Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой слагал ли е термостат на маслено охлаждане?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Някой слагал ли е термостат на маслено охлаждане?

Говорих с няколко човека и четох няколко статиики за маслените радиатори.

Препоръчва се като се слага допълнителен маслен радиатор да се сложи и термостат (съответно специален термостат за точно маслен радиатор)

Няма да имам възможност в близките 2 седмици да видя дали XR600R би минал 120-130 градуса при каране с 30-40км/ч..какво мислите?
    И изобщо какво да имам впредвид като слагам маслен радиатор?
    Преполагам ,ако е по-малък като този на линка няма да има нужда от термостат..
    http://cgi.ebay.de/Olkuehler-XBR-SR-...QQcmdZViewItem

Днес тъкмо си купих термометър за маслото на XR600R(отидох до магазина с колело и малkо след магазина при опит за wheelie , flipnah велосипедчето...дотук добре,но този Януари счупих ключица и минах операция...Та днес нещо изпука пак при това изпълнение,изтръпнах..подготвил съм се от главата до петите за оффроад тази година, но ренгена не показа нещо сериозно и до 2-3 седмици съм ок)

Вероятно е добре когато има маслен радиатор да има и маслен термостат. По този начин са конструирани БМВ-тата (колите).
    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

моето скромно мнение е че не ти трябва ни радиатор ни темостат
      карай си мотора и като ти писне взимай друг а маслото си го сменяй честичко и слагай -хубаво /не е задължително да е най скъпото / и тва е

хр 400 и 600 са едни от най здравите мотори произвеждани някога
      гледал съм какви ли не състезания че са участвали и никъде не съм видял да им слагат радиатори

жасмин от старозагорците караше такъв-ако видиш как го кара
      в стил като двутактов
      и то къде ли не -не му е слагал радиатор
      един от шампионите на щатите по ендуро също преди време караше такъв мотор и по него не съм виждал радиатори
      ръчкай си мотора не се коси за нищо

Коментар

а ако все пак решиш да сложиш радиатор не усложнявай нещата и с термостати
        виждал съм на хр 250 слагани допълнителни радиатори нямаха термостати
        ако ще го караш някъде из полярните области може би си заслужава да се слага термостат
        но пък там няма да ти трябва радиатор
        а то и тука не ти трябва де

Коментар

:-)
          добре казано.....
          Ще карам без радиатор...и ще следя да видя как се движи температурата...ако почне да ми скача над 130 тогава вече ще мисля за радиатор
          Мерси

Коментар

хр 400 и 600 са едни от най здравите мотори произвеждани някога
            гледал съм какви ли не състезания че са участвали и никъде не съм видял да им слагат радиатори
            ХР 400 има фабрично маслен радиатор!

Нормалната температура на работа на ХР 600 е 100-110 градуса!Моя само на дълги изкачвания или при продължително каране на 5-та по асфалт ми е вдигал 130 градуса!
            offroad фен
            1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
            TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

ХР 400 има фабрично маслен радиатор!
              знам бе гълабине -намира се отзад зад фара и е по скоро -радиатор.че
              а не радиат.ор
              тука става въпрос за допълнителни радиатори

ето гълабин ме разправяше миналата година че на 1 ви кръг по римският път със сума ти газиране и зор и пак температурата не е скочила кой знай колко

камо ли като си караш по асвалта със ..не знам си колко километра в час

въобще това с тунингите е нож с две остриета -има нещо които наистина е добре да се направят но като цяло особенно японските мотори и специално пък хонда са си на много високо нивмо и фабрично
              да не говорим че на хр и те двигателя се произвежда почти без сериозни изменения от 70 те години на сам

е сега на бухово имаше хонда хр от 70 те години че даде и добро време без да е прегряла или нещо такова по това екстремно трасе

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X