Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда Доминатор 650 не качва масло

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Хонда Доминатор 650 не качва масло

    Не знам нищо повече за мотоциклета, освен, че е Доминато 650 и някъде около 90г. Проблема беше, че тракаше страшно много от към клапаните и дори с реглаж нищо не се случи. Отворих го отгоре и се оказа, че кобилици и вал са заминали. Смених кобилиците и вала, но забелязах, че няма масло по тръбата която излиза от масления филтър и отива към главата. Отворих всичко по маслената система и всичко е чисто, но масло няма. Помпата като я въртя на ръка и качва масло, но като запаля и веднъж качва а веднъж не.
    Някой може ли да ме насочи къде да търся проблема. Къде се намира разтоварващия клапан на налягането. И каква е идеята на клапана който затваря отвора към масления филтър, възвратен клапан ли е или някаква друга е идеята.
    EXC TPI 2019

  • #2
    Ролята на клапана е точно такава, да не се стича маслото назад при престой. А колкото до ту качва, ту не качва провери задвижващото колело да не превърта в оста си.

    Коментар


    • #3
      Клапана които е в помпата и седи на изхода да кажем, че е възвратен и не работи, но след като запали и трябва да дойде маслото след някакво време а такова няма. Колелото не превърта.
      Аз имам съмнение, че през коляновия вал се губи маслото. Семеринга който уплътнява на вала се беше опекъл и не държеше, смених го с нов. Но като надуя през отвора на вала и въздуха си излиза съвсем спокойно и си мисля, че от там се губи налягането и затова помпата не успява да насмогне.
      Къде се намира разтоварващия клапан за налягането, има ли въобще такъв. Да не се случва нещо с него и затова да идва на пресекулки маслото.
      EXC TPI 2019

      Коментар


    • #4
      Проблема е разрешен. Смених помпата с нова (втора употреба) и вече има масло към главата. Новата помпа видимо по свежа от старата при въртене на ръка се виждаше, че е по добра от старата.
      EXC TPI 2019

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X