Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Yamaha wr 450 2005

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем с Yamaha wr 450 2005

    Здравейте колеги!Имам следния проблем мотора много трудно пали от стартер а от манивела пали веднага.Стартера върти перфектно но не пали.Някой да има идея от какво може да е?

  • #2
    Тези мотори имат ел. проблем с подаването на искрата. Този мотор без акумулатор не пали, има искра, но много слаба и няма палене. Слагаш да има някакъв акумулатор и пали от първата манивела. Точно затова отдавам и трудното палене на стартер. Докато върти и пада тока и затова няма палене. Като това е само предположение от моя страна. Макар, че 450 2003г пали от първото натискане на копчето, но пък постоянно чупи стартера и още не съм намерил решение на проблема.
    EXC TPI 2019

    Коментар


    • #3
      Колега за чупенето на стартера се слагат части от модел 2005г, дистанционна шайба, една втулка на зъбните колела мисля че беше, понеже моделите от 2004 нагоре е решен проблема с чупенето на стартер.Колкото до моя мотор като сваля свеща и я допра до цилиндъра и като завъртя от стартер дава ток, но не веднага а прави един оборот и тогава започва да дава искрата, а от манивела само с леко чукване и веднага дава искра,акумулатора е нов.Другото което е че когато се мъча да паля на стартер припуква в ауспуха и отива да припалва но не може а от манивела от първия път пали.Чудя се дали проблема не е в звездата?Толкова ямахаджии някой не е ли имал такъв проблем?

      Коментар


      • #4
        Проблемът е решен! Отворих ангренажната верига и се оказа че има малко разминаване на двата вала понеже веригата се е разпънала много, щом слагам оптегача без да го прибирам от средния болт, смятайте за какво става въпрос.След смяна на ангренажа мотора пали с докосване на копчето и върви много по добре!

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X