Здравейте ендуристи и всички моторджии.Карам Пегасото от 2г. и съм доволен от мототорчето,обаче има един малък проблем.На около 1000км ми цапа свеща и ка то е студен не ще да пали.Сменям свеща и е кибрит.Свеща съм е гледал по каталог оригинална ен жи кей.Преди на всяко цапане копувах нова сега старата е обгарям с горелка и пак става.От какво може да е това?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
АПРИЛИЯ ПЕГАСО 650 ЛЕК ПРОБЛЕМ
Свий
X
-
До: АПРИЛИЯ ПЕГАСО 650 ЛЕК ПРОБЛЕМ
Всичко е точно гледал съм го ръководството разстояние м/у елекродите 0.6мм топлинно число де ер 8 е а.това го дават по каталога.прегледал съм много такива.чудя се дали не са запушени карбораторите пък варви добре има ряз или вече нещо от двигателя щото и малко масло гори ама ми е 10 /40 ще го сменям със 15/40.казват че ендурата изпарявали масло по малко,незнам?
Коментар
-
Ми отговора сам си го даваш, щом гори масло, докато не работи, се стича масло в цилиндъра през гумичките и като пробваш да палиш се зацапва и край. Като не иска да запали и я извадиш свеща, черна ли е при електрода???
Коментар
-
Да ти цапа свещ от горене на масло трябва да ти гори много- нещо като на 200-300км по литър масло
Според мен горивната смес не ти е в ред(щом гарантираш, че свеща е правилната и работеща), сигурно е много богата.
Разходът на бензин как е?
Въздушният филтър почистваш/сменяш ли го често?
Гърнето как е - много ли е тихо и запушено?
Всъщност от кога започна да ти цапа?
В началото как беше?
Нещо правил ли си по мотора преди да започне проблема?
Коментар
-
Що се однася до маслото гори по литър на 5000км,но и от гарнитурата на картера салзи леко така че не се знае колко гори.Въздушния филтър го продухвам.От както съм го взел мотора/2г/е така.Гори около 7-8л.бензин но не го жаля много.не съм пипал нищо по мотора,днес му свалих карбураторите и ще ги разглобявам и продухвам.Малко ме е страх да пипам горивните смеси да не го разваля повече,пък всички са големи майстори и няма на кой да се доверя.
Коментар
-
Първоначално публикуван от grasoo Преглед на мнениеВъздушния филтър го продухвам.
- сменяеми(обикн.хартиени)
- и перящи се(има дунапреннени, има и др. подобни на K&N), а след изпиране се омасляват
Твоя какъв е?
Или трябва да го смениш. Или трябва да го изпереш, а след това да го омаслиш(може с масло, а може и със специален спрей)
Първо си оправи филтъра и тогава пак пиши да кажеш има ли резултат или не.
Че така както си го обдухвал не е ясно читав ли е или не.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар