Някой има ли представа какво представлява системата за стартиране при топъл двигател при ВР450? Още като купувах мотора забелязах, че лостчето се движи свободно, и помислих, че се е откачило, или жилото е скъсано. Само че като отвих пластмасовото капаче на жилото откъм карбуратора, се оказа, че жилото е здраво. Откъм карбуратора завършва на пъпка, която обаче не виждам на какво се закача. Явно нещо липсва, предполагам е нещо като буталце, както е на смукача за студено палене. Някой знае ли откъде мога да купя такова... А и вътре в отвора, където влиза жилото се вижда нещо метално - дали пък не е буталцето, и да се е заклинило? Острани на карбуратора, точно под мястото, където влиза жилото има месингово капаче, предполагам, че за да извадя буталцето, ако се е заклещило вътре, ще трябва да го отворя, и после да набия друго? 
Качих схема. Това, което липсва (и ми прилича на буталце), съм посочил с червена стрелка. Месинговата тапа - със синя.

Качих схема. Това, което липсва (и ми прилича на буталце), съм посочил с червена стрелка. Месинговата тапа - със синя.
Коментар