тьй,УСПЕХ.

Коментар

Абе пработеше си ама нещо много вреше водата ей така изведнъж както никога не е кипял почна да си ври като чайник.
            А хидрошока 100% го е получил щото като ми пропадна ризата изведнъж нахлу вода в горещия и работещ двигател. И между другото от тогава почна да ми прави магарии. Първия път си работеше нормално докато не ми пропадна ризата.

Коментар

Успех с главата, но си мисля, че този червен силикон ще ти прави номера.

Коментар

Глава нова ще си взема а тази ще я залепя ще я наглася и ще си имам 2 А какво искаш да кажеш за силикона. Какви ще са проблемите според теб.

Коментар

Колега занеси главата някаде да я видят на ренген да си на 100% сигорен и ако е срукана поне ще знаеш каде е и ако вазможно да се завари.Успех!!!!!

Коментар

Този ми прилича на силикона от 4-5 лв, който прави големи бели по маслените магистрали. Даже и за мивки не става.
                    Вземи си Дирко или друг добър, за да нямаш проблеми впоследствие.

Коментар

Има един черен силикон за около 18 лв. ,който държи доста добре. ИздЪржа на температура висока, масла, спирачна течност, горива и още др. Един приятел даже си маже изпускателните колектори на колата с него и държи. Ще се опитам да се сетя за името.
                      Последно редактирано от Тануцо; 07-12-09, 23:39.

Коментар

Аз на моето кавазаки на главата и на капака отгоре съм с този на Вюртц-черен досега не съм имал проблеми и на страничните капаци също

Коментар

Ползвам този и много ми харесва - не става на конци като другите, а се маже като...грес. Разбира се и с него не трябва да се прекалява.
                          Намира се по автомагазините по около 11-12 лв.

Коментар

Силиконът, за който говорех се казва Victor Reinz

Коментар

Йоане, супер е станал мотора, чак ми е жал за него като знам какво искаш да му причиниш като тръгне. Успя ли да усетиш разликата в кубатурата или глъжнеше? Успех с главата и се надявам да нямаш проблеми, че си представям как ти се кара..Поздрави!
                              09 YZ290F Athena BB

Коментар

Първоначално публикуван от 0utlaw Преглед на мнение
                                Силиконът, за който говорех се казва Victor Reinz

И аз ползвам такъв. Много по-добър е от ония дето миришат на оцет. УплЪтнява много по-добре. Нямал съм проблеми с него. Около 10-15 лева е тубичката.
                                Последно редактирано от Тануцо; 04-12-09, 22:21.
                                '05 Suzuki RM 250

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X