Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Модификация на КТМ 450 SX за ендуро ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Модификация на КТМ 450 SX за ендуро ?

Колеги решил съм да модифицирам двигателя на мотора за ендуро.Какво ще ми препоръчате да му сменя или добава ?Скорости ,маховик съединител ,кривка на генерацията (power/mega bomb) ?Чакам мнения
    пп:мотора е 2008-ма

До: Модификация на ктм 450 SX за ендуро ?

Ако искаш и фар, трябва да започнеш от генератора.
    После добавка на тежести на маховика.
    Добре е да се пипне и газоразпределението, но не съм запознат какви разпределителни валове се предлагат на афтърмаркет пазара за тоя КТМ и какъв ефект биха имали върху кривата на мощността...
    За скоростите незнам - първо сам трябва да прецениш дали имаш нужда от още една по-бавна и дали въобще има къде да се набута тая зъбчатка
    В общи линии е това, но има още куп дреболии, които можеш да направиш.

Тука е описано едно преубразуване на ЦРФ - http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=14792
    Отзивите са интересни ...
    Последно редактирано от Жоро Донечки; 13-11-08, 09:17.

Коментар

с едно от тези ще има ли някакъв резултат или не си заслужава парите
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от kol1o0; 21-11-08, 18:20.

Коментар

Кольо, не се вкарвай в такива филми. Ако искаш да караш ендуро, вземи си ЕХС продай този и готово! Ще хвърлиш пари колкото за нов по тоя и пак няма да е същото. Проблем ли ти е в гората с него?

В един форум четох, че е по-добре да си хвърлиш парите за реджетване или евентуално за по-голям обем цилиндър (big bore) отколкото хилядарка за ауспух. Става въпрос точно за КТМ след 2007. Заводската генерация си е достатъчно добра за несъстезателно каране, ако искаш обаче да сваляш кила е друг въпрос .

Коментар

Мислил съм варианта с EXC ама си обичам кросаците.Мотора май няма нужда от реджетване (все пак е бягал на световното) а и си е с цяла генерация Акрапович затова питах само за такава кривка от тия тумбестите .А и проблеми почти нямам от какъвто наклон тръгвам аз от място нито црф-а нито yz могат но просто искам да го олесня малко защото с тези 4 скорости на по-засуканите и бавни пътеки доста си играя със съединителя и да не вземе да избуши някъде.
          Ще му сложа по-тежък маховик пък ще видим какво ще се получи и дали му трябва още нещо

Коментар

Маховика е добро решение и определено има ефект.
            На КТМ електрониката има заводски 2 положения като разкачиш или закачиш едни букси под резервоара, на новите модели май е изведено горе с ключе, на твоя незнам как е.
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

На 2008не е на ключе оригинално, ако е слагано допълнително да
              Чинела беше слагал по-тежък маховик и определено казва, че има ефект.

Коментар

Еми... ще започвам леко полеко.
                Ето снимки на буксите под резервоара ,коя с коя да свържа за промяна на електрониката което Краси е споменал.
                Също и буксата от маската на фара къде трябва да я свържа
                Прикачени файлове

Коментар

На 4-тата снимка ми се вижда едно сиво самостоятелно кабелче с букса. То ти играе ролята на 2те положения.
                  Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Разкачих тази букса ,сега мисля да ми го изведат с копче на кормилото.
                    А буксата на фара къде отива ? или трябва да се поръча още нещо от КТМ
                    пп:Сега с разкачената букса се променя кривата на мощността за ендруро...правилно ли съм разбрал ?
                    Прикачени файлове

Коментар

Никой ли незнае ..

Коментар

Да когато е иткачно е в по плавен режим(като за ендуро)
                        А фара от каде го купи или си беше там?
                        ГЛАВИ МЕ БОЛИЧКАТА

Коментар

маската ми я дадоха с мотора ,предишният собственик си я е купил от КТМ ,мисля кам 150 лв беше

Коментар

Изтегли са мануала за мотора от сайта на КТМ
                            там има и ел. схемата и дори кабелчето което променя кривата на електрониката.

Коментар

До: Модификация на КТМ 450 SX за ендуро ?

да попитам запознаите ,може ли да му присадя шестте скорости от SX520 2002 година или трябва от нов модел EXC да търся

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X