Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отваряне на двигател хт 600 Тенере

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отваряне на двигател хт 600 Тенере

Здравейте мотористи ЕНДУРИСТИ!
    тенерето ми е на скорост и неможе да изключи.Ясно е ще има отваряне, предполагам вилки за превключване.Възможно ли е след свалянето на глава ,цилиндър да се разглабя само от към генеротора а от към съединителя да не се разглабя?

До: Отваряне на двигател хт 600 Тенере

Здравей,колега.Преди да свалиш главата и цилиндъра,свали десния капак на двигателя да видиш дали там всичко е наред с механизма за превключване на скоростите и ако е добре тогава разглобявай нататък.

Коментар

Като го отворите,ако имате нужда от някакви части,звънни0888300834,имам няколко двигатела,за части.

Коментар

Здравей Иводоминатор!Тенерето го купих април месец 2008г.Много запазен 86г.на 18 000км.големия резервоар все едно ,че слиза от конвеира на завода и като двигател и като рама ,дори проблема тропането на всички Ямахи го няма но след като го покарах 1-2 месеца забелязах ,че от време на време като го бутам назад и нещо блокира /запъва/Свалях веригата и въртях малкия зъбак и на 1 оборот на зъбака на едно и също място се усеща ,че нещо запъва като понякога го преодолява леко все едно има прашинка между зъбчатките ,а понякога зъбака блокира но като го ръчнеш 2-3 пъти напред назад и пак го преадоляваше.Така го карах целия сезон на 2008г. без проблеми и точно на края на сезона при работещт двигател го бутах назад и включи на скорост и угасна.Така ,че сега се чудя от къде да го почвам.Скорустна кутия или превключватели на скорости.

Здравей Иводоминатор!Да ти опиша проблема по-подробно.Тенерето ми е 86г. ХТ600 Z със стартер големия резервоар на 18 000 км. мисля реални защото не пуши не тропа на външен вид изглежда слизащо от конвейра на завода.Алуминиевата плоча под двигателя няма драскотина ,карано е само по шосе следи от падане няма.Купих го 02.04.2008г.След 1-2 месеца забелязах ,че от време на време като го бутам на зад нещо запъва,като или преодолява или спира целия мотор.Свалях веригата и като въртя малкия зъбак на едно и също място се усеща ,че нещо запъва все едно ,че има нещо мижду зъбните колелета като го преодолява ,а понякога спира.Така го карах целия сезон без проблеми напред/само на свободна и назад не иска/
        Имате ли идея какво му е /зъбни колелета ,валове ,вилки ,превключватели синхронизатори и др.незнам какво?
        Последно редактирано от Chinela; 07-03-09, 08:34.

Коментар

Никога до сега не съм се сблъсквал с такъв проблем при мотор,но от опита ми с автомобилите,подобно блокиране се получава когато влязат две предавки едновременно.Обикновено проблема е или със синхронизатор,какъвто при Ямахите липсва или с муфа или с вилка-на Ямахите го има тоя проблем-износват се вилки и муфи.Когато е муфа при голям товар мотора сам изхвърля скоростите така че най-вероятно е вилка.Все пак колегата ти е дал добър съвет-ремонт се започва от лесните неща.Свали капака на съединителя и виж механизма на избирача-пада се точно под манивелата и малко пред нея.За теб имам лоши новини-няма как да стигнеш до скоростите без да разглобиш целия двигател(то може ама ще ти е десет пъти по-трудно и няма смисъл).Най-голям зор ще видиш не с механизмите под капака на съединителя , а с избиването на камбаната на алтернатора.Необходим е специален инструмент(който между впрочем всеки стругар може да ти направи за петнайсетина минути).Не се опитвай да я сваляш без този инструмент-не става-вервай ми опитал съм поне двайсет различни начина.Ако си от София пиши ми едно ЛС да ти дам моята скоба.
          Имай в предвид , че ремонта е доста сложен-ако не се чувстваш сигурен в себе си , по-добре не се захващай.
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

наистина проблема сас скоростите е гаден от гледна точка на сглабянето щото ако наистина нямаш представа от тази скоросна кутия разглобиш ли я 1 пат после няма зглабяне но за всичко си има първи път .... а за скобата за която спомена колегата се прави много лесно, успех в ремонта

Коментар

Здравей SRadev, тук намерих 3 филмчета които показват как се разглабя двигател на SRX, който е на 90% същия като на ХТ, може и да е на повече проценти даже

Обърни внимание на 3-то филмче, там е показано как се разглабя скоростната кутия, а и може да ти дойде идея, какъв е проблема при теб... cheers

1. http://www.youtube.com/watch?v=RSe4crSnI4E

2. http://www.youtube.com/watch?v=5tPIU...eature=related

3. http://www.youtube.com/watch?v=OMmct...eature=related

дано се справиш успешно
              | The only way to get smarter is by playing with smarter opponent | Consistency is the way to efficiency |

Коментар

Браво! БРАВО!
                Много ценни филмчета.Веднага ще ги копирам в специализираната тема:
                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=47818

Ако измъкнеш и останалите си направо великан.
                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                Джон Кенеди

Коментар

Здравейте.Двигателя го отворих.Трябват ми 2 зъбни колелета от скоростите но ми предлагат само цели комплекти ,на останалите нищо им няма и не ми се сменя всичко.Някой ако има зъбчатки и продава отделно да се обади.Моб.тел 0888979814

Коментар

Можеш ли да кажеш кои точно колела ти трябват и да постнеш снимки евентуално.. може и да помогнем
                    | The only way to get smarter is by playing with smarter opponent | Consistency is the way to efficiency |

Коментар

Всъщност ако купуваш употребявани скорости , по-разумно е наистина да ги вземеш комплект , щото малко илимного са се напаснали зъбчатките една с друга. Най-вероятно ти е отишла 2ра или 3та предавка като на повечето и никой няма да иска да ти я даде само нея. Така че ако ти ги дават комплект за 250 -300 лв. читави - взимай и слагай ,че сезона се открива вдругиден.
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Трябват ми от оста на съединителя голямото набито неподвижно на оста и от оста на зъбака от зъбака второто .Двете колелета са едно срещу друго.Мисля че е 5 ккорост.

Коментар

Първоначално публикуван от SRadev Преглед на мнение
                          Трябват ми от оста на съединителя голямото набито неподвижно на оста и от оста на зъбака от зъбака второто .Двете колелета са едно срещу друго.Мисля че е 5 ккорост.
                          Oще ли не си намерил?Взимай оня двигател,ако не са здрави,знаеш,каде има.И колегата по горе ти написа,че трябва да са комплект,защото са си сработили,иначе дават проблеми.

Коментар

Проблема отстранен. Заключете темата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X