Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с ямаха хт 600

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с ямаха хт 600

когато го взех имаше си едно чукане в двугатела твардо като позагрее намлява но не изчезваше .
    Понеже разбираам от двигатели и мотори но не сам 100 % специалист все пак уча двг в техническия и разглобих двигателя.мислех си че разбит буталния болт и там е проблема !!!
    Мотора преди това си работеше палеше няма грижи нито гармеше нито нищо.
    като го разглобих от горе капака ,главата и свалих цилиндара ама няма никакви ядове като гледам болта савсем нормално си влиза6е в буталото и биелата долу вав вала всичко ок ли4е6е си че двигатела не е разглобен до сега от главата надолу само капака личеше следи от силикон !!!
    Реших да видя главата налях с бензин клапаните и какво те4ат като изведро а имаше мн нагар по буталото и камерата !!!
    Разглобих главата отнесох я в княжебо да ми оправят клапаните и така измивам вси4ко преди да почна да зглобявам и сабрах го зацепих го по раководството от форума го свалих долу коляновия вал на чертичката и гор р.вал на засеците и така идва ред на паленето !!!Само че преди това реглаж на клапаните всумкателните ги направих на 0.06 а изпускателните на 0.15така пише !!
    Запали на смикач да ама като варна смукача гарми вав гарнето направо оган излиза ааа тук има нещо !!!
    свалих и изчистих свеща оправи се малко има разлика но щом варна смукача гарми в аспуха а аспуха е изтарбушен от преди но преди да го разглобя няма ваоб6те да гарми ?
    и молбата ми е да се изкаже от какво може да е това днес свалих ваздушния филтар и го из4истих няма разлика грами та оган изкарва ? моля да ми помогнете че ми се кара а времето не е за изпускане благодаря ви предварително !!!!!
    Опел Корса В 1,4 82 коня
    Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
    Ямаха ХТ 600Е
    Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

До: проблем с ямаха хт 600

Ами гърменето от бедна смес. Сигурен ли си, че си направил зацепването както трябва. Може би като са били прецакани клапаните сместа се е обогатявала някъкси. Пробвай да му обогатиш сместа, от карба. А другия вариант е да позапушиш алспуха и да видиш дали ще кърми отново. Ако спре купуваш по големи жигльори и действаш
    KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

според мен е сащо е от бедна смес защото смукача вкарва о6те гориво но мотора си се реже с гаста не прекасва или глахне просто като варне6 гаста или припомпаш почва да гарми и на малко обороти си работи на смукач без ядове и веднага щом го варна почва да гарми утре ще проверя карбураторите !! но няма как като не сам ги свалял да обеднее сместа от преди пак и клапаните изпускаха няма как да е била сместа богата благодаря все пак за мнението
      Опел Корса В 1,4 82 коня
      Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
      Ямаха ХТ 600Е

Коментар

благодаря ви за изчерпателните мнения !!!! неволята учи и си го оправих сам самичак и сега моторчето марка като нов мерцедес
        Опел Корса В 1,4 82 коня
        Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
        Ямаха ХТ 600Е

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_pk Преглед на мнение
          благодаря ви за изчерпателните мнения !!!! неволята учи и си го оправих сам самичак и сега моторчето марка като нов мерцедес
          Като смени маншона на карбуратора ли се оправи ?
          YAMAHA WR450F

Коментар

и ангренажната верига !!!! ама да ти кажа от кое е било е трудно и мерси за маншона колега само я запалих и си бачка като джобен часовник сега малко да я покарам 10 20 км и да прегледам клапаните и да сложа пласмасите ? ти провери ли какво има друго за ямаха твоя пр?
            Опел Корса В 1,4 82 коня
            Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
            Ямаха ХТ 600Е

Коментар

Има разни части по двигателя,но не ги знам по имена кое как се казва.Ще направя снимки някой ден
              YAMAHA WR450F

Коментар

Нещо не ми се свързва, нали учеше двигатели?

Интересно ми е дали проблема е изчезнал след подмяната на ангренажа? Това ми звучи като прекален адванс на запалването, което може да се получи и при неправилно инсталиране на ангренажа. Един зъб е достатъчен. Няма достатъчно въздух за горене и този процес продължава след ГМТ. В момента на връщане на смукача се получава детонация или обратен удар.
                Последно редактирано от Жоро Донечки; 11-01-10, 11:28.

Коментар

колега проблема 100% го няма чукането от веригата е било защото оптегача като го охлабих направо се разглоби на две бил на максимално опанат!А за прекасването явно от е било от тампона и от клапаните докато легнат са поиспуснали малко и е гармял !!!!
                  Веригата си беше оригиалната и двигателя не беше отварян до сега!!! сега сам минал кам 200 300 км и още малко да ми отрегулирам клапаните и е часовник!!!
                  Опел Корса В 1,4 82 коня
                  Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                  Ямаха ХТ 600Е

Коментар

Иване, много малка ми се вижда хлабината на клапаните, която си казал. Провери пак.

Коментар

по книгата ги дават всмукателни от 0.05 до 0.1мм
                      изпускателни от 0.12 до 0.17 така си ?!
                      Опел Корса В 1,4 82 коня
                      Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                      Ямаха ХТ 600Е

Коментар

Иване,оправи си правописа!
                        По нищо не може да се познае , че си възпитаник на ТЕХНИЧЕСКИ-я УНИВЕРСИТЕТ.
                        Не ГО излагай!!!
                        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                        Джон Кенеди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X