Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със CDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със CDI

Здравейте колеги, от скоро имам сузуки др 650,проблема е такъв че още от както го купих не работи много добре пука ,гърми неможе да се изфорсира .какво ли не правих филтри сменях, свещи ,няколко пъти ми чистиха и настройваха карбуратора и неиска и неиска.и искам да ви попитам да ли проблема може да е от CDI то.защото забелязах оште като го купих че не е оргиналното а правено ще кача снимки да го видите и ако някой знае дали проблема може да е от това.
    Благодаря предварително
    Прикачени файлове

До: Проблем със CDI

Колега,дай по точни данни за мотора.Какъв е РС ЛИ е и коя година?

Коментар

да мотора е suzuki dr 650 rs 1991

Коментар

А някой знае ли горе доло колко струва ,и от каде мога да го намера.

Коментар

За Хонда Доминатор струва 150 евро и за Ямаха ТТР е толкова. Предполагам, че и твоето ще е около тази цена.

Коментар

За Хонда Доминатор със зелена букса струва 387 лева в Бултрако.
            Втора ръка варира 150-200.

Колега аз оправих моето но си поръчах резервно от Щатите - 140 $

Ако имаш нужда от допълнително информация пиши.

Поздрави

Коментар

От доминатор дали ще стане на др

Коментар

Първоначално публикуван от DR RS Преглед на мнение
                От доминатор дали ще стане на др
                О, едва ли! Просто колегата сравнява с подобен мотор.
                Звънни на Емил от Яхиново за втора употреба, ето ти тел. 0888211968.
                Поздрави!

Коментар

Колега,може ли да снимаш буксите,защото имам от ДР650,ама не РС.

Коментар

Ето тук можеш да наддаваш:

http://cgi.ebay.de/Suzuki-DR-650-SP-41-CDI-Zuendbox_W0QQitemZ290313292874QQcmdZViewItemQQptZMotorrad_Kraftradteile?hash=item290313292874&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229|66%3A2|65%3A12| 39%3A1|240%3A1318

А тук можеш направо да го купуш за 80 Е...

http://cgi.ebay.de/Suzuki-DR-600-650-dr650-cdi-Steuergeraet-Zuendbox-ecu_W0QQitemZ270354257506QQcmdZViewItemQQptZMotorrad_Kraftradteile?hash=item270354257506&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229|66%3A2|65%3A12|39%3A 1|240%3A1318

Само трябва да провериш дали точно това нещо ти трябва..... cheers..
                    | The only way to get smarter is by playing with smarter opponent | Consistency is the way to efficiency |

Коментар

Един приятел имаше такъв проблем с Хонда Трансалп. Електрониката изглеждаше по абсолютно същия начин - картонена кутиика залята с епоксидна смола. Още по голям проблем се оказа това, че оригиналната инсталация на мотора беше орязана до такъва степен че беше неможеше да се възстанови с оригинално CDI. На края след подробни разговори с предишни собственици успяхме да открием човека който е правил електрониката и той направи нова.
                      Та мисълтам ми беше - преди да купиш нова електроника провери дали нещо по инсталацията не е пипано. Иначе става сложно...

Коментар

Да колега и аз забелязах че половината електроника на мотора май е преправяна и от cdi то излиза само една букса.етоя на снимката.
                        Прикачени файлове

Коментар

Колега обади се на Боби в Дървеница: 0888407143
                          Пича е много в час. Ако тази електроника не става ще ти направи нова.

Обади му се и му обясни за какво иде реч.

Коментар

Колеги а някой знае ли дали ще стане от dr 600. комутатора.

Коментар

Ще се намеся неиздържах...Привет колеги та на въпроса за тока...комутаторът подава в тоночно определен момент ток на бубината от там на лулата след това на свеща.Започваш от най елементарното свеща която в повечето случай дава искра или слаба или мята по корпуса на свеща в най лошият случай навита на мотора не дава а развита дава...Имах ДР-650 на който му изчезна тока махнах лулата и директно хванах кабела с надеждата да ме изпере тока уви не се получи.Намерих и смених бобината която е с 2 извода за 2 свещи на 1 цилиндър пак без резултат накрая натиснах по скоро притиснах комутатора с пръст и прекъснатият участък заработи и ми даде искра Замених отначало пръста си със скоба която е захваната за захвата на комутатора и го притиска към рамката на мотора но на по големите скокчета пак загасваше....И така дадох да изтържат смолата и запоят прекъснатата магистрала след време отново се прекъсна само че на друго място комутатора...Намерих втора ръка комутатор и той си замина отремонтирахме през тва време старият ми комутатор и сега се позакрепи Така че моят съвет да опиташ като начало това с притискането на комутатора ако има ефект запоете магистралката по въпроса за обувката ти че била една според мен тя е основната с 4 кабела попринцип трябва да има и други кабелаци като за датчика на хол,маса.Относно комутатора от ДР-600 който питаш дали ще стане категорично не няма да стане при него искрата се подава в друг перйод от време защото той е 600 а ти си 650 буталата както и мартвите точки са различни следователно комутаторите са различни.Надявам се поне малко да съм бил полезен ако имаш въпроси пиши ми лично.Късмет и поздрави
                              [FONT=System][COLOR=#4169e1]по-силен! [/COLOR][/FONT][IMG]http://media.snimka.bg/2181/010617190.jpg[/IMG][IMG]http://media.snimka.bg/2813/011881135-big.jpg[/IMG]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X