Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Honda 125 xl

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за Honda 125 xl

Здравейте!
    Приятел ме помоли да пусна тази тема.
    Има Honda 125 XL 4-тактов, който не може да запали защото няма токове. Има съмнения, че проблема е в импулсатора (което на мен не ми говори нищо), но и той не е голям техничар, така че... . Моля, ако някой от Вас е имал подобен проблем или имате някакви предположения за решаването му да дадете съвет, ще Ви бъдем мнооого благодарни !

До: Въпрос за Honda 125 xl

Мооооого обширен въпрос. Ако предполага че е от там, да го смени. но е добре да направи тест на някои неща. Като първо нека да си провери Kill switch - a, който може да му дава постоянна маса и от там да тръгне по инсталацията.

Коментар

Aз имам приятел със същата Хонда 83-84 г. и със същия проблем. Оправи се след като му пренавиха бобинката за запалването което се намира на капака на ДВГ-я мисля, че беше от лявата страна и работи в масло. Успех.
      [URL]http://www.youtube.com/watch?v=sfPM77TsGaA[/URL]

Коментар

Благодарим за отзивите, ще проверим вашите предположения и пак ще пиша

Коментар

Първоначално публикуван от spotbeam Преглед на мнение
          Мооооого обширен въпрос. Ако предполага че е от там, да го смени. но е добре да направи тест на някои неща. Като първо нека да си провери Kill switch - a, който може да му дава постоянна маса и от там да тръгне по инсталацията.
          Колега мислиш ли,че това Kill Swich на човека му стана ясно какво е
          Защото той не знае какво е импулсатор на български.....А бе защо не вземете да си пишете на английски,само затруднявате хората така с този български Не знам това да се пишат нещата на английски,признак на висока компетенция ли е ???
          Стефан Дянков

Коментар

Първоначално публикуван от diskusa Преглед на мнение
            Колега мислиш ли,че това Kill Swich на човека му стана ясно какво е
            Защото той не знае какво е импулсатор на български.....А бе защо не вземете да си пишете на английски,само затруднявате хората така с този български Не знам това да се пишат нещата на английски,признак на висока компетенция ли е ???
            Благодаря ти за забележката, но проблема ми е че не знам как му викате на български. От 21 години не съм в Бъгария. И аз мразя чуждиците в българският, но като не знам по-добре да го напиша на английски. Сори

Коментар

К0я година е моторетката?По старите,мисля,че бяха с чукче/става въпрос за ХЛ125/,което се намираотляво на двигатела ,горе на разпределителния вал.Проверете.

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
                К0я година е моторетката?По старите,мисля,че бяха с чукче/става въпрос за ХЛ125/,което се намираотляво на двигатела ,горе на разпределителния вал.Проверете.
                Не си забравил точно така са си, с чукчето на разпределителния вал.
                [SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

Коментар

Благодарим за отзивите!
                  След обстоен преглед на мотора от двама "специалисти" (аз и моя приятел) с помощ от Вас мислим, че проблема идва от бобината, за която спомена Navitaka74.
                  Следва въпрос:
                  Тая бобинка могат ли да я пренавият хора, които се занимават с пренавиване на ел. двигателите или т.н. "Бобинажи"?
                  Пак тъп въпрос ама...

Коментар

Първоначално публикуван от rtasev Преглед на мнение
                    Благодарим за отзивите!
                    След обстоен преглед на мотора от двама "специалисти" (аз и моя приятел) с помощ от Вас мислим, че проблема идва от бобината, за която спомена Navitaka74.
                    Следва въпрос:
                    Тая бобинка могат ли да я пренавият хора, които се занимават с пренавиване на ел. двигателите или т.н. "Бобинажи"?
                    Пак тъп въпрос ама...
                    може.

Коментар

Ако правилно съм разшифровал "бобинката" - май най-често и викат звезда. В случая трябва да е изгоряла намотката на запалването. Тук /в София/ при Шотландеца ги правят. Но резултатите са 50/50. Не е много скъпо , но често дава дефекти отново и той човека си го казва. Даже поема гаранция за някакъв срок.
                      Проблема се състои в нанасянето на защитния лак. При нанасянето остават мехурчета между намотките , прегряват и изгарят. По-рано е имало в Бг машина за центобежно нанасяне , но е продадена в чужбина и вече нема.
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Преди 4 години имах Honda XL250,тази същата бобина беше направила проблем,в случая беше V-образна т.е. две една до друга под ъгъл. Никой не искаше да ми я пренавие защото не можело да се сложи на машинката за навиване на бубини.Един мой приятел се занимава със пренавиване на ел.двигатели и ми даде жица.Седнах в 14.00 ч. и започнах на ръка В 3.00 сутринта бях навил жица и в двете макарички,докъдето бяха старите намотки.......Нали се сещате ,че няма как да се пребрят колко са били старите.На сутринта я занесох на моят приятел-навивача на ел двигатели и той се хвана за главата. Лакирането на бубините го направи със нитроцелулочен лак за метални конструкции,като я потопи цялата бубина в лака и а остави така около 1 час за да се напои добре после два дни съхна за да се втвърди и отвътре. Всичо лакирва с този нитроцелулозен лак и ел двигателите му са едни от най-издръжливите......А мотора още върви и тази бобина никой не се сеща за нея.
                        Стефан Дянков

Коментар

Първоначално публикуван от rtasev Преглед на мнение
                          Благодарим за отзивите!
                          Следва въпрос:
                          Пак тъп въпрос ама...
                          Ествствено че могат. За споменатия от мен мотор я пренавиваха един път в София от Боби и втория в Плевен от бате Панко/ добър е ползвал съм го и за други случаи/.
                          [URL]http://www.youtube.com/watch?v=sfPM77TsGaA[/URL]

Коментар

Ще пробваме при едни хора тук в Благоевград, ако не се справят ще давате адресите на Шотландеца, Боби или други тествани майстори в София.

Благодаря!!!

Коментар

Човека неможа да изтърпи и реши да си го прави при некакви "маистори" там негови. Все пак мотора си е негов и ще си го ремонтира кадето му е кеф на дедовия ! Чакам да ми каже резултат за да доложа пред съфорумците.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X