Обява

Свий
Няма добавени обяви.

XT 600 проблем декомпресор!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• XT 600 проблем декомпресор!

Здравейте всички колеги. Значи проблема е следния, като ритам манивелата не задейства декомпресйора ,жилото си е щрактнато в канала ,и си е заедно ,но има една ос от вътре която не задеиства декомпресора апък жилото си ми е здраво, ще можете ли да ми кажете причините за това не задействане от какво може да е и колко струва ще съм ви много благодарен ако някои ми помогне. аз си го паля със ръчно задействане
    Прикачени файлове

До: XT 600 проблем декомпресор!

Ако съдиме по това което си написал ще е трудничко , щото не казваш дали жилото изтегля достатъчно за да отвори клапана и къде се намира тази "ос от вътре". Тоест може и да се касае за финна настройка на жилото.

Стандартния проблем на този мотор е в това , че с времето се износва "железцето" което издърпва жилото - намира се долу при манивелата зад капака. Ако е то , или купуваш ново или по български му наваряваш оформяш на шмиргела и си ти.

Или пък отиваш на майстор......
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Не той просто не се задейства от вътре изобщо не мрадва като ритам манивелата и си е здраво самата манивела не задейства и искам да разбера от какво може да е да знам като го отворя да го сложа не да го отварям няколко пъти мерси той се гледа на снимката че е здраво ако някои има разглобен двигател нека снима ако може да ми покаже за какво става въпрос че не съм в час с нештата благодаря предварително !

Коментар

никой ли е нямал такъв проблем ?

Коментар

Колега,имам желание да ти помогна но така както си го написал не мога да схвана какъв точно е проблема!!!
          Декомпресора има три елемента:
          -механизма при манивелата(намира се под капака на съединителя-долу при дясната стъпенка)
          -жило
          -механизма при главата(намира се под капака на клапаните)
          Кой точно от трите елемента не работи според теб?
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от ЕМО; 19-08-09, 22:13.
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

под манивелата има едно капаче вътре в него е жилото и е хванато с една ос незнам какво точно е и не се задейства от вътре на моята снимка е показао вътре ж малкото капаче. от долу е проблема горе си работи няма гре6ка

Коментар

Е демек износено ти е палчето което дърпа жилото. Или слагаш ново , или наваряваш по нашенски и пилиш до оригиналните размери.
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

той от вътре не се задейства иначе от вънка вси4ко е ок жилото си е наред палчето и той от какво може да е ?

Коментар

Нямаш избор-сваляй.
                  Виж какво вътре не е наред и ако е невъзстановимо си го вземи втора ръка-даже направо целия механизъм.Предполагам че ще ти го дадат само него без капака.
                  Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                  Джон Кенеди

Коментар

дано да е само ама ако трябва да е с капака няма да го правя ще си го задействам с ръчка за декомпресор като на хусварните

Коментар

Абе вътре под капака има едно железце (палче) , което манивелата като слиза го закача и то дърпа жилото. Е то се изтрива и спира да работи. Та него го смени или му напласти нов метал.
                      0888932647

Коментар

оки мерси за помоща тези дни може да го отворим и ще кажа от какво е

Коментар

На ХТ-то се износва самата ос за манивелата,дето натиска палчето на капака.Ако не успееш да го направиш имам такава ос,обади се.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X