До: Стартер разглобяване
Това е невъзможно!
Този магнит не е познатият ни от детство,естествен(трошляк)!Тук става въпрос за сплав,способна да издържи голямото натварване,(хиляди обороти,без да се изкриви-подавани и отнемани рязко)след което се намагнитизирва с ток!
На колкото атмосфери успееш да развиеш,на толкова завиваш!Ако искаш да е точно,вземаш стационарен болт,натягаш го с динамометричен ключ и после вдигаш постепенно налягането на пневматиката,докато леко мръдне!
В моя случай натягахме на око с обикновен ключ и тръбен ключ за контра и от шубе сме го оставили по-хлабав!Резултата е скъсана шпонка и на ново......!
Може и с акумулаторен гайковерт.
И не слушай водопроводчици щото после ще пускаш тема "търси се магнет".
Най-добре е да му търсиш легитимен начин за блокиране , щото сега ще го отвиеш , ама после трябва да го стегнеш с 11 кг. а там ударен гайковерт няма. Требе си динамометричен ключ и контра.
В моя случай натягахме на око с обикновен ключ и тръбен ключ за контра и от шубе сме го оставили по-хлабав!Резултата е скъсана шпонка и на ново......!
И понеже и аз на око затягам тоя път го напънах с всичка сила. Викам си егати толкова дълга резба няма да успея да я скъсам и сега всичко е точно. Друг вариан за точно затягане при не наличие на динамометричен кльч, може би ще е на рамо 1метър да окачиш 11 килограма и готово ето ти ги 110 нм. Поне така аз си мисля де.

Коментар