Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възможно ли е да се увеличи живота на 4Т кросов мотор използван като ендуро?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Възможно ли е да се увеличи живота на 4Т кросов мотор използван като ендуро?

Възможно ли е да се увеличе живота на 4Т кросов мотор използван като ендуро?
    Накои дерзал ли е по тоя въпрос?

Не съм много в час, затова се извинявам ако съм далече от истината.
    Неможе ли да се разреди кросака, така че да му се удължи животеца при ползване като ендуро и въпреки всичко да върви прилично? Или по някъкъв дриг начин да стане да речем от 40 на 30 коня. Или нещо от тоя сорт.

До: Възможно ли е да се увеличи живота на 4Т кросов мотор използван като ендуро?

Възможно е, но струва точно толкова колкото да си го караш в нормално състояние и да си го ремонтираш. Иначе така или иначе при сериозна поддръжка моторът ще ти се отблагодари, а като дойде време за смяна на части ще ги сменяш с по-качествени от оригиналните. Всичко зависи от това как го поддържаш и как го караш.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

До: Възможно ли е да се увеличи живота на 4Т кросов мотор използван като ендуро?

ОК, значи най-вероятно е възможно.
      В каква насока трябва да се работи, някой наясно ли е какво точно може да се направи по въпроса?

Коментар

Искаш да му удължиш живота или да го скупиш
        [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
        ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

Идеята е да се удалжи живота на двигателя за сметка да речем на 1/4 от мощноста. Мисля че като се има впредвид че зависимоста мощност-живот не е право пропорционална, ефекта трябва да е доста голям. Някой знаели в каква нясока трябва да се работи за постигане на това (по малко згъстяване, карекции на карборатора, промяна на електрониката и матрицата за предварение, клапани,бутало)?
          Ако имате опит или идей моля да ги споделите?

Коментар

Ми според мен, като не използваш цялата мощ , а 3/4 например пак ще получиш желания резултат и без да пипаш по мотора.
            Щото вместо да изпишеш вежди, може да извадиш очи.

Коментар

Ми то е логично,че даден мотор ако го караш любителски в гората ще издържи доста повече от колкото на профисионален мотокрос.
              [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
              ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

Просто удължи жилото на дроселовата клапа, така че да не можеш да дадеш газ докрай. Това ако не можеш да се контролираш сам.

Коментар

За CRF450R попаднах на кит който цели увеличаване на маслото в двигателя-слага се допълнително казанче което събира допълнителни 300-350мл. сигурно подобно нещо има и за други кросови мотори. Макар че CRF-а го дават като мотора-лего има най-много афтър маркет части.

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                    За CRF450R попаднах на кит който цели увеличаване на маслото в двигателя-слага се допълнително казанче което събира допълнителни 300-350мл. сигурно подобно нещо има и за други кросови мотори. Макар че CRF-а го дават като мотора-лего има най-много афтър маркет части.
                    Може ли малко по подробно ,че и аз се интересувам точно за ЦРФ 450 Р,тъй като нямам възможност да го сменя с друг гледам тоя да си го пазя повече за да ми изкара по дълго.

Коментар

Ето един подобен кит за КТМ:
                      http://blaisracingservices.com/ktm/k.../prod_676.html
                      Ето го и кита за CRF:
                      http://dirtbike.off-road.com/dirtbik.../detail/266826

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X