Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Топъл старт" - Yamaha WR450

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Топъл старт" - Yamaha WR450

Някой има ли представа какво представлява системата за стартиране при топъл двигател при ВР450? Още като купувах мотора забелязах, че лостчето се движи свободно, и помислих, че се е откачило, или жилото е скъсано. Само че като отвих пластмасовото капаче на жилото откъм карбуратора, се оказа, че жилото е здраво. Откъм карбуратора завършва на пъпка, която обаче не виждам на какво се закача. Явно нещо липсва, предполагам е нещо като буталце, както е на смукача за студено палене. Някой знае ли откъде мога да купя такова... А и вътре в отвора, където влиза жилото се вижда нещо метално - дали пък не е буталцето, и да се е заклинило? Острани на карбуратора, точно под мястото, където влиза жилото има месингово капаче, предполагам, че за да извадя буталцето, ако се е заклещило вътре, ще трябва да го отворя, и после да набия друго?

Качих схема. Това, което липсва (и ми прилича на буталце), съм посочил с червена стрелка. Месинговата тапа - със синя.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от ACCELERATOR; 05-02-09, 17:36.

До: Hot-start - Yamaha WR450

Изказвам мнение в което не съм 100% след пластмасовото винтово капаче има пружина и буталце ако ги няма е проблем!Систамата мисля че добавяше смес гориво и въздух? При мен деиства когато е студен вдига оборотите когато е много топъл гасне това е като го дръпнеш разбира се . На мен ми се налага да го ползвам само гогато мотора е изнгасен принудително тоест всички случай когато не е угасен от бутона падане при изкачване си стигнал до някаде и угасва не че неможеш да го запалиш и без топлия но ще ти отнеме доста време и мъки при колегата с YZ450 действа по същия начин.
    Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
    Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Пружинката е там, но буталцето - не! Имам подозрение, че буталцето се е заклещило вътре, защото пластмасовото лостче също е счупено. Ако някой има представа откъде да си купя комплект за смяна, ще съм му много благодарен!

Коментар

Някъде и на друго място говорихме за това, ама карай.
        Точно като буталце с О-пръстенче в средата е и пуска повече въздух(обеднява сместа) , когато мотора е загрял добре и искаш да го запалиш. Да не ти се задави тоест. Провери под капачето, може да се е скъсало от жилото или да е откачено нарочно. Често там ръждясва и затова се получава като на теб...няма го . Можеш да си го поръчаш в Ямаха, няма проблем.

Коментар

Май е останало вътре, проблема е как ще го извадя.. Аз лично друг начин, освен да отворя месинговото капаче отдолу, и да се опитам да го избутам оттам нагоре, не виждам, дано да е достатъчно голям отвора. Или друг вариант, който се сещам - да завия един винт в месинговото буталце, и с него да го измъкна.
          Колкото до Ямаха България - ако го нямат в наличност, май няма да ги чакам. В нета само лоши неща чета за тях - че доставяли след 40-50 дни, на завишени цени, постоянно трябва да ги търсиш, за да ги подпитваш, лошо държание с клиента и т.н.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X