Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с xl600r

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с xl600r

здравеите колеги имам хонда xl600r модел 1983. имам проблем с фара. не иска да свети силно просто само се зачервява леко и до там. ако няакои му се е случвало подобно нешто моля помомощ.

До: проблем с xl600r

провери звездата дане е изгоряла някоя намотка или (генератора) и така и казват на звездата.

Коментар

провери също,дали всички връзки по кабелите са наред,някъде може да има нещо разхлабено или кабел за смяна,все пак мотора е доста стар.навремето с едо ЧЗ имах такъв проблем,смених кабелите и калайдисах накрайниците им и фара грейна.успех

Коментар

мерси много. ще опитам. значи купих акумолатор фарат светна.но само за 1 ден,докато не се изтощи акумолатора значи генетатора зарежда както трябва 13.2v. а какво го изтощи не знам

Коментар

Напръскаи с контактен спрей всички клеми.

Коментар

Ако модела действително е R - само с манивела, фара и запалването нямат нищо общо с акумулатора. Фара се захванва от отделна намотка на динамото през регулатор на напрежение.
            Акумулатора захранва всички останали консуматори.
            Запалването също е независимо.

Коментар

значи ключат за фарат първо ми направи проблема беше се износел и нямаше xубава вразка. и аз го маxнаx. сложиx обекновен с 2 степени on-off. всичко светна до 1 седмица и краи. незнам само имаше един кабел които беше сварзан кам оригиналниа ключ.незнам за какво е служел тои проследиxго излиза от няакакво реле AC REGULATOR.какво означава и за какво служе.

Коментар

Aми АС регулатора- е пеле регулатор което ти поддържа напрежението едно и също! Незнам какви може да са опследствията от твоята намеса. Може да ти е изгорял бушон или крушка а може и да си светнал бобината за фара на звездата.
                KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

разбраx те колега какво е ac regolator мерси. но на моя мотор има един бошон за акумолатора, а крушките са здрави.каде да го сваржа този ac. reg.. някои ако разбира повече от токове да ми

Коментар

Първоначално публикуван от BRANKO86 Преглед на мнение
                    значи ключат за фарат първо ми направи проблема беше се износел и нямаше xубава вразка. и аз го маxнаx. сложиx обекновен с 2 степени on-off. всичко светна до 1 седмица и краи. незнам само имаше един кабел които беше сварзан кам оригиналниа ключ.незнам за какво е служел тои проследиxго излиза от няакакво реле AC REGULATOR.какво означава и за какво служе.
                    По принцип фаровете минават през реле за да не се натоварват веригите (казано просто). Пусковият момент на фара както на клаксон и стартер са много големи, затова се използват релета. Ти си го "премахнал" и си включил фара директно с което си натоварил веригата и някъде ти е "изгоряло", като най вероятно е ключа, който си сложил. Смени ключа с по големи "А" параметри и си свържи веригата към релето. Работата на релето с прости думи е: Две вериги (кръга). Първата е "+" -> ключ за фара -> реле -> "маса", Бтората е "+" -> реле (задейства се след като е задействана верига първа) -> ФАР -> "маса". За да ти свети фара както го описваш, значи нямаш добра "маса" и той взима масата през дългите светлини. Виж дали ти свтят двете жички или само едната.

AC Regulator служи за да ти контролира зареждането на акумулатора. То може да е комбинирано с друго реле (като това за фара), просто да използват една и съща верига. Ако си го изключил може или да ти е отишъл акумолатора (моли се да е това) или да си изгорил диодите на алтернатора. Алтернатора ти получава сигнал (в случая фалшив), че акумолаторът не е зареден и алтернаторът подава максимално ток за зареждане, което води до изгаряне на диодите.
                    Последно редактирано от spotbeam; 19-06-09, 06:14.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X