Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба към колегите с Доминатор - (проблем с токовете)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба към колегите с Доминатор - (проблем с токовете)

Привет колеги,

Ако на някой не му представлява проблем. Моля за данните (съпротивлението - ОМове) на pulse generator-a.

Стягам мотора. Миналия сезон ме остави на пътя. Изведнъж изгасна и до там.
    Няма искра на свещта и това е .....

Вчера мерих бобини и т.н уж всичко е наред. Обаче няма никакво съпротивление на въпросния генератор.

Ако е възможно за данни от вашите машини преди да махам капака и да поръчам нов.

Поздрави и Благодарности предварително.
    Цветозар
    Прикачени файлове

До: Молба към колегите с Доминатор-и NX650(проблем с токовете)

Хм махни капака ...... миналата година на щерка ми и отказа така на ХТ 225 посред Тетевен на връщане от Търново в най голямата буря.....

Е докарахме моторетката до София на ремарке отворих и .... е..ния пулс генератор /прекъсвач/ е магнит и бяха полепнали по него метални работки /щото аз тариката и бях сипал "РИМЕТ" да доизбута сезона/. Като почистих магнитчето от полепналите неща си проработи и така до ден днешен. Та може да си полепнал с нещо и ти . Виж.

Което не те освобождава от задължението да търсиш замасен /с прегоряла или протъркана изолация/ или прекъснат кабел естествено.

ПП А на ХТ-то му смених буталото и сегментите и вече Руски РИМЕТ за мотоциклети /специален/ в японска машина /никаква/ не слагам за нищо на света.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от tsolov Преглед на мнение
      Привет колеги,

Ако на някой не му представлява проблем. Моля за данните (съпротивлението - ОМове) на pulse generator-a.

Стягам мотора. Миналия сезон ме остави на пътя. Изведнъж изгасна и до там.
      Няма искра на свещта и това е .....

Вчера мерих бобини и т.н уж всичко е наред. Обаче няма никакво съпротивление на въпросния генератор.

Ако е възможно за данни от вашите машини преди да махам капака и да поръчам нов.

Поздрави и Благодарности предварително.
      Цветозар
      Гледам на упътването което си пуснал пише: 420-520 ома при 20 градуса това не е ли достатачно?
      Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
      Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Провери си самия акумотаотр може от него да е проблема се пак тои дава ток на свеща без него мотора си има ток варти ама няма кой да даде ток към свеща виж го да не е той че Доминаторите си берат яадове с пусти електроники .
        LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

Коментар

..... добре че го премерих още веднъж преди да почна да разглобявам.

Интересно показа стойност 460 ома но бъзера нe писна при обхват на мултицета "диод".
          Когато е в обхват съпротивление никакви показания което също ме озадачи.

Явно проблема ще да е в CDI юнита.

Акумулатора е чисто нов, премерил съм абсолютно всичко останало и е в границите.

Ако има някой под ръка или просто да пробваме моя на работеща машина ще е най добре, преди да купувам, че ако се окаже че не е и това не знам .
          Забравих да кажа - CDI със Зелената букса.

Поздрави

Коментар

До: Молба към колегите с Доминатор - (проблем с токовете)

Дано да съм полезен с моето мнение. Миналата година на един приятел му се появи проблем на Доминатора-650 както караше. Проблема беше, че понякога вървеше и изведнъж започва да прекъсва. След много ровене и проби взехме електрониката от друг и мотора се оправи. Специалисти по електрониките установиха, че буксата залята на самата кутия на електрониката е с прекъснати връзки към самата платка и изказаха мнение, че проблема е често срещан. След намеса на същите специалисти всичко беше наред.
            Последно редактирано от АСЕН МИНКОВ; 04-02-09, 09:47.
            [URL]http://www.youtube.com/watch?v=sfPM77TsGaA[/URL]

Коментар

Мерси за споделената информация Колега.
              В какво се изразяваше намесата им? Същия ли CDI модул сложихте отремонтиран или изцяло нов.

Като го гледам е много добре залян (капсулован) и не подлежи на отваряне.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от toto_cagiva Преглед на мнение
                Провери си самия акУмУтаотр може от него да е проблема се пак тои дава ток на свещТа без него мотора си има ток вЪрти ама няма кой да даде ток към свещТа
                Това е меко казано невярно. Запалването си е на отделна намотка на звездата. Акумулатора няма нищо общо с паленето освен, че върти стартера. И без акумулатор да е, с бутане ще запали мотора. Пробвай и сам ще се убедиш.

Първоначално публикуван от tsolov Преглед на мнение
                Мерси за споделената информация Колега.
                В какво се изразяваше намесата им? Същия ли CDI модул сложихте отремонтиран или изцяло нов.

Като го гледам е много добре залян (капсулован) и не подлежи на отваряне.

Поздрави
                И аз знам, че CDI не се ремонтира, ами се сменя. Мисля, че колегата asen_dp ще ти помогне с намирането на електронна кутия. Прати му лично. И успех с ремонта
                KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Вече съм уговорил с Боби да правим електрониката. Надявах се че ще е нещо елементарно (я кабел протъркан я лош контакт) и няма да ми се налага да карам целия мотор, но уви.

Мерси Колега!

Коментар

Имам комутаторите на доминатор ,с бялата и сьс зелената букса .В одговор на колегата GSXR , по горе дето писа че Доминатора може да пали и без акумулатор -на бутане ,искам да кажа , че -тоя мотор е с правотокова електроника и без акумулатор не може да запали.На звездата няма бубинка за високото -комутатора взима ток директно от акумулатора .
                    Последно редактирано от mishelmoto; 06-02-09, 08:47.
                    не казвай всичко но знай какво казваш

Коментар

Първоначално публикуван от mishelmoto Преглед на мнение
                      Имам комутаторите на доминатор ,с бялата и сьс зелената букса .В одговор на колегата GSXR , по горе дето писа че Доминатора може да пали и без акумулатор -на бутане ,искам да кажа , че -тоя мотор е с правотокова електроника и без акумулатор не може да запали.На звездата няма бубинка за високото -комутатора взима ток директно от акумулатора .
                      Странно виждал съм доминатор да пали и без акомулатор. Но сигурно е бил с ХР ски двигател. В такъв случай се извинявам много на колегата в този случай той е по-компетентния
                      KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Може Доминатора да е бил с електооборудване от ХЛ-600-те имат в звездата бубинка за високоти и палят без акумулатор , и точно пасват на Домито .Казвам го сьс сигорност , защото сьм правил тази гимнастика с размяната.
                        не казвай всичко но знай какво казваш

Коментар

Доминатора си пали без акумолатор,даже и на манивела,които имат.

Коментар

Колеги аз също карам доминатор втора година страшно много проблеми с токовете.Като начало пробиха ми 3 свещи NJK 9 смених комутатора защото ми отказа напълно мотора сложих китайски за 150лв. и в момента има някакво прекъсване на 2000 оборота.Явно това е слабото място на доминатора.....започна да изпуска да пали сякъш бендикс на стартер.Като изключим това слуша.

Коментар

Както един колега от форума каза Това е то "Детонатора" .....
                              Колега и аз май само токове правя от миналата година
                              Поне вече знам кое къде и как да меря Сега със вързани ръце ги меря Но е неизбежно караш ли мотор си требе....

Трябва да го стягам че сезона идва

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X