Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да извадя размери на тръба за аспух?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да извадя размери на тръба за аспух?

Здравейте, дойде момента да сменя аспуха на мойта моторетка. Новият тъй като не е слип-он, ще трябва дасе прави тръба за него. Мисля тръбата сам да я правя (както мога). Мотора е един цилиндър от който излизат 2 тръби. Значи тръбата, която ми трябва, ще започва с тройник, т.е. 2->1->1.

Големият ми въпрос е как да сваля размерите на тази тръба - идеи каквито и да е.(Дължина, градус на извивките, ей такива неща) Тръбата ще прява на място, на което мотора не може да е (друг град), за това ми трябват тези размери.

После по малките въпроси - по добре тръбата неръждавейка или черна? Ако се хромира черната ще има ли проблем?

Някакви съвети за дължината и формата на новата тръба?

Снимка на стария аспух:

и на новия (мотора е само за манекен):
    | The only way to get smarter is by playing with smarter opponent | Consistency is the way to efficiency |

До: Как да извадя размери на тръба за аспух?

Или аз нещо немога да вдяна или това е първото едноцилиндрово кавазаки което виждам

П.П. Свържи се с представителството на " Акрапович " за България : http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...0&postcount=50 По точно с главният менажер чичко Фър.
    Последно редактирано от Жоро Витлиемоф; 02-08-09, 22:42.

Коментар

Неее кавазакито си е наред.. не четеш, постнал съм снимката за да покажа новия аспух само.... хмхм
      | The only way to get smarter is by playing with smarter opponent | Consistency is the way to efficiency |

Коментар

Mи копираш някой модел от нета за твоя мотор, има много, ама кажи какъв е, и ще опитам да ти помогна.

Коментар

Много шумят тея супертрапове беее....

Та на въпроса - диаметър как да свалиш си знаеш предполагам.

Натаък обаче без мотора на място май ще е трудничко. В ЕМ комплект съм гледал каталози за едни гофрирани /гъвкави/ тръби за ауспуси . Но малки диаметри /за коли и мотори/ нямаха в наличност. Поддържат наличност само за камиони. Споменаха обаче, че може да се поръча.

Та с такава тръба може би ще стане , като си направиш тройника в другия град и ти остане само да огънеш на място и да подрежеш излишното.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Ам супертрапа хич не е лош , шублерче имам да , искам го от черна стомана да мога да си го хромирам след това та тез огъващи няма да свършат работа...

iskamzob, мотора е Yamaha SRX600.... ако можеш да помогнеш ше е супер

Коментар

Ми те май са си от черно желязо ама алуминизирано обаче гофретата как ще изглежда с хром отгоре не знам.
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Някаква идея от къде мога да намеря черни прецизни тръби...??

Коментар

Хи-хи! Спирам.
                  Ауспусите не се правят нито от неръждавейка, нито от сурово желязо. За тая работа си има тръби за ауспуси. Те са от огнеустойчива стомана близо до двигателя, нататък сигурно може да свърши до пожароустойчива, щом е мотоциклет. Чак в колите крайния участък може да е от какво да е топлоустойчиво менте. Всеки друг вариант води до еднозначен пожар.
                  Нищо от магазина за строително желязо. От работилниците за ауспуси - иди дойди.
                  Диаметрите се мерят с шублер, радиусите - с нарочни за това инструменти. Нямам да ти дам гребенче, някъде имах мека кривка. Това е едно парче пластмаса, което се гъне където ти трябва. После без да се мърда се слага на хартията, прерисува се, и с пергела и линийката се търсят радиусите. Понеже нямам и центропостроител(((
                  Не си играй с неръждавейката, там има проблеми за които не си и чувал. Ще ти счупи машината без термокомпенсатори. Те пък трябва да са предвидени по завоите на тая тръба.

Коментар

А хром върху черна тръба също не е далавера - разликите в топлинното разшинерие са такива, че хрома ще се олющи (пък и не знам къде в БГ правят истински хубав хром).

Защо не идеш в някоя работилница за Ауспуси и да ти направят нещата? Хората ще имат необходимите инструменти и материали (евентуално и знания) - едва ли ще ти излезе много по-скъпо..

Разтърси се по форумите за майстори на ауспуси на мотори...
                    Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Ами истината е че ше излезе поне 150лв... което за една тръба ми се вижда скъпо... аз ще го направя за 20 лв макс... а пък хром правят перфектен в българия стига да знаеш къде естествено има някои правила за хрома ама сега няма да ги разискваме. Сега с тез огнеустойчиви тръби ме хвърлихте в джаза... черната на 100% ли ше се запали...

Ето тук една бърза схемичка

Коментар

Готово е . Добри хора се погрижиха за нещата.....

ето малко снимки...

Коментар

Хм , не е лошо макар и леко чопъристично.....

А ако возиш втори човек няма ли да му ипържи копитцата?
                          0888932647

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                            Хм , не е лошо макар и леко чопъристично.....

А ако возиш втори човек няма ли да му ипържи копитцата?
                            лееко може и да се запържат... ама аз втори не возя по принцип, тез черните стъпълца, съвсем скоро ще отлетят в небитието и те...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X