може ли да ми кажете горе долу колко е жовота на един двигател 4т в километри.Мотора е WR 250F 2002година.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Колко е живота на един спортен двигател(WR250F)
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
До: YAMAHA километри
ама много зависи как се кара ,как се подържа да ли редовно се сменя маслото и филтрите и да ли му даваш много газ все пак живота му е по кратак от на вр 400 !!!Опел Корса В 1,4 82 коня
Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
Ямаха ХТ 600Е
Симсон SR 49 1959 г. :D
0898234666:D
-
До: Колко е живота на един спортен двигател(WR250F)
Живота на всеки един мотор зависи от собственика му.
Ако всички периодични обслужвания ,и ремонти са извършвани
по предписание ,и навреме.И при положение ,че мотора е каран с
"разум" ,то и след 50г.ще е перфектен.
Yamaha WR250 -е по високооборотен мотор спрямо по-големите
кубатури,и износването е по-голямо за същия пробег,но ако се
спазва горенаписаното,не пречи да е перфектен.
Ако си решил да го купуваш ,прецени мотора,и собственика.
Както има" лаф",че кучетата ,и стопаните им си приличат,така
и моторите са визитна картичка на собствениците им.
Коментар
-
ако ти кажем 10г добре ли е,или 1г-малко плашешто а,ами всичко е на късмет,подръжка и "колко му изсукваш масура"..но наистина може и 10,може и 1г
смяна на маслото yamaha дават 1000км,ест смяна е добре да се извърши на 500-600,защото знаеш задната гума си въртииии а километража си стои,някои сменят на резервоари и тн,НО пак е до карането,250 е 11-12х оборотна машина,натоварването и износването е добро,особенно при този малък ход на буталото,при YZ250f му се отвърта пропката(2 на брой) след състезанието,познай защо,защото е вървял на МАХ,и смяната е задължителна,при wr казах на колко,филтърчето също,има два вида филтър(това е по доста каталози) wr-yz 2001-2002:i wr-yz 2003-2006,това е за 250 и имат разлика 2 милиметра , по дълъг е първия,така с филтър в ръка да разбереш коя година ти е,че да не се връщаш пак
абе yamaha wr250f е чудесен offroad,enduro мотор,лек,икономичен и прочие
а колко ще издържи само времето ще ти покаже
Коментар
-
Първоначално публикуван от koa Преглед на мнениеа за същия мотор да ми кажете колко конски сили,като е с генерация FMF гърне и кривка?
Коментар
-
Първоначално публикуван от koa Преглед на мнениеможе ли да ми кажете горе долу колко е жовота на един двигател 4т в километри.Мотора е WR 250F 2002година.
Коментар
-
питам защото ме убеждават че е 50 к.с .а аз не вярвамПоследно редактирано от Тодор Пашов; 26-02-09, 20:39.
Коментар
-
Ако е чисто нов и , ако го разработиш добре и сменяш масло филтри навреме ще изкара много дълго време ако не го обслужваш може и 1 година да не изкара но това зависи и колко го караш ако го караш веднъж месечно по 30км например ще те изкара до пенсия
Коментар
-
Първоначално публикуван от koa Преглед на мнениепитам защото ме убеждават че е 50 к.с .а аз не вярвам
Относно „живота“ на двигателя - sabin ти е отговорил най-добре. С две думи - при спортните мотори буталото е консуматив. Дали ще го смениш след 50,100 или 500 часа зависи от стила ти на каране и поддръжката. При всички случаи 250Ф е по-натоварен от 400 или 450.
Гледай как работи, дали потропва повече, дали изпушва, особено при връщане на газта и т.н.
Аз лично обаче не бих се доверил на човек, който се опитва да ме излъже, че WR250f е 50 коня...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар