Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч от карбуратора на Доминатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч от карбуратора на Доминатор

Колеги, ако някой от вас е имал подобен проблем нека сподели.
    А, проблема е, че кото забравя да затворя кранчето на бензина от карбуратора започва да прокапва.
    Някаква гарнитурка ли е..., нивото ли е повече.

Помагайте!!!

До: Теч от карбуратора на доминатор

Или е високо нивото или не уплътнява иглата.
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

Коментар

Имаш предвид иглата на поплавъка, а тя с гумичка ли уплътнява.

Коментар

Доколкото си спомням трябва да има пръстенче/ не е точно от гума/, което уплътнява входящия за бензина отвор. Ако е износено системата не затваря добре притока на бензин. Може и да не ти е регулирано нивото на бензина добре и да по-високо, без да има дефекти за които говорим.
        Разглоби го - не е сложно и няма какво толкова да се обърка.
        Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

На Доминатора не знам как точно е направена,но по принцип са два модела-или иглата цялата е метална или е с гумен връх.И в двата случая ти трябва нова игла.Ако е метална е възможно да се е подбило и леглото-не се опитвай да го ремонтираш-няма смисъл(ремонта става с бургия-на ръка леко без да натискаш много се затърква леглото,но обикновено няма голям ефект).В представителството се продават отделно игла и отделно легло,а по магазините има ремонтни к-ти за карбуратор в които има цялата карантия.
          Успех!
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

Благодаря и на двама ви за мненията.
            Да знам че няма нищо сложно да се разглоби и провери какъв точно е проблема, ама като гледам колко неща трябва да се свалят за да се стигне до карбуратора и ме домързява.
            На първо време ще си изградя навик да спирам бензина като се прибирам, а пък като му се накумя и ще го разглобя.
            Благодаря още веднъж за отзивчивостта.

Коментар

Мързела е лош съветник...... Ще ти вдигне разхода. А почти сигурно ще ти прецака работата на тихи обороти. Но по-лошото е че може да ти омеша бензин в маслото /ако вече не е/ ,като го забравиш. Отвори го и поне провери. Случвало ми се е да вадя косъмче заседнало на иглата. Та може и при теб да е нещо такова , ако си късметлия.
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение
                Ще ти вдигне разхода. А почти сигурно ще ти прецака работата на тихи обороти...
                О да, а аз се чудя защо не работи правилно на ниски обороти. На студено гасне, вдигна ги малко и като загрее са високи.

Ще се запретват ръкави.

Коментар

С този допълнителен филтър купих сузукито. Не съм имал проблеми никога. Дано да излезе снимката, че не съм прикачвал досега във форума снимки.
                  Прикачени файлове
                  Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

Първоначално публикуван от petpet75 Преглед на мнение
                    С този допълнителен филтър купих сузукито. Не съм имал проблеми никога. Дано да излезе снимката, че не съм прикачвал досега във форума снимки.
                    Колега не знам, каква връзка има теча от карбуратора с това филтърче.
                    Аз междувременно оправих теча, който се оказа от гарнитурката(гумено уплътнение) на поплавковата камера.Не можах да намеря ново такова и го мазнах съвсем тънко по външния ръб с черен силикон.Вече не тече, дори да не спирам горивото от кранчето въобще.

Коментар

A, понеже е доста странно като решение на други проблеми реших да споделя. Чудя се дали да го оставя или какво да го правя. Свиркай си! Радвам се за добрите новини!

Коментар

Първоначално публикуван от nakovk Преглед на мнение
                        Колега не знам, каква връзка има теча от карбуратора с това филтърче.
                        Аз междувременно оправих теча, който се оказа от гарнитурката(гумено уплътнение) на поплавковата камера.Не можах да намеря ново такова и го мазнах съвсем тънко по външния ръб с черен силикон.Вече не тече, дори да не спирам горивото от кранчето въобще.
                        Силикона Не е бензиноустойчив...
                        MG RACING

Коментар

Първоначално публикуван от Станислав_ Преглед на мнение
                          Силикона Не е бензиноустойчив...
                          Ами колега, от магазина ми казаха че е бензино устойчив -Victor reinz.
                          За сега държи, пък времето ще покаже.
                          Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X