Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем YZ400F гасне при загрял двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем YZ400F гасне при загрял двигател

Проблемът е следният,
    при загрял двигател понякога гасне и после с много ритане пали.
    Това е само като му стане нещо, по принцип си пали от първо ритане.
    Веднъж така като угасна и спря да подържа тихи обороти, оказа се че беше пропаднало болтчето което държи механизма на газта леко повдигнат (т.е. там от където се регулира) Оправих го и си държи обороти.

Вчера минах през един гьол с вода и ми угасна след 10 метра, помислихме че нещо се е намокрило, на манивела не можа да запали. Пробвахме на скорост, бутахме, по нанадолно след доста опити почна да припуква, но като дадеж газ гаснеше. И така докато излязох на асфалта и там запали, но пак гаснеше като подам газ. По едно време се оправи, но пък гаснеше на тихи обороти, като хвана съединителя и гаснеше.
    Прибрах се и свалих карбуратора, видях механизма дето е за тихи обороти си беше добре. Знаех че ускорителната помпа и е ръждясала и не работеше.
    Отворих я почистих я, и сега работи.

Въпросът е дали от нея ми е създавало някакви проблеми? След като я оправих не съм го карал, но ми се струва по рязка газта.

Исках да сменя и свеща имам чисто нова, но нямам подходящ ключ.

Каква друга може да е причината за това гаснене, не го прави всеки път. После трудно пали, или дави като дадеш газ или пък не държи обороти.
    Клапани?
    Иначе мотора си върви има голяма мощност.
    Yamaha YZ400F

До: Проблем YZ400F гасне при загрял двигател

малко прочетох какъв може да е проблема за да няма тихи Oбороти при загрял двигател:

- стегнати всмукателни клапани
    - запушени жигльори на карбуратора
    - TPS
    - лошо гориво
    - incorrect cam timing
    Последно редактирано от Тануцо; 03-09-09, 17:46.
    Yamaha YZ400F

Коментар

Като ритнеш 2-3 пъти и не запали, дръпни топлия смукач иначе ще задавиш мотора и ще риташ много.Това се прави при загрял мотор.

Коментар

Първоначално публикуван от penioprimorsko Преглед на мнение
        Като ритнеш 2-3 пъти и не запали, дръпни топлия смукач иначе ще задавиш мотора и ще риташ много.Това се прави при загрял мотор.
        ахам, ясно то като стане така и почвам да ритам, и нестава без смукач, не става с топлия, и почвам да пробвам сичко, дърпам и студения и сигурно го задавям още толко. Но вече ще знам.
        Yamaha YZ400F

Коментар

Смени си лулата на свеща или вземи за проба такава ,която е сигурно че работи
          "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
          MG Racing Team

Коментар

трябва да видя от къде мога да си купя лула. На моята кабела излиза от лулата, това го забелязахме при смяна на свеща.

Тия дни баща ми е отвъртял с 1 оборот едно болтче за регулиране под карбуратора, незнам точно за какво е, мисля че за въздух, и каза че сега пък кривката на ауспуха става червена

значи какво съм направил до сега:
            - врътката за тихи обороти (но сега е завита до край и пак като е загрял почва да гасне на тихи)
            - ускорителната помпа - почистил съм я че беше запекла, сега трябва да работи нормално
            - отдолу под карбуратура болчето за регулиране на сместа/въздух е отвъртяно с един оборот - резултат ауспуха почервенява. Трябва май да си се върне или да се завие? Не можах да намеря завиване и отвиване какво прави повече въздух или по малко, в ръководството пише само да избройш завивките на какво положение е било, а как се регулира не пише
            - сменна е свеща с нова
            - измерен е луфта на клапаните, изпускателните са добре, всмукателните са 0.10 мм, в ръководството пише че трябва да е 0.15. На едно място бях прочел че точно това може да е причината стегнати всмукателни клапани. Дали е от това проблема?

следва да отворя целия карбуратор и да го почистя, жигльорите. Да видя на какво положение е иглата и може да я сложа на едно по нагоре, т.е. иглата да слезе надолу. Защото май е богата сместа.
            Последно редактирано от poisoner; 04-09-09, 15:19.
            Yamaha YZ400F

Коментар

Що така си експериментирате с мотора?!
              Този винт, който сте развили и кривката червенее е за горивната смес.
              В момента е доста бедна щом така нагрява изпускателната система.
              Оправи си го това нещо максимално бързо, че така ще си изгориш изпускателните клапани за нищо време.
              И преди да си правите още каквито и да е експерименти си регулирай клапаните, че проблема най-вероятно ти е именно от тея 0,05мм...

Коментар

Въздуха се наглася по следния начин,това винтче на карбуратора се завива докрай и от завито положение се броят Х обората,на различни модели и кубатури е различно,провери в мануал или питай някой по точно защото не се сещам кой да питам да ти помогна в момента

Коментар

ще го завия на колкото си е било, в мануала пише само да се изброй на колко е било. Това се наглася различно на всеки мотор във фабриката.
                  Yamaha YZ400F

Коментар

@Жоро щото такъв съвет ни дадоха...
                    но все пак мотора не е каран така, а и това е на място за 3-4 минути. При тези мотори доколкото прочетох на място ще почервенее дори и да си е вред мотора.

последно:
                    отворихме карбуратора всички жигльори бяха ОК, нямаше боклуци и запушени.
                    Иглата беше на 6-та позиция (втората от към върха). В ръководството пише стандартна позиция 4.
                    Аз я преместих на 5-та да видя как ще се държи.
                    Yamaha YZ400F

Коментар

какво разбрах
                      като се отвърта pilot screw (на карбуратора отдолу) сместа става по богата.

pilot screw i pilot jet отговарят за отваряне на газта от 0 - 1/4

Иглата в момента е на 4 позиция стандартна.
                      pilot screw го отвъртам, но до към 3 оборота, няма тихи обороти и като подам леко газ от 0-1/4 или повече бавно или бързо моторът гасне.

Като се отвие още малко pilot screw оборотите се дигнаха поне по едно време така стана, доста високи ми се струваха, но мотора не гаснеше, и като подам газ се изфорсираше, не умираше като преди.

Но хората казват че pilot screw не трябва да се отвива с повече от 2 оборота или максимум 2.5. Ако двигатала работи добре при повече трябва да се смени pilot jet-a с един размер по-голям, това е жиглоьора с едни дупчици не само през средата, а и по тръбичката. За да обогати сместа.

Иглата не влияела за тихи обороти, предния собственик я беше сложил на 6-та позиция??

Някой знае ли в София да се продават жиглоьри някъде или да търся в чужбина?
                      Yamaha YZ400F

Коментар

На 4 оборота на pilot screw мотара не гасне и работи добре. Ще ми трябва по голям жигльор явно.
                        Yamaha YZ400F

Коментар

малко развитие по темата

Преди около месец и половина си взех един размер по-голям pilot jet от Ямаха. След като замених стария с новият по-голям. Тествах мотора но положението беше същото, пак гаснеше, пак нямаше тихи обороти.

Знаех че една от причините може би е TPS-а, но никога не бях пробвал без него. Откачих го от куплунга и пак пробвах да го запаля, моторът запали, и почна да държи по стабилни обороти при pilot screw на 1.5 оборота, което е фабрично толкова.

След това съм го карал три пъти, първия път като се качих на високо в планината, имаше и сняг пак почна да гасне. На следващото каране врътнах на 2 оборота, и беше ок.

Та в крайна сметка проблема се оказа ТПС-а. Още не съм имал време но трябва да го измеря дали е в норми, ако може да се регулира, или да се търси нов. Ако не ще карам без него.

Мисля да му направя PowerNow мод, някой да е пробвал?
                          Yamaha YZ400F

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X