Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Авто-Декомпрсор при Honda XR600r/ не пали нормално

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Авто-Декомпрсор при Honda XR600r/ не пали нормално

Здравеите,

тук от 2 седмици имам този XR600R..уж в началото нямах проблеми с паленето..но сега не мога да го запаля...дали ритам слабо..не знам..

Иначе Xt350 си го паля от първия път...ама това...
    В книгата не пише нищо за декомпрсора,но е автоматичен...
    но авто-декомпресора при XR-a не е като при ХТ-тето..а е някъде натикан сигурно около разпределителния вал..

Чува се едно кликване и тогава трябва да ритам....ритам...
    може ли защото мотора има по-широки тунинг изпускателни тръби (кривката) и да не прави достатъчно компресия...
    Имам чувстото ,че след това кликване не прави нормално компресия,а декомпресора изпуска

Или пък може да е защото му намалих оборотите на свободна скорост миналат седмица докато беше загрял и сега го ритам по 30-40 мин ..много зле...
    Някакви съвети?
    Поздрави

XR-a се пали много лесно ако е ок. По възможно е да имаш проблем с клапъните, ако не са проверявани скоро.

Иначе процедурата е следната. Натискаш с ръка(за начало) бавно манивелата за да намериш къде е компресията, тя бавно изпуска и даже се чува свистене от ауспуха после прави ено леко отпускане, като кликване аба нез звук, ако има един щракащ звук значи много силно си натискал и общо взето си задминал ГМТ (горна мъртва точка). после идва важният момент където много хора бъркат! Връщаш манивелата максимално нагоре, за да ритнеш с цял оборот на манивелата и риташ до долу.

Вдигни си малко и оборотите!

Как ти е въздушният филтър, да не е много мръсен?

Коментар

Това е едноцилиндров четеритактов двигател и е нормално да се оставят по-големи обороти (около 1500)! Иначе немисля, че запалването има нещо общо с испускателния колектор и още повече, че той не е намален, а напротив! Ако нямаш необходимата компресия, както каза Сабин по-нагоре единствено трябва да си погледнеш клапаните! Може да нямат необходимата хлабина и да незатварят вече!
      Успех!
      Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Някои го вадат за да палил мотора по-лесно когато е топъл.Декомпресора де.Като загрее и аз имам понякога проблем с паленето но мн. редко.По-скоро го удавя с бензин.

Коментар

Сабине и всички...мерси много за мненията...
          на мен ми бяха казали като чуя това щтракване тогава чак да ритам,а не преди него...
          Вече го паля...но само като съм прав на мотора..така и се откъсна степенката от рамата...сега е добре заварена,но не смея да се отпускам на нея и го подпирам на стена...

Човека от когото го купих го палеше седнал...
          сега ме притесняват две неща:
          1.Има едно маркуче което излиза от двигателния блок...разклонява се на надолу и нагоре до карбуратора....та като е запален от там излиза въздух...като от компресор...нормално ли е това?
          И като дам рязко газ иссъсква...от някъде излиза въздух...но от къде??
          да не би да има някакъв механизъм ,които да изпуска част от компресията?Или
          това е нещо друго

2.Преди не чувах,но сега чувам леки причуквания като е запален...Ще проверя клапаните

ПОздрави
          Трябва да се стегне ,че с него ще пътувам от Германия към Варна..сложил съм му шосейни ендуро гуми,а в София съм поръчал МИтас ЕФ 05 за среден оффроад..

Коментар

Може и да е нормално да ми излиза въздух от отдушника като е запален мотора...ще му измеря компресията...макар ,че това мерене сигурно зависи от колко здраво риташ манивелата :-)

Коментар

Това мерене е майтап работа. Прави се Leakdown test.

Духането от маркуча е нормално до някаква степен, особенно ако е студен. Това са газове преминаващо покрай буталото, т.е. колкото по износено ти е буталото и сегментите, толкова повече духа....

Свистене не сам чувал на моя ХR, да не ти е скъсан маншона на карбуратора???

2.Преди не чувах,но сега чувам леки причуквания като е запален...Ще проверя клапаните
              Ушите са ти станали по големи Ако са едни тънки звукчета по чести от запалването са клапаните. Ако е звук заедно с запалването е възможно да е бутален болт. Те XRрите май първо това прецакват....

Коментар

Мерси Събине...
                МИслех че излизането на въздух може да се дължи на циркулацията на въздуха(ако има въздух там де) под буталото..
                Работата е ,че не мога да установа дали въздуха излиза когато буталото се движи нагоре или надолу...ако е когато е нагоре е от сегментите..
                АКо въздуха излиза когато буталото тръгне надолу,то избутва въздуха под буталото...така си ги предствавям нещата :-)

А ето и един документ за автоматичната декомпресия при Хондите закачена директно за разпределителния вал(на англ.)това е за xr650r,но по принцип е това:
                http://www.xr650r.us/tech/decomp.pdf

Как стой въпросът със high-compression буталата?
                Имам в предвид сега компресията е 9:1...какво да трябва да имам впредвид,ако искам да му сложа едно бутало с 11:1 компресия (Освен ,че трябва да сменя бензина с по-високооктанов)..
                В смисъл с такова бутало сигурно трябва да се прави нещо по разпределителен вал ..евентуално карбуатор..

Прочетох темата "Тунинговане на двигател",но не мога да разбера ...има ли някакъв смисъл да се смени буталото с високо-компресионно без да се бутат другите модули ...

Защото ако са зле сегментите (дано намеря къде да направя leak testa) така и така ще се отваря двигателя...

Коментар

Маркуча е отдушник на картера, т.е. движението на буталото влияе на духането.

Закакво ти е голямо бутало? Този мотор и с това бутало е доста рязък. Бих ти препорачал да си сложиш по хубав карбуратор със акселераторна помпа. Това е най слабото място на този мотор. Има една дупка ако отмоташ рязко газта от ниски обороти, отделно контрола е ужасен и гаста има едно неприятно задържане като си на двигателна спирачка и искаш да дадеш малко газ.

Отделно ако сложиш такова бутало няма да се разминеш и без маслен радиатор, защото мотора ще почне да предрява.

Leak down test може да се направи в моят сервиз.

Коментар

Ааа ма той този отдушник сега видях ,че не му е мястото там..тоест да е отворен...по-принцип трябва да влиза обратно в въздушния филтър..
                    Но при мен някои го е отворил...не знам причината все още...
                    Като духа от там си мирише на ацетон(сигурно е бензин)...
                    е да ги...много са бутали по тоз мотор,сега ще си го стягам...
                    а дали може ако сегментите изпускат повечко и в картера да се събират повече бензинови пари и после като са отивали обратно към карбуратора да е имало проблем някакъв...
                    на XT350 си влиза към филтъра...ще го отворя да видя колко силно духа...поне Ямахата знам ,че няма проблем със сегментите...

Коментар

Махат го от филтъра за повече мощтнос, защото замърсява въздуха дето влиза в карбуратора...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X