Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стартер разглобяване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Стартер разглобяване

Може и с акумулаторен гайковерт.
    Това е невъзможно!
    И не слушай водопроводчици щото после ще пускаш тема "търси се магнет".
    Този магнит не е познатият ни от детство,естествен(трошляк)!Тук става въпрос за сплав,способна да издържи голямото натварване,(хиляди обороти,без да се изкриви-подавани и отнемани рязко)след което се намагнитизирва с ток!

Най-добре е да му търсиш легитимен начин за блокиране , щото сега ще го отвиеш , ама после трябва да го стегнеш с 11 кг. а там ударен гайковерт няма. Требе си динамометричен ключ и контра.
    На колкото атмосфери успееш да развиеш,на толкова завиваш!Ако искаш да е точно,вземаш стационарен болт,натягаш го с динамометричен ключ и после вдигаш постепенно налягането на пневматиката,докато леко мръдне!
    В моя случай натягахме на око с обикновен ключ и тръбен ключ за контра и от шубе сме го оставили по-хлабав!Резултата е скъсана шпонка и на ново......!
    Eвгени Филчев
    Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

И аз първия път бях прецакал работата ама ми оживя някакси шпонката, абе малко трудно излезе ама е жива И понеже и аз на око затягам тоя път го напънах с всичка сила. Викам си егати толкова дълга резба няма да успея да я скъсам и сега всичко е точно. Друг вариан за точно затягане при не наличие на динамометричен кльч, може би ще е на рамо 1метър да окачиш 11 килограма и готово ето ти ги 110 нм. Поне така аз си мисля де.
      KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение
        Това е невъзможно!
        Този магнит не е познатият ни от детство,естествен(трошляк)!Тук става въпрос за сплав,способна да издържи голямото натварване,(хиляди обороти,без да се изкриви-подавани и отнемани рязко)след което се намагнитизирва с ток!

На колкото атмосфери успееш да развиеш,на толкова завиваш!Ако искаш да е точно,вземаш стационарен болт,натягаш го с динамометричен ключ и после вдигаш постепенно налягането на пневматиката,докато леко мръдне!
        В моя случай натягахме на око с обикновен ключ и тръбен ключ за контра и от шубе сме го оставили по-хлабав!Резултата е скъсана шпонка и на ново......!

Дано не ми се налага да правя мотор след теб колега.

Като как така си се изхитрил да хващаш магнет с тръбен ключ и да го натегнеш до 11 кг. без да го прецакаш просто не мога да си представя. Или точно там се скъса шпонката?

Има акумулаторни ГАЙКОВЕРТИ /не винтоверт/ които късат болтове за джанти. Така ,че недей да твърдиш ,че е невъзможно.

За да натегне обратно гайката с пневматичен гайковерт , същият трябва де някакъв суперпрецизен модел за който не съм чул. А по принцип се интересувам.

Като за финал- тази работа с която се е захванал колегата , не става без специализиран инструмент /поне динамометричен ключ"/ и доста опит. Защо се опитваш да го насочиш към скапване на мотора?. Това не е балканче.

ПП Варианта с парцаления тампон би трябвало да проработи.
        Последно редактирано от Жоро Нешев; 26-02-09, 18:49.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение
          Дано не ми се налага да правя мотор след теб колега.

Като как така си се изхитрил да хващаш магнет с тръбен ключ и да го натегнеш до 11 кг. без да го прецакаш просто не мога да си представя. Или точно там се скъса шпонката?

Има акумулаторни ГАЙКОВЕРТИ /не винтоверт/ които късат болтове за джанти. Така ,че недей да твърдиш ,че е невъзможно.

За да натегне обратно гайката с пневматичен гайковерт , същият трябва де някакъв суперпрецизен модел за който не съм чул. А по принцип се интересувам.

Като за финал- тази работа с която се е захванал колегата , не става без специализиран инструмент /поне динамометричен ключ"/ и доста опит. Защо се опитваш да го насочиш към скапване на мотора?. Това не е балканче.

ПП Варианта с парцаления тампон би трябвало да проработи.

Съжалявам че се опитах да бъда полезен
          Но,пък се сетих защо започнах да си правя сам ремонтите,
          омръзна ми да попадам в ръцете на бездарници и професори

Спирам да давам мнения тук,докато има подобни!!!
          Eвгени Филчев
          Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Колеги,много изписахте,а истината е проста.Не може всеки,който прочете нещо в интернет и да си прави сам ремонти,Затова си има майстори,които след ремонта си носят отговорност.Та по темата,аз лично ги отвъртам и завъртам с гайковерт,но си трябва усет и опит,до сега не ми се е развъртал болт на магнета ,или пък късала шпонка.Какви са тези парцали водопроводни ключове незнам.То по някога и некои гайковерти се зачудват.

Коментар

Всеки монтьор има стил на работа.
              Това за "тампона"съм го научил от монтьор на "Honda".
              По принцип гледам да спазвам предписанията на производителя,
              защото той е правил тестовете и двигателят,и е написал кое е най-добре.
              Все пак не може Аз в къщи с "варията",да съм по-голям специалист
              от дузина инженери работещи ,с техника за милиони долари.

Няма да коментирам затягания на болтове и гайки с винтоверти,
              /особено за гайката на съединителя/.
              Когато ви попадне за ремонт такъв двигател сами ще разберете за какво става въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение
                Съжалявам че се опитах да бъда полезен
                Но,пък се сетих защо започнах да си правя сам ремонтите,
                омръзна ми да попадам в ръцете на бездарници и професори

Спирам да давам мнения тук,докато има подобни!!!
                Не ме разбирай погрешно колега. Както виждаш аз се включих с писането , чак след като реших , че може да стане опасно да се обърка нещо също воден от желание да помогна. Ако съм те засегнал лично с нещо - не е било нарочно.

Нека да помагаме , само когато сме 200% сигурни , че няма да бодем очи вместо да изпишем вежди.
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X