Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с паленето на Yamaha WR 400

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с паленето на WR400 1999г.

Първоначално публикуван от plamen_9 Преглед на мнение
    Много е важно да се превърти буталото след сгъстяване на сместа итогава здрав ретник и обикновено палят , проверили този трик?

Обясни по-подробно!
    Аз се опитах днес да запаля моя, който не е пален от 4-5 седмици и нещо не можах!
    Дали е гръмнала свеща или... Температурата беше приблизително -1
    WR400-in-in-in...
    LZ1RAO

Коментар

Колега, доколкото знам свещ изгаря, когато подаваш газ, докато моторът е на смукач. Моят мотор е същия и аз не го паля по няколко седмици, обаче нямам проблем като дойде време за палене. Правя следното нещо - първо натискам декомпресора и ритам поне 20-30 пъти. Второ дърпам смукача и подавам газ 2-3 пъти да впръска свежо гориво и ритам. Повтарям операцията с газта няколко пъти и обикновено от третия път става. Успех
      Последно редактирано от viki terzieva; 01-02-10, 16:17.
      0878424143
      0887424150

Коментар

До: Проблем с паленето на Yamaha WR 400

Колега WR400 не само, че има проблеми с електрониката, но и с карбуратора. Особено, когато моторът е топъл и падне настрани. За минута-две няма палене. Проблемът е, че в карбуратора пишката на ускорителната помпа впръсква повече време от горивото, отколкото трябва. Не трябва да надвишава 2.0/2.5 секунди след задействане на ускорителната помпата .Това се регулира, има си технология (няма фабрично болтче за регулиране на оста, но има място където да се разпробие, навие резба и постави въпросното болтче, с което ще регулираме. А затова, че не ти пали студен мотора, 1-во убеди се, че свещта е здрава. 2-ро убеди се, че не си задавил мотора преди да го палиш. В тези неща ако си убеден, и пак не пали, пролемът е електрониката също слабо място. 0889890268 за повече информация. Проблемни клапани също е възможно
        Последно редактирано от viki terzieva; 01-02-10, 14:13. Причина: правопис и пунктуация

Коментар

Първоначално публикуван от BATKO PEPI WR Преглед на мнение
          Колега,доколкото знам свещ изагаря когато подаваш гас докато мотора е на смукач.Моят мотор е същия и аз не го паля по наколко седмици обаче намам проблем като дойде време за палене.Правя следното нещо.1-во натискам декомпресора и ритам поне 20-30 пъти.2-ро дърам смукача и подавам гас 2-3 пъти да впръска свежо гориво и ритам.Повтарям операцията с гаста няколко пъти и обикновенно от третия пет става.Успех
          И моя така палеше.Между другото така го дават и по книга.

Коментар

И аз така. 1-во натискам декомпресора и ритам 4-5 пъти,после дърпам смукача и без да подавам газ ритам и паля.
            Последно редактирано от viki terzieva; 01-02-10, 16:17.

Коментар

Първоначално публикуван от BATKO PEPI WR Преглед на мнение
              Колега, доколкото знам свещ изгаря, когато подаваш газ, докато моторът е на смукач. Моят мотор е същия и аз не го паля по няколко седмици, обаче нямам проблем като дойде време за палене. Правя следното нещо - първо натискам декомпресора и ритам поне 20-30 пъти. Второ дърпам смукача и подавам газ 2-3 пъти да впръска свежо гориво и ритам. Повтарям операцията с газта няколко пъти и обикновено от третия път става. Успех
              Евала брат запалих от раз!
              Понеже за сефте имам мотор с манивелка та явно ми трябва малко помощ.
              WR400-in-in-in...
              LZ1RAO

Коментар

Радвам се че съм ти бил полезен. Ямахаджийте трябва да се поддържаме.
                0878424143
                0887424150

Коментар

пробва ли да сложиш една по-топла свещ? yamaha ползва свещи ngk "CR(*)E". Сега времето е студено и е нормално да имаш трудности при палене и на ниски обороти, ако свещта ти е cr9е или дори cr8е. Аз имах подобни проблеми и сложих cr7e. Сега e OK. Друг проблем може да е бензина. Дали не е почнала да ти прави номера от както си сипал нов бензин? Нали знаеш... в България всяко ходене на бензиностанцията е като руска рулетка...

Коментар

И моят YZF пали по трудно като несъм го палил дълго време и несъм пробвал номера на колегата с подаването на гаста и манивелата по простата причина че съм си мислел да не го задавя.ама сега ще пробвам,мерси за информацията.
                    Аз съм българче.Обичам наще планини зелени.

Коментар

Колега WR-а на брат ми имаше същите симптоми,причината е карбуратора,няма оправия, вътре всички елементи бяха износени,сложихме друг карбуратор и мотора почна да пали и да държи стабилни обороти!Успех
                      :evil:Не се ослушвай, аз съм, идвам от където най-малко очакваш:twisted:

Коментар

Колеги аз допускам и една друга предпоставка за трудното палене!,а именно като се тарси проблема при тоците причината може да се окаже и магнета!!От вътрешна страна се събират нагар и мръсотии и според зависи как е обслужван мотора\със смянятя на масло!\тази поява на мрасотия е налице!Така че може да се свали и поизчисти!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X